دانلود کتاب احیاگر یا رفرمیست
نویسنده: اندیشکده برهان
ناشر : دیدمان
نویسنده: اندیشکده برهان
ناشر : دیدمان
نام کتاب : احیاگر یا رفرمیست
نویسنده : اندیشکده برهان
ناشر : دیدمان
تعداد صفحات : 72 صفحه
شابک : 978-600-8734-15-4
تاریخ انتشار : 1396
رده بندی دیویی : 297/48
دسته بندی : تاریخ ایران, ادیان، مذاهب و فرقه ها, مشاهیر و بزرگان
نوع کتاب : Epub
قیمت نسخه الکترونیک : 11000 تومان
" احیاگر یا رفرمیست " / بررسی نسبت اندیشه ی شهید مطهری با اصلاح طلبان
کتاب حاضر به قلم جمعی از پژوهشگران اندیشکده برهان از انتشارات دیدمان منتشر شده است.
اندیشه های شهید بزرگوار مطهری از جمله منابع فکری جمهوری اسلامی در ابتدای انقلاب اسلامی بوده است. به همین جهت، استاد شهید در جامعۀ ما دارای جایگاه رفیعی است؛ جایگاهی که همواره مورد رشک و حسادت جریان روشنفکری سکولار ایران بوده است. حال این جریان، برآن شده است تا قرائتی هم نظر با خود از این متفکر اسلامی ارائه دهد . جریانی که به دنبال سازگاری دین با دنیای مدرن است و اصالت را به دنیای مدرن داده و تفاوتها و تمایزات آشکاری با اندیشه های شهید مطهری دارد.
کتاب «احیاگر یا رفرمیست؟» به قلم جمعی از پژوهشگران اندیشکده برهان به رشته تحریر درآمده است، به بررسی نسبت اندیشه استاد شهید علامه مرتضی مطهری و تجدیدنظرطلبان مدعیان اصلاحطلبی و به مقایسه میان این دو گونه اندیشهورزی میپردازد. امید است این اثر، گامی کوچک اما مؤثر در شناخت و تعمیق گفتمان تمدنساز انقلاب اسلامی، بازخوانی اندیشههای شهید مطهری و شناخت آرا و اندیشههای جریانات سیاسی و نیز مورد رضایت پرچمدار بشر، حضرت ولیعصر (عج) باشد.
«احیاگر یا رفرمیست»، «از مطهری خلوصگرا تا اصلاحطلبان التقاطی»، «قلمرو دین و مواجهۀ شهیدمطهری با جریان روشنفکری دینی»، «رد شهیدمطهری بر پلورالیسم دینی» و «تمایز نگاه شهیدمطهری و روشنفکران پیرامون «روحانیت»» عناوین فصل های ۵ گانه این کتاب هستند.
در بخشی از کتاب می خوانیم :
" یکی از مهمترین مسائلی که ذهن اندیشمندان را به خود مشغول ساخته، دلایل عقبماندگی ایران و جهان اسلام است، درحالیکه جهان غرب توانسته است به پیشرفت مادی و تکنولوژیک برسد. آشنایی مسلمانان با غرب این سؤال را در میان اندیشمندان اسلامی ایجاد کرد که دلیل این عقبماندگی چه بوده است؟ عمدتاً دو پاسخ به این پرسش ارائه شده است که یک پاسخ عمده از سوی اندیشمندان اسلامی نظیر شهید مطهری بوده است و پاسخ دیگر از سوی روشنفکران ارائه شده است. دو جریانی که تاریخ ایران روایت تنازع ایدههای آنان برای آینده کشور است.
شهید مطهری در چنین فضایی به ارائه مباحث خود میپردازد و طبیعی است که در چنین شرایطی، مباحث بهصورت دوطرفه انجام میشود و باید با چنین مختصاتی هم بررسی شوند. به همین دلیل، خود شهید مطهری هم دوره پس از مشروطه را یکی از حساسترین برههها میداند؛ چراکه رشد و افزایش اندیشههای روشنفکری از مشروطه آغاز میشود. دکتر حدادعادل در همایش «بازشناسی اندیشههای شهید مطهری» چنین میگوید: «این سخن را من از خود ایشان شخصاً شنیدم که برای اسلام در ایران خطرناکتر از فاصله زمانی مشروطیت تا شهریور بیست، هیچ دورهای نبود؛ چراکه در این دوره است که هجوم افکار غربی صورت گرفت.» و این روشنفکران بودند که کارگزار انتشار این افکار در ایران بودند."
پیشگفتار
مقدمه
احیاگر یا رفرمیست
از مطهری خلوص گرا تا اصلاج طلبان التقاطی
قلمرو دین و مواجهه شهید مطهری با جریان روشن فکری دینی
رد شهید مطهری بر پلورالیسم دینی
تمایز نگاه شهید مطهری وروشنفکران پیرامون روحانیت
راهنمای نقد و نظر برای کتاب:
برداشت شما از محتوای کتاب چیست؟ مانند یک کارشناس نظر دهید. به نظرات کوتاه مثل خوب عالی و...چین تعلق نمی گیرد