دانلود کتاب ماهیت حقوقی شرط فاسخ در قراردادها
نویسنده: نوشین اکبری دوبرجی
ناشر : قانون یار
نویسنده: نوشین اکبری دوبرجی
ناشر : قانون یار
نام کتاب : ماهیت حقوقی شرط فاسخ در قراردادها
نویسنده : نوشین اکبری دوبرجی
ناشر : قانون یار
تعداد صفحات : 186 صفحه
شابک : 978-622-6055-63-5
تاریخ انتشار : 1397
رده بندی دیویی : 346/55022
دسته بندی : حقوق عمومی و خصوصی
نوع کتاب : Epub
قیمت نسخه الکترونیک : 18000 تومان
" ماهیت حقوقی شرط فاسخ در قراردادها"
کتاب حاضر اثر نوشین اکبری دوبرجی و ویراستاری هایده عبدلی و نظارت فنی محسن فاضلی می باشد که توسط انتشارات قانون یار منتشر شده است.
در اقتصاد فعلی، که در بیشتر معاملات، ثمن به صورت مؤجل یا طی چند قسط پرداخت می گردد؛ شرط فاسخ نقش مهمی را می تواند در معاملات ایفا کند و جهت استحکام قراردادها و ضمانت اجرای عدم انجام تعهدات استفاده شود. در قراردادهایی همچون واگذاری اراضی از سوی سازمان امور اراضی، واگذاری زمین یا خانه دولتی به شرط نداشتن زمین یا خانه، فروش اقساطی کالا، اجاره به شرط تملیک، اجاره عادی، قراداد بیع کالا، لیزینگ خودرو و ... که امروزه توسط اشخاص حقیقی و حقوقی رواج فرآوان پیدا کرده اند، زمینه افزایش اختلافات قراردادی، در رابطه با این گونه شروط را فراهم آورده است؛ که به دلیل سکوت قانون و فقدان رأی وحدت رویه، تشتت و تضاد آراء دادگاه های بدوی و تجدیدنظر و شعب دیوان عالی کشور در این زمینه را به همراه داشته است. نظرات علما و مراجع هم در رابطه با شرط فاسخ، متفاوت و دارای ابهام است. دراین کتاب ابتدا به کلیات میپردازیم، سپس مبانی و مفهوم شرط فاسخ بیان میشود. در ادامه در مورد ویژگیها، ارکان و اقسام شرط فاسخ و تمیز آن از موارد مشابه صحبت خواهد شد و درنهایت قلمرو و آثار شرط فاسخ توضیح داده خواهد شد.
در بخشی از این کتاب میخوانیم:
" نتیجه ای که از مقایسه شرط فاسخ و شرط نتیجه گرفته می شود این است که، آنچه مسلّم است، شرط فاسخ و شرط نتیجه ماهیتاً متفاوت از یکدیگر هستند. با وجود تفاوت های بیان شده برای شرط فاسخ و شرط نتیجه، در مواردی حقوقدانان، دادگاه ها، علما و مراجع این دو شرط را یکی دانستهاند. ولی همان طور که گفته شد، شرط فاسخ، نوعی شرط نتیجه نیست؛ بلکه انفساخ و انحلال قهری قرارداد به صورت شرط نتیجه در ضمن عقد شرط می شود و حتی ممکن است معلّق علیه در شرط فاسخ، به صورت شرط نتیجه واقع گردد."
فصل اول
کلیات
فصل دوم
مفهوم و مبانی شرط فاسخ
فصل سوم
شرط فاسخ، ویژگی ها، ارکان، اقسام و تمیز آن از مفاهیم مشابه
فصل چهارم
قلمرو و آثار شرط فاسخ
راهنمای نقد و نظر برای کتاب:
برداشت شما از محتوای کتاب چیست؟ مانند یک کارشناس نظر دهید. به نظرات کوتاه مثل خوب عالی و...چین تعلق نمی گیرد