دانلود مجله گاهنامه علمی درفش - شماره چهارم - مهر1398
نویسنده: گروه نویسندگان
ناشر : دانشگاه شهید بهشتی
نویسنده: گروه نویسندگان
ناشر : دانشگاه شهید بهشتی
نام مجله : گاهنامه علمی درفش - شماره چهارم - مهر1398
نویسنده : گروه نویسندگان
ناشر : دانشگاه شهید بهشتی
تعداد صفحات : 40 صفحه
تاریخ انتشار : 1398
"گاهنامه علمی درفش" – شماره چهارم (مهر 1398)
گاهنامه علمی درفش مجله ای است که توسط انجمن علمی تاریخ دانشگاه شهید بهشتی منتشر شده است.
درفش، گاهنامه ای فعال در دانشگاه شهید بهشتی است که در زمینهٔ تاریخ به فعالیت می پردازد. این نشریه به همت دانشجویان و علاقه مندان به حوزهٔ تاریخ از سراسر دانشگاه های کشور، در هر شماره به مباحث تاریخی در زمینه های مختلف می پردازد و سعی دارد تا با دوری جستن از فضای محدود و خشک نشریات تخصصی و با بهره گیری از نویسندگان صاحب ذوق، بخش هایی از صفحات زندگانی نسل بشر را در قالبی تازه به تصویر بکشد.
در برخی از شماره های نشریه، علاوه بر مقالات متنوع موجود، پرونده های ویژه ای نیز قرار دارد تا به صورت جزئی تر به برخی موضوعات پرداخته شود.
همچنین در برخی شماره ها، شاهد نقد و معرفی کتاب یا فیلم و سبک فعالیت برخی از نام آوران عرصه های مختلف هنری و فرهنگی مرتبط با تاریخ خواهید بود.
محتوای نشریه در هر شماره علاوه بر گوناگونی دوره های تاریخی و مطالعاتی، حوزه های مختلف تاریخ فرهنگی، اقتصادی، سیاسی، اجتماعی، هنری و... را شامل می شود.
در بخشی از گاهنامه می خوانیم:
مسجد جامع اصفهان که با نام مسجد جامع عتیق و مسجد جمعه هم شناخته می شود، یکی از مساجد قدیمی اصفهان است که مربوط به سال ۱۵۶ هـ..ق/۷۷۷ م است. این بنا دارای قدمتی بیش از هزار سال است و در ادوار مختلف تغییرات بسیاری برخود دیده که با وجود گذر سالیان متمادی، همچنان می توان در نقاط مختلف مسجد معماری دوران مختلف را از هم تشخیص داد و هر کدام را از نزدیک حس کرد. یقینا بازگو کردن تاریخ هزار سالۀ یک بنا چیزی نیست که در چند سطر و چند صفحه بگنجد اما سعی بر این است که خلاصه ای از هرآنچه در توان است را به رشتۀ تحریر درآورم. بهتر است ابتدا به تاریخچۀ این بنای با ارزش اشاره کنیم. منصور، خلیفۀ عباسی دستور ساخت مسجدی در شمال غربی میدان مرکزی شهر اصفهان را صادر کرد و از این طریق، مسجدی از خشت خام، به سبک خراسانی ایجاد شد. در سال ۲۲۶ هـ.ق/۸۴۶ م، به علت افزایش جمعیت شهر، مسجد جامع پیشین تخریب گشت، زمین های اطراف آن از مردم خریداری شد و مسجدی با ابعاد بزرگ تر و به سبک خراسانی، در دورۀ معتصم ایجاد شد. بنای جدید مساحتی حدود یک هکتار داشت و دارای شبستان های ستون دار و سقفی چوبی بود؛ در دوران آل بویه کتابخانه ای در مسجد احداث شد که کتب موجود در آن در ۳ جلد قطور به ثبت رسیده بود، کتب این کتابخانه در مورد موضوعات ریاضی، فلسفه، طبیعیات، ادبیات، شعر، صرف و نحو و... است. حتی بنا بر روایت هایی مجموع کتب این کتابخانه به ۱۷۰ هزار جلد هم رسیده و حتی آنچه متعلق به کتابخانۀ اصفهان بوده هم مدتی بعد به این کتابخانه منتقل شده است؛ اما متاسفانه در سال ۵۱۵ هـ.ق، اسماعیلیان کتابخانه را به آتش کشیدند و چیزی از این کتب باقی نماند.
مسجد جامع، عقیق بیدار اصفهان
گلستان، پایتخت تهران
چغازنبیل، برج جهان نمای شوش
ارگ بم، خشت های گران تاریخ
آنچه شدیم یا آنچه بودیم
انقلاب مشروطه ضرورت تغییر مدرن در جامعة ایران
تشکیل ملت و ملی گرایی در اروپا
من امروز رویایی دارم
سرخ به رنگ خون و خیانت
مصالحه یا مهادنه
کیش مانوی در خارج از ایرانشهر
سیمای خسروپرویز در آینة شاهنامة فردوسی و خسرو و شیرین نظامی
میراث فراعنه در یک نگاه
شکل گیری و فروپاشی یک تمدن
راهنمای نقد و نظر برای مجله:
برداشت شما از محتوای کتاب چیست؟ مانند یک کارشناس نظر دهید. به نظرات کوتاه مثل خوب عالی و...چین تعلق نمی گیرد