دانلود کتاب اخلاق و تعلیم و تربیت از منظر فقه و حقوق اسلامی
نویسنده: علیرضا روستائی
ناشر : بینش آزادگان
نویسنده: علیرضا روستائی
ناشر : بینش آزادگان
نام کتاب : اخلاق و تعلیم و تربیت از منظر فقه و حقوق اسلامی
نویسنده : علیرضا روستائی
ناشر : بینش آزادگان
تعداد صفحات : 200 صفحه
شابک : 978-600-6011-25-7
تاریخ انتشار : 1394
دسته بندی : علوم تربیتی, کتابهای اخلاق, حقوق خانواده
نوع کتاب : PDF
قیمت نسخه الکترونیک : 19000 تومان
"اخلاق و تعلیم و تربیت از منظر فقه و حقوق اسلامی"
کتاب حاضر اثری از علیرضا روستایی با مقدمه دکتر سید حسین واعظی می باشد که توسط انتشارات بینش آزادگان منتشر شده است.
کتاب حاضر حاوي دو مطلب اساسي است، که مؤلف با توجه به مطالعات، پژوهش، فعاليت ها و تجارب آموزشي و حقوقي سعي بر تشريح آنها دارد. نخست
ضرورت وجود مباحث فقهي و حقوقي در منابع درسي و آموزش مطالب و قواعد و مقررات مورد نياز به افراد، و دوم لزوم بازنگري و ورود و حضور مباحث ادبي و اخلاقي و عرفاني در جامعه و متن زندگي انسانها است. از اين رو مؤلف نکته سنجانه ابتدا به بررسي، تعريف و تبيين اخلاق و تعليم و تربيت از منظر فقه و حقوق پرداخته و مطرح نموده است که چنانچه منابع و مواد و دروس مستند به آيات الاحکام و قواعد فقهي و حقوقي و برپايه اين علوم تدوين، تنظيم و تأليف گردد و آموزش ها بر اين اساس بناي محکم تري يابند، چه نتايجي حاصل مي شود. و بر اين باور است که از آن جا که فراگيران بعد از فراغت از تحصيل وارد جامعه و محيط کار و فعاليت اجتماعي، اقتصادي و غيره مي شوند، آگاهي و آشنايي آنان با مباحث فقهي و حقوقي و مقررات و راهکارهاي کاربردي باعث مي شود افراد به حقوق خود واقف و به تکاليف خود در قبال فرد و جامعه آگاهي يابند و متعاقب اين آگاهي و فرهنگ سازي، هم در حل مشکلات خود توانمندتر مي شوند و هم مشکلات کمتري براي ديگران فراهم مي آورند. و در پرتو آن زندگي بهتر و مسالمت آميزتري خواهند داشت.
در بخشی از این کتاب می خوانیم:
"«اگرچه تعليم و تربيت از منظر فقهي و ديني سنت شکن است ولي بر مبناي تغيير و تحول صرف نيست، بلکه جانب حق و عدل را مي گيرد و هرگز صرف تغيير و تحول کور ، مد نظرش نيست بلکه فقط آن دسته از تغيير و تحولات را که در جهت از بين بردن سنت هاي خلاف و عادات غلط است تجويز مي نمايد و هر سنتي و عادتي و اموري که در جهت کمال آدمي باشد مي پذيرد و مي کوشد در جهت تکامل آنها گام نهد و اين تغيير و تحول است که در جهت کمال است و فرمولي است در سنجش و تغيير و تکامل رفتار و تغييرات فردي و اجتماعي.»
درس هر معلم با اثر وجودي آن معلم، از جهت انساني و تربيتي و اخلاقي موافقت و تأييد کامل داشته باشد؛ تعليمش، تربيت را، اخلاق را و شخصيت را، سازنده باشد؛ و تربيتش، و اخلاقش و شخصيتش، قواعد علمي را به کاربرد در زندگي و نقش حياتي و اجتماعي، نزديک کند، و در مصداق ها آنها را بارز سازد، تا فرزند ببيند و بداند که دين، حقيقت زندگي او است؛ و حسن زندگي او است؛ و بهبود زندگي او.
و آنجا که دين و زندگي دو مسأله براي ذهن فرزند مي شوند، بزرگ ترين خطر، و قوي ترين انشقاق روحي و عاطفي و انساني است که شخصيت فرزند را بيمار مي کند."
فصل اول: کليات
فصل دوم: مروری بر تحقيقات انجام شده
فصل سوم: نتايج
فصل چهارم: بحث و نتيجه گيری
راهنمای نقد و نظر برای کتاب:
برداشت شما از محتوای کتاب چیست؟ مانند یک کارشناس نظر دهید. به نظرات کوتاه مثل خوب عالی و...چین تعلق نمی گیرد