دانلود کتاب ادبیات مقاومت در شعر فارسی
نویسندگان: حدیثه متولی, مسعود باوان پوری, زهرا عباسی, میترا محمودی
ناشر : مینوفر
نویسندگان: حدیثه متولی, مسعود باوان پوری, زهرا عباسی, میترا محمودی
ناشر : مینوفر
نام کتاب : ادبیات مقاومت در شعر فارسی
نویسندگان : حدیثه متولی, مسعود باوان پوری, زهرا عباسی, میترا محمودی
ناشر : مینوفر
تعداد صفحات : 92 صفحه
شابک : 978-600-8701-77-4
تاریخ انتشار : 1396
"ادبیات مقاومت در شعر فارسی"
کتاب حاضر اثری از حدیثه متولی، زهرا عباسی، مسعود بوان پوری و میترا محمودی می باشد که توسط انتشارات مینوفر منتشر شده است.
ادبیّات در ماندگاری ارزشها و اندیشه، سهمی بزرگ و انکارناپذیر دارد و ویژگیهای ادبی، فرهنگی و زبانی همۀ ملّل جهان را باوجود اختلاف ظاهری و زبانی معرفی میکند. یکی از انواع ادبی که از دیرباز به دلایل مختلف در بین ملّتها رایج بوده و بهصورتهای گوناگون نمود پیداکرده، ادبیات پایداری است که در سدۀ اخیر در جهان و ایران وضعیت متمایزی یافته که قابلمقایسه با دورههای پیشین نیست. انسان آزادیخواه و وطندوست همواره در مقابل دشمن و زورگویی پایداری نموده و این امر طبیعی است چراکه انسان بهگونهای خلقت شده که هرگز ظلم و ستم را برنمیتابد «سرشت انسان عدالتخواه و آزادیطلب بدی را برنمیتابد، ازاینرو ناسازگاری خود را با بیداد و ناروا، به اشکال مختلفی چون اعتراض، پرخاش، ستیزهگری، رویارویی و مقابله نشان میدهد».
در بخشی از این کتاب می خوانیم:
"در عصر مشروطه با توجه به زوال قدرت شاهان، بیگانگان از فرصت استفاده نموده و تحت عناوین مختلف به غارت و چپاول ثروت ملّی ایران پرداختند. در این میان بیگانگان بهعنوان مستشار در امور فرهنگی، نظامی، اقتصادی و ... وارد کشور شدند که این امر موجی از اعتراض را در میان شاعران مبارز و اهلقلم برانگیخت. نسیم شمال نیز به مانند دیگر شاعران وطندوست در شعر خویش به این مسئله اشاره نموده است.
روسیه و انگلیس که در آن زمان از نیروی نظامی کافی برخوردار بوده و به غارت ثروت ملّتهای مظلوم میپرداختند، توجه خویش را به ایران که منبع غنی بود، معطوف ساخته بودند. شاعران در شرایط خفقان آن عصر چارهای جز پناه بردن به رمز و نماد نداشتند. نسیم در ابیات زیر، به خرس که نمادی برای روسیه میباشد اشاره نموده است «خرس علامت یا نماد طبقۀ جنگجو است» (شوالیه و گربران، 1388، ج 3: 75) و در ادامه به باغ بهعنوان نماد ایران اشارهکرده که اجنبی (انگلیس) به آن وارد گشته است «باغ نماد بهشت زمینی، مرکز کیهان، بهشت آسمانی و نشانۀ آن مرحلهای از مراحل معنوی است که با طبقات بهشت ارتباط دارد» (همان، ج 2: 41). بلبل «در سراسر جهان به خاطر زیبایی آوازش مشهور است. این پرنده که تمام شاعران آن را رامشگر عشق میخوانند، تمامی احساساتی را جان میبخشد که در ارتباط نزدیک با عشق و مرگ است» (همان، ج 2: 104 و 103) و «درواقع در تعبیرِ روانشناختی کلاغ در رؤیا، آن را بهعنوان علامت نحوست و در ارتباط با ترس از نکبت و بدبختی به شمار آوردهاند. کلاغ پرندۀ سیاه رمانتیکها، بر بالای میدان جنگ پرواز میکند و از گوشت اجساد سربازان میخورد». "
فصل اول/مبانی نظری و تعاریف
ادبیات پایداری
نمادگرایی
فصل دوم/زندگینامه شاعران
باغ بهشت
زندگینامه فرخی یزدی
زندگینامه سپیده کاشانی
زندگینامه طاهره صفارزاده
زندگینامه سلمان هراتی
فصل سوم/مضامین پایداری شاعران منتخب
غیرت و هویت ملی و وطندوستی
دعوت به مبارزه
امید به آینده
دعوت به همبستگی
نارضایتی از اوضاع نابسامان
استفاده از نمادها
توصیف سیمای خائنان و ستمگران داخلی
اختناق و خفقان
منابع
راهنمای نقد و نظر برای کتاب:
برداشت شما از محتوای کتاب چیست؟ مانند یک کارشناس نظر دهید. به نظرات کوتاه مثل خوب عالی و...چین تعلق نمی گیرد