مدیریت، کسب و کار و کارآفرینی"تجارت و بازرگانی"کتابهای اخلاق"
نوع کتاب:PDF
قیمت پشت جلد: 15000 تومان
قیمت نسخه الکترونیک: 4300 تومان
معرفی کتاب
"اخلاق حرفه ای" کتاب اخلاق حرفه ای اثری از هادی ملک می باشد که توسط انتشارات لوح محفوظ منتشر شده است. اخلاق حرفه ای یکی از مسائل اساسی همه جوامع بشری است. متأسفانه در حال حاضر در جامعه ما و در محیط کار کمتر به اخلاق حرفه ای توجه می شود. در حالی که در کشورهای غربی، در علوم مرتبط به مدیریت و سازمان، شاخه ای با عنوان اخلاق حرفه ای وجود دارد. با اینکه جامعه ایران یک جامعه مذهبی و دینی می باشد، ولی در بحث مدیریت توجه کافی به اخلاق نشده است. به دلیل مشکلات کاری و مدیریتی که در ایران وجود دارد، جامعه ما نیازمند آن است تا ویژگی های اخلاق حرفه ای مانند دلبستگی به کار، روحیه مشارکت و اعتماد، ایجاد تعامل با یکدیگر و... تعریف شده، و برای تحقق آن فرهنگ سازی شود. در حال حاضر بسیاری از کشورها در جهان صنعتی به این بلوغ حرفه ای رسیده اند که بی اعتنایی به مسائل اخلاقی و فرار از مسئولیت ها و تعهدات اجتماعی، به از بین رفتن بنگاه اقتصادی منجر می شود. در بخشی از کتاب اخلاق حرفه ای می خوانیم : "مسؤولیت اخلاقی فرد در زندگی شخصی که شامل وظایف در قبال حقوق خود، همسر، فرزندان و والدین، همسایه ها شهروندان و امثال آنان است. چنین حوزه ای از اخلاق را اخلاق شخصی می نامیم که قابل تقسیم به اخلاق خانواده، اخلاق شهروندی است، و مسؤولیت اخلاقی فرد در زندگی شغلی، محیط شغلی مناسبات جدیدی را به میان می آورد، ارتباط با مدیران بالا دست، همکاران هم سطح مدیران و دیگر منابع انسانی زیر دست، محیط زیست، جامعه و سایر افراد و نهاد ها مستلزم مناسبات گوناگونی است که حقوق و وظایف اخلاقی خاصی را به میان می آورد، وقوف بر حقوق افراد و وظایف خویش در برابر آنها را محیط زندگی شغلی، اخلاق کار می نامیم، تأکید بر تمایز مفهومی اخلاق شخصی و اخلاق کاری، نباید ارتباط وثیق میان آن دو را از دیده ها دور سازد."
فهرست مطالب
مقدمه
فصل اول
تعریف اخلاق
فصل دوم
تمایز اخلاق درون شخصی و برون شخصی
مفهوم اخلاق کاری و تمایز آن با اخلاق شخصی
مفهوم حرفه
مفهوم اخلاق حرفه ای
عوامل پایه ای اخلاق حرفه ای
نقش اخلاق و ضرورت آن در موفقیت سازمان ها
فصل سوم
عواملی موثر بر رفتار اخلاقی و غیر اخلاقی در سازمان
فصل چهارم
نگرش تلویحی در اخلاق حرفه ای
مولفه هاس اخلاق حرفه ای
مشکلات و موانع اخلاق حرفه ای
راهکارهای توسعه اخلاق حرفه ای
فهرست منابع
نقد و بررسی کتاب اخلاق حرفه ای
کتاب اخلاق حرفه ای کاری از نویسنده ماهر ایرانی هادی ملک می باشد. این کتاب مفهوم اخلاق حرفه ای، نقش اخلاق و لزوم آن در سازمان ها را مطرح میکند
این کتاب به مسائل دیگری همچون عوامل موثر بر رفتار اخلاقی و غیر اخلاقی در اورگان ها میپردازد و راهکار هایی را برای توسعه اخلاق حرفه ای پیشنهاد می دهد.
درباره کتاب
از مهم ترین دغدغه های جامعه بشری میتوان به اخلاق حرفه ای (Ethics) اشاره کرد. در کمال تاسف در کشور عزیزمان، افراد به اخلاق حرفه ای توجهی نمی کنند. در جوامع سکولار، اخلاق حرفه ای به عنوان بخشی از دانش مربوط به مدیریت و سازمان ها، معرفی شده است اما در کشور مذهبی ما اخلاق حرفه ای جایگاه خاصی ندارد.
در جوامع امروز لازم است که خصوصیات اخلاق حرفه ای که شامل مسائلی همچون مشارکت در کار، اعتماد، همکاری و تعامل با یکدیگر و... می شود، جایگزین اخلاق غیر حرفه ای کنیم.
تصمیماتی مبنی بر تحقیقات گسترده درباره اخلاق حرفه ای گرفته شده است. شما در این کتاب میتوانید اصول و قواعد اخلاق حرفه ای را بیاموزید.
در این کتاب علاوه بر تعریف اخلاق حرفه ای ومفهموم حرفه و اخلاق را جدا گانه و در سر فصلی مجزا تعریف کرده است. این به درک بهتر این اخلاق کمک می کند.
متن برگزیده کتاب
نگرش: یعنی افراد تا چه اندازه درگیر شدن در یک رفتار خاص را خوب یا بد می دانند. هر چه فرد رفتار را مطلوب ارزیابی کند بیشتر نسبت به اجرای آن رفتار از خود تمایل نشان می دهد.
قصد: اگر تصمیم گیرندگان توانایی رفتار کردن به شیوه اخلاقی را داشته باشند، هیچ تضمینی وجود ندارد که آن گونه عمل کنند، مگر این که آن ها قصد اخلاقی عمل کردن داشته باشند.
قدرت اعتماد بنفس: افرادی که از درجه بالای قدرت اعتماد بنفس برخوردارند، نسبت به افرادی که قدرت اعتماد بنفس پایین تری دارند بیشتر در مقابل انگیزه ها مقاومت می کنند و بیشتر از عقیده خود پیروی می کنند. افرادی که قدرت اعتماد بنفس بالاتری دارند، معمولاً در ارتباطات اخلاقی و ادارکی از خود سازگاری بیشتری نشان می دهند و معمولاً آنچه را که فکر می کنند درست است، انجام می دهند.
مرکز کنترل: افراد با کنترل بیرونی کمتر مسؤولیت پیامدهای کارهای خود را می پذیرند و بر کنترل کننده های درونی رفتار خوب و بد تکیه دارند. افرادی که مرکز کنترل درونی دارند، بیشتر به برهان اخلاقی پایبندند.
وابستگی درونی: افراد با وابستگی میدانی، بیشتر از مراجع اجتماعی خارجی به عنوان راهنمای رفتارشان استفاده می کنند. افرادی که استقلال میدانی دارند، برای رفتارشان به مراجع اجتماعی توجه چندانی ندارند و کارهایشان را با اختیارات بیشتر انجام می دهند.
دموگرافی: افراد مسن تر تمایل دارند نمره کمتری به برهان اخلاقی بدهند، هر چه سطح تحصیلاتشان افزایش می یابد تمایل به دادن نمره بالاتر به برهان اخلاقی بیشتر می شود. تفاوت نقش جنسیتی، عقاید مذهبی، سن، تجارت کاری و ملیت عواملی هستند که تصمیمات اخلاقی افراد را تحت تأثیر قرار می دهند.
تأثیر والدین: توسعه اخلاقی و رفتار فرد تحت تأثیر بزرگسالان و خصوصاً والدین قرار می گیرد.
سطح توسعه اخلاقی: میزان توسعه اخلاقی فرد، تصمیم فرد در مورد کارهای درست و نادرست را تحت تأثیر قرار می دهد.
ارزش ها: ارزش های فردی تصمیم گیرنده بر تصمیم گیری وی تأثیر می گذارند. در زندگی حرفه ای ارزش های فردی توسط نیروهای دیگری که در درون ساختارهای سازمان وجود دارند. تعدیل می شوند. این فشارها می تواند موجب تغییر نقش ارزش های فردی در تصمیم گیری شود.
مسؤولیت اخلاقی فرد در زندگی شخصی که شامل وظایف در قبال حقوق خود، همسر، فرزندان و والدین، همسایه ها شهروندان و امثال آنان است. چنین حوزه ای از اخلاق را اخلاق شخصی می نامیم که قابل تقسیم به اخلاق خانواده، اخلاق شهروندی است و مسؤولیت اخلاقی فرد در زندگی شغلی، محیط شغلی مناسبات جدیدی را به میان می آورد، ارتباط با مدیران بالا دست، همکاران هم سطح مدیران و دیگر منابع انسانی زیر دست، محیط زیست، جامعه و سایر افراد و نهاد ها مستلزم مناسبات گوناگونی است که حقوق و وظایف اخلاقی خاصی را به میان می آورد، وقوف بر حقوق افراد و وظایف خویش در برابر آنها را محیط زندگی شغلی، اخلاق کار می نامیم، تأکید بر تمایز مفهومی اخلاق شخصی و اخلاق کاری، نباید ارتباط وثیق میان آن دو را از دیده ها دور سازد.
امروز اکثر کشور های صنعتی به این موضوع اهمیت خاصی می دهند. رعایت نکردن اخلاق حرفه ای در این کشور ها به منزله نادیده گرفتن مسئولیت ها و تعهدات اجتماعی است که در نهایت می تواند منجر به از بین رفتن سازمان یا شرکت شود.
نتیجه گیری
شرکت های زیادی برای رسیدن به موفقیت تصمیم به رعایت اخلاق حرفه ای کرده اند. امروزه افراد زیادی هستند که به این اصول واخلاق حرفه ای پایبند اند و در پی این هستند که این اصول اخلاق حرفه ای فرهنگ سازی کنند.
وبسایت کتابچین از بزرگ ترین سایت های ارائه دهنده کتاب های الکترونیکی و صوتی است. کتابچین کتاب اخلاق حرفه ای را با قلم نویسنده ماهر ایرانی آقای هادی ملک از نشر لوح محفوظ منتشر کرده است.
برداشت شما از محتوای کتاب چیست؟ مطالعه کتاب را به دیگران توصیه میکنید؟ چرا و به چه کسانی؟ کدام بخش از کتاب نظر شما را جلب کرد؟ مانند یک کارشناس نظر دهید.