×

جستجو

×

دسته بندی ها

×
توجـه
برای استفاده از نسخه ویندوزی به رمز عبور نیاز دارید درصورتیکه رمزعبور ندارید بعدازنصب، بر روی لینک " رمز عبور را فراموش کرده ام" کلیک کنید.
دانلود نسخه ویندوز

دانلود کتاب از اپلیکیشن کتابچین

×
دانلود رایگان اپلیکیشن کتابچین
برای دریافت لینک دانلود شماره همراه خود را وارد کنید
دانلود رایگان نسخه ویندوز
دانلود نسخه ویندوز
×
دانلود رایگان اپلیکیشن کتابچین
برای مطالعه نمونه کتاب، ابتدا اپلیکیشن کتابچین را نصب نمایید.
دانلود رایگان نسخه ویندوز
دانلود نسخه ویندوز
دانلود رایگان نسخه ios
دانلود از اپ استور
استقلال پولی یا توهم؟!

دانلود کتاب استقلال پولی یا توهم؟!

استقلال پولی یا توهم؟!
برای دانلود این کتاب و مطالعه هزاران عنوان کتاب دیگر، اپلیکیشن کتابچین را رایگان دانلود کنید.
%

با کد 1ketabchin در اولین خرید 50 درصد تخفیف بگیرید

جزئیات
فهرست

نام کتاب : استقلال پولی یا توهم؟!

نویسنده : گروه مؤلفین

ناشر : دیدمان

تعداد صفحات : 57 صفحه

شابک : 978-600-8734-27-7

تاریخ انتشار : 1396

رده بندی دیویی : 332/110955

دسته بندی : علوم سیاسی, کتابهای اقتصادی

نوع کتاب : Epub

قیمت پشت جلد : 10000 تومان

قیمت نسخه الکترونیک : 6000 تومان


معرفی کتاب

"استقلال پولی یا توهم؟!"
کتاب حاضر اثری از اندیشکده برهان می باشد که توسط انتشارات دیدمان منتشر شده است.
این روزها مقارن با نزدیک شدن به آغاز فعالیت دولت یازدهم، زمزمه‌ی استقلال بانک مرکزی مجدداً شدت گرفته است. مدافعین استقلال بانک مرکزی معتقدند به دلیل آنکه بانک مرکزی، مستقل از دولت نبوده است، نقدینگی در چند سال اخیر، رشد بی-سابقه یافته و این باعث تورم لجام‌گسیخته و تنزل مداوم در ارزش پول ملی شده است. در طول سالیان گذشته، بانک مرکزی به عنوان خزانه دار دولت عمل نموده و هر جا که نیاز بوده، بدون مطالعه ی کارشناسی، برای دولت، هزینه کرده است.
 البته باید عرض کرد که روی موضوع استقلال بانک مرکزی در فضای دانشگاهی و در بین استادان اقتصاد ایران، یک وفاق نسبتاً عامه وجود دارد؛ به گونه ای که تقریباً طیف های فکری گوناگون در اقتصاد ایران، آن را یک بدیهی مسلّمی میپندارند که معطل مانده است! در این فضای فکری اگر کسی بخواهد از عدم استقلال بانک مرکزی سخن بگوید، انگار امر بسیار بعید و خارج از عرف و منطق انجام داده است!
 اما واقعیت آن است که موضوع استقلال بانک مرکزی از جمله مسائلی است که بر خلاف ظاهر زیبا و صادقانه ی آن، پشت پرده‌ی هولناکی دارد و شاید بتوان گفت گام سرنوشت‌سازی است که اگر برداشته شود، از نظر اتاق های فکر دشمنان این نظام میتواند در به بند کشیدن ایران اسلامی، که بیش از سی سال در مقابل آن‌ها ایستادگی نموده است، مؤثر باشد.
این موضوع که کشورهای پیشرفته ای مانند آمریکا، ژاپن، انگلستان، کشورهای اتحادیه‌ی اروپا و چین، بانک‌های مرکزی مستقلی دارند و اتفاقاً نرخ تورم کنترل‌شده ای را هم تجربه می کنند و در ایران، بانک مرکزی مستقل نیست و تورم نیز وجود دارد، برخی کارشناسان اقتصادی و به تبع ایشان، برخی مسئولین را به این نتیجه رسانیده که لازم است برای کنترل قیمتها، بانک مرکزی را مستقل نمود.
به عبارت دیگر، از جمله دلایلی که باعث شده است تا کارشناسان اقتصاد ایران بنا را بر دفاع از استقلال بانک مرکزی بگذارند، مشاهده‌ی تجربه کشورهای پیشرفته ای است که دارای بانک مرکزی مستقل و نرخ تورم کنترل‌شده ای هستند.

در بخشی از این کتاب می خوانیم:
"نمادها و شاخص‌‌‌‌های نمایانگر استقلال بانک مرکزی به طور کلی مبهم، نامشخص و اختلافی است. ممکن است برخی از بانک‌‌‌‌های مرکزی بر اساس برخی معیارها مستقل ارزیابی شود، در حالی که معیارهای دیگر در مورد همان بانک مرکزی استقلال کمتری را نشان دهد. به هر حال، شاخص‌‌‌‌هایی مانند نحوه‌ی انتصاب مقام پولی، دوره‌ی تصدی وی، طول باقی ماندن وی در این سمت (میزان جابه‌‌‌‌جایی در بانک مرکزی)، تعیین و اعلام اهداف پولی توسط بانک مرکزی و میزان عمل به آن‌ها، نحوه‌ی تأمین کسری بودجه‌ی دولت در اقتصاد، نحوه‌ی انتخاب اعضای شورای عالی پولی (در کشور ما شورای پول و اعتبار)، ترکیب اعضای این شورا از حیث حضور دولتمردان، حق وتوی دولت در خصوص تصمیمات بانک مرکزی، حق دولت در تدوین و اعمال دستورالعمل و آیین‌‌‌‌نامه برای بانک مرکزی، تمامی معیارها و شاخص‌‌‌‌های اندازه‌‌‌‌گیری استقلال بانک مرکزی هستند. با این همه، این نکته حائز توجه است که استقلال بانک مرکزی یک‌سره به نوع قوانین و محدودیت‌‌‌‌ها یا الزامات قانونی بازنگشته و درجاتی از آن، عرفی و منطبق بر روالی جاافتاده در حاکمیت است."

فهرست مطالب

این کتاب فهرست ندارد.

%

با کد 1ketabchin در اولین خرید 50 درصد تخفیف بگیرید

کتاب های دیگر انتشارات دیدمان

کتاب های دیگری از نویسنده گروه مؤلفین

نظرات کاربران

×
راهنمای نقد و نظر برای کتاب:

برداشت شما از محتوای کتاب چیست؟ مانند یک کارشناس نظر دهید. به نظرات کوتاه مثل خوب عالی و...چین تعلق نمی گیرد

*امتیاز دهید
Captcha
پاک کردن
برچسب ها