دانلود کتاب عامه پسند
نویسنده: چارلز بوکوفسکی
ناشر : سفیرقلم
نویسنده: چارلز بوکوفسکی
ناشر : سفیرقلم
نام کتاب : عامه پسند
نویسنده : چارلز بوکوفسکی
ناشر : سفیرقلم
مترجم : سروش تائب چوبری
تعداد صفحات : 168 صفحه
شابک : 978-600-7435-61-8
تاریخ انتشار : 1396
رده بندی دیویی : 813/54
دسته بندی : ادبیات جهان, رمان های خارجی, داستان های آموزنده
نوع کتاب : Epub
قیمت نسخه الکترونیک : 20000 تومان
"عامه پسند"
کتاب حاضر با عنوان اصلی (Pulp) اثری از چارلز بوکوفسکی (Charles Bukowski) می باشد که با ترجمه ای از سروش تائب چوبری توسط انتشارات سفیر قلم منتشر شده است.
عامه پسند را می توان به نوعی بهترین رمان چارلزبوکوفسکی نامید. بوکوفسکی در این اثر با بهره گیری از طنزی که تلخ است، سعی کرده تا پوچی انسان امروزی را هر چه بیشتر نمایان کند. سرگردانی و بی هدفی در نقش اصلی داستان یعنی «کارآگاه بلان» کاملا مشهود است. شاید انتخاب شخصیت کارآگاه به این دلیل باشد که وی دقیقا در وسط مخمصه و کنش های انسانی قرار گیرد تا این دشواری زندگی ناشی ازاتفاقاتی که انسان ها برای یکدیگر رقم می زنند، بیش از پیش لمس شود.
بوکوفسکی در ۹ مارس ۱۹۹۴ در سن هفتاد و سه سالگی، اندکی بعد از تمام کردن آخرین رمانش «عامهپسند»، درگذشت. چارلز بوکوفسکی در طول عمرش، چهل و پنج اثر منتشر کرد. از جمله رُمانهای وی: پستخانه (1971)، هزارپیشه (1975)، زنها (1978)، ساندویچِ ژامبون (1982)، هالیوود (1989) و عامهپسند (1994). بوکوفسکی شهرت و محبوبیتی جهانی دارد و تاکنون کتابهای وی را به دهها زبان ترجمه کردهاند.
در بخشی از این کتاب می خوانیم :
"فردای آن روز به شرکت کفنودفنِ بندرگاه نقرهای رفتم تا اوضاع را ارزیابی کنم. ماشین را پارک کردم و رفتم داخل ساختمان. جای قشنگی بود. سالنِ بیسروصدایی بود که کف آن فرشهای ضخیم پهن کرده بودند. وارد یکی از اتاقها شدم. پُر از تابوت بود. بعضیها تا زندهاند، تابوتشان را میخرند. ولی من نه.
انگار کسی آنجا نبود. میتوانستم یکی از تابوتها را بدزدم. گراورز کجا بود؟
بالاخره فضولیام گل کرد و یکی از تابوتها را باز کردم و داخل آن را نگاه کردم. توی آن یک زن بسیار جوان و زیبا خوابیده بود. با دیدنش جیغی کشیدم و در را محکم بستم.
گراورز به سرعت به طرفم آمد و گفت: «چی کار میکنی، بلان؟»
-«تو کدام گوری بودی، گراورز؟»
-«دستشویی بودم، تو چرا جیغ کشیدی؟»
تابوت را نشانش دادم و گفتم: «جسد یه زن توی آن تابوته.»
گراورز در تابوت را باز کرد و با تعجب گفت: «آقای بلان، اینجا که اصلاً جنازهای نیست.»
-«چی؟»
جلوتر رفتم و داخل تابوت را نگاه کردم. درست میگفت، خالی بود. برگشتم و یقهی گراورز را گرفتم به او گفتم: «مسخرهبازی در نیار، خودم دیدم جسد یک زن خوشگل بود. تو و آن مرتیکه، بیلی فرنچ، من را به بازی گرفتید. من کسی نیستم که شما بتونید بازیاش بدید.»
-«با تو شوخی نمیکنیم، بلان. تو توّهم زدی.»
یقهاش را ول کردم و گفتم معذرت میخواهم. باید از اول میدانستم.
-«چی را میدانستی؟»
-«که این کار، کارِ جینی نیترو هست که دارد سربهسر من میگذارد. میداند که پروندهی تو دست منه.»
-«چند وقتیه که ندیدمش. شاید رفته باشه.»
این کتاب فهرست ندارد.
چارلز بوکوفسکی یکی از شاعران و نویسندگان آمریکایی محسوب می شود. عامه پسند آخرین اثر و به عقیده برخی بهترین نوشته منثور این نویسنده است. در این اثر مشکلات دهه نود آمریکا از جمله الکلی بودن جوانان، رابطه جنسی بیش از حد و قتل های زنجیره ای در قالب رمان مورد واکاوی قرار گرفته است.
آنچه از رمان های پلیسی انتظار می رود اینست که جرم و جنایتی اتفاق بیفتد و پلیس ها با توانایی های ویژه ای که دارند مجرم را دستگیر کنند یا حداقل توانایی های خود را در این راه نشان دهند؛ اما اتفاقی که در رمان پلیسی عامه پسند اتفاق می افتد اینست که جنایتی وجود ندارد و پلیس که یک پیرمرد است از توانایی های ویژه ای برخوردار نیست و در اثر شانس یا کمک دیگران است که می تواند وظایف خود را به انجام رساند.
از مطالبی که می توانید پس از خواندن اثر به آن پی ببرید تفاوت پوچ گرایی مثبت و منفی است. در تفاوت این کتاب با آثار کامو و سارتر می توان گفته که بوکوفسکی آن گونه که زندگی کرده است نوشته است و طرز نگاه خود به جهان را در قالب داستان آورده ولی کامو و سارتر روش زندگی غیر از آنچه نوشته اند را داشته اند. ویژگی این اثر آن است که کاراکترهای آن به دنبال چیزی می گردند که آن چیز خود معنایی ندارند و نکته دیگر اینکه بسیار مضحکانه اینکار را انجام می دهند.
نویسنده در این اثر تلاش کرده است داستان را به مضحک ترین حالت ممکن پیش ببرد. این اثر که پر از مطالب خیالی و خلاف واقعیت است در ابتدا با عبارت تقدیم به بد نوشتن شروع می شود. در این داستان خواننده بعد از خواندن قسمتی از کتاب به نقطه ای می رسد که دیگر تعصبی روی امکان وقوع آن چه می خواند ندارد و فقط می خواهد سیر داستان را ادامه دهد. این ویژگی آثار سوررئال است که در آن ربط منطقی بین علت و معلول نادیده گرفته می شود.
یکی از مهم ترین ویژگی آثار چارلز بوکوفسکی این است که او زندگی فقرا در محله های فقیر نشین را به تصویر می کشد. در این گونه نوشته ها نویسنده با ترسیم مشکلات موجود این گروه اجتماعی را در قالب داستان بیان کند. این کار می تواند چندین هدف داشته باشد، یکی از اهداف و رویکردها اینست که این طبقه فرودست را آگاه کند تا عوامل ایجاد فقر و بدبختی را از بین ببرند. رویکرد دیگری که وجود دارد آگاهی ثروتمندان از احوال فقرا است که آنها را درک کرده و کمکشان کنند.
یکی از اشکالاتی که به ترجمه عنوان این اثر شده این است که پالپ به معنای مجله های بی ارزشی است که روی کاغذ کاهی چاپ می شوند و ترجمه دقیق تر فارسی آن بازاری یا مبتذل است. البته باید گفت که مترجم کتاب متوجه این ایراد بوده و در مقدمه می گوید که ذوق و سلیقه ایرانی عامه پسند را بهتر از مبتذل درک می کند.
نویسنده: سعید گلمحمدی
برداشت شما از محتوای کتاب چیست؟ مانند یک کارشناس نظر دهید. به نظرات کوتاه مثل خوب عالی و...چین تعلق نمی گیرد
جنس نوشته های چارلز بوکفسکی با دیگر نویسنده ها متفاوته ، ساده و واقع گرایانه با جمله بندی های مخصوص و شوکه کننده ! فوق العادست
1400-12-14
رمانی اجتماعی از چارلز بوکوفسکی که به وضعیت اجتماعی مردم در زمان خودش میپردازد.
1400-10-19
عالی بود لذت بردم
1400-10-01
بوکوفسکی رک و راستیش برام جذابه و ازش درس گرفتم
1400-09-22
نوشته های بوکوفسکیو باید با زبون اصلی خوند..تو ترجمه نمیشه اون لحن ها و کلمات تندو تیزشو درست منتقل کرد
1400-09-17
به نظرم داستان خیلی سطحی بود و میشد براحتی حدس زد که چه اتفاقاتی میخواد بیفته
1400-09-01
انگار تو بازی کامپیوتری هستین بخصوص اونجاهاش که فضاییا میخوان بیان زمین ولی ...
1400-08-15
یکم گیج میجی شدم آخراش ولی در کل خوب بود
1400-07-11
چارلز بوکوفسکی عالیه...حتما بخونید
1400-05-07
بوکوفسکی شاعر و نویسنده آمریکایی با عقاید جالب و آثار بسیارزیبا
1401-04-26