دانلود کتاب اسلام و مدرنیته تعارض یا تلازم؟
نویسنده: اندیشکده برهان
ناشر : دیدمان
نویسنده: اندیشکده برهان
ناشر : دیدمان
نام کتاب : اسلام و مدرنیته تعارض یا تلازم؟
نویسنده : اندیشکده برهان
ناشر : دیدمان
تعداد صفحات : 43 صفحه
شابک : 978-600-8734-01-7
تاریخ انتشار : 1396
رده بندی دیویی : 297/48
دسته بندی : کتابهای اخلاق, کتابهای اسلامی
نوع کتاب : Epub
قیمت نسخه الکترونیک : 11000 تومان
" اسلام و مدرنیته تعارض یا تلازم؟ "
کتاب حاضر به تالیف اندیشکده برهان از انتشارات دیدمان منتشر شده است.
یکی از اندیشههای پر طرفدار، که سابقهای طولانی در طول تاریخ بشر نیز دارد و به مخالفت جدی با اندیشه دینی -به ویژه مکتب حیات بخش اسلام- برخاسته، اندیشه «مدرن» است. این اندیشه که مخالفت خود را با ادیان الهی در عرصههای مختلف معرفت شناختی، جهان شناختی، اقتصادی، اخلاقی و سیاسی گسترانیده است، با ابداع تکنولوژی و صنایع جدید برای تسلط بر عالم طبیعت و بهرهوری هر چه بیشتر از آن، تمام کشورهای دنیا را تحت هجوم وسیع و همه جانبه خویش قرار داده است و هر چه که مخالف اندیشه مدرن باشد را مورد حمله قرار داده و سعی در نابودی آن دارد. امروزه، قویترین مخالف اندیشه اسلامی که به دشمنی همه جانبه با آن برخاسته است، اندیشه مدرن است. از این رو، فهم درستاندیشی مدرن برای مؤمنین به مکتب نورانی اسلام ضروری است.
کتاب «اسلام و مدرنیته؛ تعارض یا تلازم» به بررسی اجمالی اندیشه مدرن می پردازد.
«نگاهی گذرا به اندیشهی مدرن(مُدرن، مدرنیته، مدرنیسم و مدرنیزاسیون)» ، «عقلانیت در اندیشهی مدرن» ، «مفهوم عقلانیت ابزاری» ، «تعارض عقلانیت صوری با عقلانیت محتوایی» از عنواین این کتاب می باشند.
در بخشی از کتاب می خوانیم :
" آنچه دربارهی ماهیت و ویژگی عقلانیت ابزاری گذشت، جنبهی دنیوی آن را روشن میسازد. این نوع عقلانیت تنها مربوط به امور مادی و شیوهی زندگی این جهانی است. به عبارت دیگر با مسایل مربوط به تدبیر حیات جمعی، از خانواده کوچکترین واحد اجتماعی تا سطح کلان مدیریت جامعه، سروکار دارد. مقولاتی چون شیوهی معیشت خانوادگی، ساماندهی روابط کلان اجتماعی، برنامهریزی در جهت بهرهوری بهتر در زمینههای اقتصادی، به کارگیری بهترین ابزار در رسیدن اعضای جامعه به اهداف مشترک جمعی، همگی در حوزهی این عقلانیت قرار میگیرند. در عوض، موضوعات مرتبط به سنجش درستی و نادرستی هدف، وظیفه و تکلیف، عواطف و احساسات انسانی، هیچکدام در دایرهی این نوع عقلانیت قرار ندارند و بیتردید جزو عقلانیت ارزشی به حساب میآیند که از نگاه وبر متعلق به دنیای ماقبل مدرن و یا دنیای سنتی است که دین نیز از همین جهان است. وجه دیگر عقلانی شدن که بر دنیوی و سکولار شدن اثر میگذارد، «افسونزدایی» از دنیا است که در آن احساس شخصی فرد دربارهی تعلق و معنا داشتن زندگی به کلی خراب و دگرگون شده و باعث معمولی شدن مفاهیم پرهیبت و محترمی مانند دین میشود. بنابراین منظور از توصیف دنیای جدید به عقلانی شدن، آن است که زندگی انسان مدرن بدون رمز و راز شده است و اینگونه امور ارزش و اعتبار خود را در متن زندگی از دست داده است. "
این کتاب فهرست ندارد.
برداشت شما از محتوای کتاب چیست؟ مانند یک کارشناس نظر دهید. به نظرات کوتاه مثل خوب عالی و...چین تعلق نمی گیرد
برای افراد عادی مناسب نیست، خیلی محتوای پیچیده ای دارد
1400-08-15