دانلود کتاب شرایط دادخواست و اظهارنامه به زبان ساده
نویسندگان: جلیل شکربیگی, حامد سلیمانی, علی احمد باقری
ناشر : فرزانگان دانشگاه
نویسندگان: جلیل شکربیگی, حامد سلیمانی, علی احمد باقری
ناشر : فرزانگان دانشگاه
نام کتاب : شرایط دادخواست و اظهارنامه به زبان ساده
نویسندگان : جلیل شکربیگی, حامد سلیمانی, علی احمد باقری
ناشر : فرزانگان دانشگاه
تعداد صفحات : 102 صفحه
شابک : 978-622-95219-7-7
تاریخ انتشار : 1397
رده بندی دیویی : 55055/347
دسته بندی : حقوق عمومی و خصوصی
نوع کتاب : Epub
قیمت پشت جلد : 22000 تومان
قیمت نسخه الکترونیک : 10000 تومان
"شرایط دادخواست و اظهار نامه به زبان ساده"
کتاب حاضر اثری از علی احمد باقری، جلیل شکربیگی و حامد سلیمانی، با مقدمه و نظارت دکتر بهنام اسدی می باشد که توسط انتشارات فرزانگان دانشگاه منتشر شده است.
اظهارنامه عبارت از نوشته ای است که مطابق مقررات قانونی تنظیم می شود و وسیله قانونی بیان مطالب است که به آن اظهاریه نیز گفته می شود. اظهارنامه به صراحت ماده 156 قانون آیین دادرسی مدنی از راه های رسمی مطالبه حق به شمار می رود. به وسیله اظهارنامه، نه تنها مطالبه رسمی حق امکان پذیر است بلکه می توان توسط اظهارنامه آمادگی تسلیم هر چیزی، اعم از مال، وجه و سند را به مخاطب اعلام کرد و آن را هنگام تسلیم اظهارنامه تحت نظر و حفاظت مرجع مربوط قرار داد.
برگ اظهارنامه، فرم چاپی مخصوصی نظیر برگ دادخواست است که از قدیم تا کنون توسط دادگستری چاپ شده و به فروش می رسد. خواهان در بسیاری از موارد قبل از اینکه به تقدیم دادخواست و اقامه دعوا بپردازد، مطالب خود را با ارسال اظهارنامه به اطلاع طرف دعوا می رساند. بر این اساس، در مواقع بروز اختلاف حقوقی میان دو شخص، می تواند در مواردی قبل از تقدیم دادخواست اظهارنامه قضایی تنظیم کرد. سابقا ثبت اظهارنامه قضایی از طریق فرم مخصوص اظهارنامه به عمل می آمد . اما در حال حاضر، راه اندازی سامانه خدمات الکترونیک قضایی این امر را امکانپذیر نموده است . لذا افراد با مراجعه به این سامانه می توانند اطلاعات مورد نیاز را تکمیل نمایند. در این کتاب با زبانی ساده و شیوا و رسا شرایط دادخواست و اظهار نامه توضیح داده شده است که مشکل بسیاری از افراد و حتی وکلا حل گردد.
در بخشی از این کتاب می خوانیم:
"هر دادخواستی که به دادگاه تقدیم می شود ، متضمن آثاری است و تکالیف و وظایفی را به وجود می آورد که خلاصه آن را در ذیل می بینیم .
بند اول : تکلیف دادگاه رسیدگی یا اشتغال دادگاه
همانطوری که قبلاً گفتیم دادخواست دادگاه را موظف می کند که به هر حال و رسماً در مقام رسیدگی برآید . قبل از تقدیم دادخواست هیچگونه تکلیف و وظیفه ای برای دادگاه نیست، ولو اینکه مدعی و دعوایی هم موجود و دادگاه از آن اطلاع داشته باشد. ولی به محض اینکه دادخواست داده شد در صورت عدم رسیدگی دادرسی دادگاه مستنکف از احقاق حق محسوب می شود. دادگاه بوسیله دادخواست از وجود دعوی اطلاع حاصل می کند و باید تکلیف پرونده را که تشکیل گردیده روشن نماید و جریان دادرسی را که رسیدگی به همین دادخواست و مدافعات خوانده دعوی می باشد در قسمت جریان دادرسی خواهیم دید."
مقدمه
پیشگفتار
فصل اول
بررسی شرایط ارسال و ابلاغ اظهار نامه در آئین دادرسی ایران
فصل دوم
دادخواست و شرایط آن
فصل سوم
شرایط داد خواست
فصل چهارم
وظایف مامورین اداری دادگاه در برابر دادخواست
منابع و ماخذ
راهنمای نقد و نظر برای کتاب:
برداشت شما از محتوای کتاب چیست؟ مانند یک کارشناس نظر دهید. به نظرات کوتاه مثل خوب عالی و...چین تعلق نمی گیرد