دانلود کتاب از جنگ نرم هوشمند تا نبرد محاسبات
نویسندگان: رضا سراج, محمدجواد اخوان
ناشر : دیدمان
نویسندگان: رضا سراج, محمدجواد اخوان
ناشر : دیدمان
نام کتاب : از جنگ نرم هوشمند تا نبرد محاسبات
نویسندگان : رضا سراج, محمدجواد اخوان
ناشر : دیدمان
تعداد صفحات : 63 صفحه
شابک : 978-600-9645-62-6
تاریخ انتشار : 1395
رده بندی دیویی : 355/34340955
دسته بندی : علوم سیاسی
نوع کتاب : Epub
قیمت پشت جلد : 18000 تومان
قیمت نسخه الکترونیک : 6000 تومان
" از جنگ نرم هوشمند تا نبرد محاسبات " / بررسی رهیافت ها و راهبردهای غرب در جنگ نرم علیه انقلاب اسلامی ایران
کتابی به نویسندگی محمد جواد اخوان است که توسط انتشارات دیدمان منتشر شده است.
جنگ نرم را میتوان آخرین حلقه از سلسله راهبردهای نظام سلطه برای تغییر حکومتهای ناهماهنگ با منافعشان به ویژه در جهان سوم دانست. حلقههای پیشین این سلسله را میتوان دکترینهایی همچون «براندازی و ضدبراندازی»، «شورشگری و ضدشورشگری» و «جنگ کمشدت» نام برد.
امریکاییها پس از شکست خفت بار در ویتنام، پروژهای را از طریق مؤسسات آکادمیک و اندیشکدههای راهبردی خود مورد بررسی قرار دادند که شکل تازهای از براندازی و تغییر حاکمیتها بود و با استفاده از فرایندهای فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی و در صورت لزوم اجرای عملیات نظامیِ محدود محقق میشد. این مدل در سرنگونی آلنده در شیلی، ساندنیستها در نیکاراگوآ کاربردی گردید.
به طور کلی امروزه، رهیافت تقابلگرایی و خشونتمحور با محوریت اقدامات نظامی در نظام بینالملل جای خود را به رویکرد نرمافزاری و جنگ نرم داده است. این رهیافت از سوی مراکز مطالعاتی و مؤسسات وابسته به بنیانهای غرب اشاعه یافته، و توسط مؤسساتی همچون کمیته خطر کنونی، بنیاد اعانه ملی برای دمکراسی، موسسه هوور و بنیاد دفاع از دمکراسیها ترویج شده است.
در این پژوهش تلاش گردیده با محسوس و عینی نمودن جنگ نرم و تبیین رهیافتهای نظری پیرامون آن، به بررسی چگونگی پیادهسازی آن در عرصههای گوناگون پرداخته شود. به این منظور ابتدا به مقایسه ابعاد میزان تأثیرگذاری جنگ نرم و جنگ سخت پرداخته خواهد شد. سپس با مطالعه بر روی روند جنگ نرم علیه جمهوری اسلامی ایران، رهیافتهای نظری منطبق بر این روند و نیز راهبردها، ابعاد و عرصههای سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی این جنگ مورد واکاوی قرار خواهد گرفت.
نگفته پیداست، ارائه نظرات اندیشمندان و مخاطبان فرهیختهی این اثر، اندیشکده برهان و پژوهشگران آن را در غنای بیشتر این اثر و دیگر آثار این مجموعه یاری خواهد نمود.
در بخشی از کتاب می خوانیم:
" آنچه روشن است بررسی ماهیت نظری مسئله جنگ نرم به مراتب از نگاه ابزارمدارانه بدان مهمتر است، با این حال برای فهم عرصههای عملی این جنگ و نیز تأثیر کارکردی رهیافتهای مختلف بر آن، بایستی چارچوبهای پیاده سازی آن را خصوصاً با بررسی مدل جنگ نرم علیه جمهوری اسلامی ایران مورد اشاره قرار داد.
در حال حاضر پیشرفت فناوریهای برتر، یکی از پیشرانههای جدی موفقیت جنگ نرم بوده و دستاوردهای جدید فناورانه و سرعت رشد فناوری به گسترش نفوذ و تاکتیکهای این جنگ کمک نموده است. با مروری بر اقسام فناوریهای بهکارگیری شده این حوزه، 3 نوع فناوری برتر و جدید موثر در این جنگ که اتفاقاً مورد بهره برداری دشمنان انقلاب اسلامی نیز قرار گرفته است، شناخته میشود:
1- شبکههای تلویزیونی ماهوارهای
2- فضای مجازی و شبکههای اجتماعی
3- تولید نرم افزار و فناوری دیجیتال"
این کتاب فهرست ندارد.
راهنمای نقد و نظر برای کتاب:
برداشت شما از محتوای کتاب چیست؟ مانند یک کارشناس نظر دهید. به نظرات کوتاه مثل خوب عالی و...چین تعلق نمی گیرد