دانلود کتاب او یک ملت بود
نویسنده: جمعی از پژوهشگران اندیشکده برهان
ناشر : دیدمان
نویسنده: جمعی از پژوهشگران اندیشکده برهان
ناشر : دیدمان
نام کتاب : او یک ملت بود
نویسنده : جمعی از پژوهشگران اندیشکده برهان
ناشر : دیدمان
تعداد صفحات : 44 صفحه
شابک : 978-600-8734-12-3
تاریخ انتشار : 1396
دسته بندی : شهدا, انقلاب اسلامی ایران, مشاهیر و بزرگان
نوع کتاب : Epub
قیمت نسخه الکترونیک : 11000 تومان
" او یک ملت بود "
نوشته ی حاضر به تالیف اندیشکده ی برهان از انتشارات دیدمان منتشر شده است.
شهید سید محمد حسینی بهشتی متفکر و سیاستمداری است که نام او همیشه در تاریخ باقی خواهد ماند. بررسی اندیشه و عمل سیاسی شهید بهشتی از آن رو دارای اهمیت است که با واکاوی آن، می توان چرایی و چگونگی تأسیس نظام جمهوری اسلامی را درک نمود، زیرا از یک طرف او خود از تأثیرگذارترین افراد در پایه گذاری این نظام جدید سیاسی بود و از طرفی دیگر، در میان مبارزان اسلامی جایگاهی والا داشت. از این جهت، شهادت وی خسرانی بزرگ برای نظام اسلامی تازه تأسیس بود.
کتاب «او یک ملت بود» به بررسی اندیشه و عمل سیاسی شهید بهشتی می پردازد.
بررسی اندیشه و عمل سیاسی شهید بهشتی از آن رو دارای اهمیت است که با واکاوی آن، میتوان چرایی و چگونگی تأسیس نظام جمهوری اسلامی را درک نمود، زیرا از یک طرف او خود از تأثیرگذارترین افراد در پایهگذاری این نظام جدید سیاسی بود و از طرفی دیگر، در میان مبارزان اسلامی جایگاهی والا داشت. از این جهت، شهادت وی خسرانی بزرگ برای نظام اسلامی تازهتأسیس بود. آنچه در ادامه میآید بازخوانی گوشهای از تفکر و عمل سیاسی آن شهید عالیقدر است. باشد که بتواند ما را در ادامهی اندیشه و عمل او یاری کند.
«شهيد بهشتي به مفهوم آزادي چگونه مينگريست؟» «آيا دين شهيد بهشتي مدرن بود؟» «اگر شهيد بهشتي زنده بود، با قانون اساسي کنوني کنار ميآمد؟» «ولايت فقيه از ديدگاه شهيد بهشتي» «ارتباط بنيصدر با ماجراي ترور شهيد بهشتي چيست؟» عناوین 5 گانه این کتاب می باشند.
در بخشی از کتاب می خوانیم :
" بنیصدر اواخر دههی 30 وارد عرصهی مبارزات سیاسی شد و مبارزات خود را نیز از جبههی ملی آغاز نمود. بعدها در سال 1342 برای ادامهی تحصیل به فرانسه رفت و به عنوان عضو جبههی ملی به عضویت کنفدراسیون دانشجویان ایرانی که مشتمل بر نیرویهای جبههی ملی، حزب توده، حزب پان ایرانیسم و جریان چپ به اضافهی چند عضو مذهبی بود درآمد. با آغاز فعالیت نهضت آزادی در اروپا، او نیز فعالیت خود را با این گروه در فرانسه آغاز نمود.
با مهاجرت امام(ره) به پاریس، او نیز به جمع یاران و طرفداران امام(ره) پیوست. باید گفت در آن مقطع ما شاهد حضور سه جریان در اطراف امام(ره) بودیم. جریان اول عبارت بودند از: روحانیّت، شاگردان و مدافعان حقیقی امام(ره)؛ جریان دوم سیاسیونی که در احزاب و جریانهای اسلامی بودند که بنا به دلایل اعتقادی به امام(ره) پیوستند و جریان سوم عدهای از فعالین سیاسی که نوعی سرگشتگی شخصیتی و سرگردانی فکری داشتند، امثال دکتر «ابراهیم یزدی»، «صادق قطب زاده» و «ابوالحسن بنیصدر»."
شهید بهشتی به مفهوم آزادی چگونمه می نگریست؟
آیا به دین شهید بهشتی مدرن بود؟
اگر شهید بهشتی زنده بود با قانون اساسی کنونی کنار می آمد؟
ولایت فقیه از دیدگاه شهید بهشتی
ارتباط بنی صدر با ما جرای ترور شهید بهشتی چیست؟
برداشت شما از محتوای کتاب چیست؟ مانند یک کارشناس نظر دهید. به نظرات کوتاه مثل خوب عالی و...چین تعلق نمی گیرد
طالب علم
1401-09-12