دانلود کتاب هشت کتاب
نویسنده: سهراب سپهری
ناشر : ذهن آویز
نویسنده: سهراب سپهری
ناشر : ذهن آویز
نام کتاب : هشت کتاب
نویسنده : سهراب سپهری
ناشر : ذهن آویز
تعداد صفحات : 448 صفحه
شابک : 978-600-118-087-3
تاریخ انتشار : 1391
" هشت کتاب " مجموعه ای از هشت دفتر شعر شاعر ، نویسنده و نقاش کشورمان ، سهراب سپهری می باشد که توسط انتشارات ذهن آویز منتشر شده است.
مرگ رنگ ، زندگی خواب ها ، آوار آفتاب ، شرق اندوه ، صدای پای آب ، مسافر و حجم سبز ، از جمله دفاتر شعری هستند که در این کتاب گردآوری شده اند .
در زیر یکی از اشعار این شاعر معاصر را می خوانیم:
" شب را نوشیدهام
و بر این شاخههای شکسته میگریم.
مرا تنها گذار
ای چشم تبدار سرگردان!
مرا با رنج بودن تنها گذار.
مگذار خواب وجودم را پرپر کنم.
مگذار از بالش تاریک تنهایی سربردارم
و به دامن بیتار و پود رؤیاها بیاویزم.
سپیدیهای فریب
روی ستونهای بیسایه رجز میخوانند.
طلسم شکستۀ خوابم را بنگر
بیهوده به زنجیر مروارید چشمم آویخته.
او را بگو
تپش جهنمی مست!
او را بگو: نسیم سیاه چشمانت را نوشیدهام.
نوشیدهام که پیوسته بیآرامم.
جهنم سرگردان!
مرا تنها گذار... "
مرگ رنگ
زندگی خواب ها
آوار آفتاب
شرق اندوه
صدای پای آب
مسافر
حجم سبز
ماهیچ، ما نگاه
پدیدار شناسی به فهم جوهره اشیاء بر اساس آگاهی تکیه دارد. هشت کتاب سپهری یک سفری را طی می کند که شروع آن پدیدارشناسی و انتهای آن عرفان است. نویسنده شناخت خود از پدیده ها را کلیدی برای باز کردن یکی از پنجره های رو به هدف خود قرار داده است. سپهری با در آغوش کشیدن طبیعت و نادیده گیری من خود به کمال می رسد.
از مهم ترین نکاتی که بسیاری از روانشناسان و عارفان روی آن تاکید دارند زندگی در لحظه است. سهراب زندگی را آب تنی در حوضچه ی اکنون می داند و تا حدودی بی توجهی به گذشته و آینده را تجویز می کند. او این شگرد را برای به دست آوردن تجربه ای نو و آگاهی والاتر انجام می دهد. پل والری از این حالت به غایب بودن زمان تعبیر می کند او بدین وسیله به آمدنی حقیقتی جدید بشارت می دهد. از نویسندگان دیگری که زندگی در حوضچه اکنون را راهی برای بیداری نفس و آشکاری آن تعبیر کرده می توان به آندره ژید اشاره کرد.
پیش داوری ها و قضاوت هایی که از آگاهی انسان نشاءت نمی گیرند و ریشه در آموخته های کودکی دارند سد بزرگی در برابر درک حقیقت جهان به وجود می آورند. کنار گذاشتن این پیش داوری ها می تواند ما را در درک جوهر اشیاء کمک نماید. سهراب از این حالت با عبارت چشم ها را باید شست جور دیگر باید دید یاد می کند. اینکه شخص بتواند مانند نگاه انسان نخستین به پدیده های پیرامونی خود نگاه کند می تواند لذت را دوچندان کند.
برخی فلسفه ها روی این نکته تاکید دارند که وقتی فرد خود را هیچ ببیند آن زمان می تواند به حقیقت متعالی دست یابد. سهراب در رفتن به سوی نیستی حتی تبدیل به مشتی از خاکستر می شود تا از این راه محرم اسرار گردد. او زمانی که با طبیعت یگانه می شود به این درک می رسد که همه چیز تیره است و تصمیم می گیرد به درک بالاتری برسد. «باشد که تهی گردیم آکنده شویم از والا»
سپهری از جمله شاعرانی است که کار خود را با تقلید از شعر نیما شروع کرده است و از این نظر در کنار شاعرانی چون فروغ فرخزاد و احمد شاملو قرار می گیرد. وی در ادامه رویکرد جدیدی را در شعر نو اتخاذ می کند و با نگاه ژرفی که به پدیده ها دارد تصویری زنده و حساس از آنها در شعر خود به وجود می آورد. گفته می شود سبک خاص سهراب از علاقه او به ذن بودیسم و مکتب سوررئالیسم یا فرا واقع گرایی در فرانسه نیز تاثیر پذیرفته است.
گروهی از نویسندگان سوررئالیسم بر این اعتقادند که رویا و خیال واقعیتی کمتر از بیداری ندارد و می گویند در این حالت است که فرد می تواند عمیق ترین هیجان های هستی را دریابد. در کتاب باغ تنهایی نادرپور اشعار سپهری را در زمان خواب می داند و می گوید اگر زمانی هم بیدار باشد خوابزده است او می کوشد با حرف زدن در زمان خواب بیدار شود.
نویسنده سعید گلمحمدی
راهنمای نقد و نظر برای کتاب:
برداشت شما از محتوای کتاب چیست؟ مانند یک کارشناس نظر دهید. به نظرات کوتاه مثل خوب عالی و...چین تعلق نمی گیرد