دانلود کتاب مدل های میان رشته ای در علوم سیاسی
نویسنده: ژاک آتالی
ناشر : میان رشته ای
نویسنده: ژاک آتالی
ناشر : میان رشته ای
نام کتاب : مدل های میان رشته ای در علوم سیاسی
نویسنده : ژاک آتالی
ناشر : میان رشته ای
مترجم : منصور متین
تعداد صفحات : 164 صفحه
شابک : 978-600-97723-3-9
تاریخ انتشار : 1396
"مدل های میان رشته ای درعلوم سیاسی"
کتاب حاضر با عنوان اصلی (Les modeles politiques) اثری از ژاک آتالی (Jacques Attali) می باشد با ترجمه ای از منصور متین، توسط انتشارات میان رشته ای منتشر شده است.
محور اصلی این کتاب دو مدل یا نظریه ریاضی است که اکنون دیگر مقبولیتی بی چون وچرا و فرارشته ای دارند. این مدل ها به منزله ابزارهایی میدانی و ما بعد تجربه (a posteriori) هستند، که در غیاب استدلالات کافی می تواند برای تبیین سازوکارهای سیاسی مفید باشد : نظریه تصمیم و نظریه بازی. چنین مدل هایی نه برای توجیه نظامهای فکری و سیاسی بلکه برای توضیح چگونگی تحقق رفتارهای دسته جمعی سیاسی است . نویسنده می گوید هیچکدام از سازوکارهای دمکراتیک کاملا با عقل حسابگر ( rational) جور در نمی آید. لیکن با استفاده از این مدل ها می توان تنیدگی رفتارها را متناسب با فضاهای عملی ترسیم کرد. در حین بحث، گاهی از جزییات ریاضی مانند اصل حجره ها، اصل هسته ها، بحث تحلیل عوامل ، و... سخن به میان آمده است. اما موضوع اصلی کتاب همچنان علم سیاست در چارچوب الگوهایی با ماهیت دوگانه اقتصادی ریاضیاتی است. در واقع، تلاش اصلی نویسنده بر تبلیغ و ترویج روش های موسوم به « بینارشته ای » و « میان رشته ای » متمرکز است. نویسنده نه تنها مکرراً بر لزوم بهره گیری علم سیاست از علم اقتصاد و ریاضیات تأکید می ورزد، بلکه در خلال متن نیز اصطلاحاتی چون همسانی ، همریختی ، نظم (چینش یا ترتیبات)، پیچیدگی ، آشوب ، مدل ، سیستم ، نوپیدایی ، حالت بازی گونه ، و ... را فراوان تکرار می کند. اینها تماماً مفاهیمی است که زمینه ساز ایجاد زبان مشترک بین علوم و رشته ها، و نهایتاً ظهور رویکرد میان رشته ای و نگرش کل گرایانه در تحلیل علمی مسائل و موضوعات علوم انسانی گردیده اند.
در بخشی از این کتاب می خوانیم :
"جامعه سیاسی برای خود قانون اساسی تعیین کرده است.، شهروندان مکانیسم های انتخاب گزینه های سیاسی خصوصاً انتخاب قوه مجریه را معین کرده اند. بنابراین می توان از خود پرسید بازیگران عرصه سیاست در قبال این قوانین چگونه رفتار می کنند؟ چه روش هایی برای تحمیل دیدگاه های خود و رسیدن به قدرت به کار می گیرند؟ یک ساز و کار قانونی چگونه می تواند فشار منازعاتی که حاصل ناهمخوانی میان منافع که گروه های مختلف اجتماعی است را تحمل کنند؟ آیا می توان شانس هر فرد در تحمیل نظرات خود ، و نیز انواع احتمالی ائتلاف هایی که میان آنان برقرار می شود را از قبل پیش بینی کرد؟ موضوع این فصل، پاسخ به این سئوالات و بررسی نتایج آن درچند مورد عینی است . ابزار ریاضی که به کار می گیریم نظریه بازی ها است ، یعنی بررسی وضعیت هایی که در آن چندین نفر باید تصمیمی بگیرند که نتایجش شامل حال همه آنان خواهد بود ."
فصل اول: مدل ها و مدل
فصل دوم: عقلانیت و رفتار
فصل سوم: در جستجوی دمکراسی
فصل چهارم: اجزای نظریه بازی ها
فصل پنجم: استراتژی های احزاب سیاسی
فصل ششم: مدل های سیاسی و سیستم های سیاسی
راهنمای نقد و نظر برای کتاب:
برداشت شما از محتوای کتاب چیست؟ مانند یک کارشناس نظر دهید. به نظرات کوتاه مثل خوب عالی و...چین تعلق نمی گیرد