دانلود کتاب بازرگان بدون روتوش
نویسنده: جمعی از پژوهشگران اندیشکده برهان
ناشر : دیدمان
نویسنده: جمعی از پژوهشگران اندیشکده برهان
ناشر : دیدمان
نام کتاب : بازرگان بدون روتوش
نویسنده : جمعی از پژوهشگران اندیشکده برهان
ناشر : دیدمان
تعداد صفحات : 36 صفحه
شابک : 978-600-8734-14-7
تاریخ انتشار : 1396
رده بندی دیویی : 955/084
دسته بندی : علوم سیاسی, کلام و عقاید
نوع کتاب : Epub
قیمت نسخه الکترونیک : 11000 تومان
" بازرگان بدون روتوش "
اثر حاضر به تالیف اندیشکده ی برهان از انتشارات دیدمان منتشر شده است.
«مهدی بازرگان» متفکری است که در عالم سیاست نقش آفرینی زیادی داشته و برجستگی او بیشتر از این منظر است چرا که وی را اگر به صرف اثرگذاری وی در عالم علم و اندیشه بخواهیم، بررسی کنیم فاصلهای قابل توجه با افرادی چون استاد شهید «مطهری» و دکتر «شریعتی» خواهد داشت. نقش مذهب در تفکر بازرگان غیر قابل انکار است به طوری که علیرغم اعزام به خارج کشور و آشنایی با مظاهر مدرنیته و تمدن غرب که موجبات تفکرهای انحرافی انفعالی و تقلید مآبانه خیلی از اسلاف و هم قطاران وی را فراهم کرده بود، وی در تلاش برای حفظ اصالت مذهبی خود بود و علاقهای وافر به تفسیر و تطبیق علوم و معارف نوین بشری با معارف دینی از خود نشان میداد و سعی در تبیین اجتماعیات، سیاست، اقتصاد، مدیریت و ... با احکام اسلامی دارد که برای وی رسالتی خطیر است و در مواقعی به خوبی از عهدهی آن بر نمیآید.
این امر با توجه به شرایط خانوادگی وی نسبت به او دور از ذهن نمینماید. بازرگان خود با بیان همکاریهای پدرش با پدر مرحوم «طالقانی» که در قالب مجالس منظم تبلیغی دین که حدود 1303 هجری شمسی برگزار میشد رسالت اجتماعی و اسلامی خود و مرحوم طالقانی را رسالتی خانوادگی و ارثی عقیدتی بیان میکند.
به نظر نگارنده برای بررسی تفکر بازرگان میبایست سیری دو مرحلهای را طی کرد:
دورهی اول، مربوط به سالهای قبل از انقلاب و از زمان بازگشت وی از فرانسه به ایران در 1313 تا اواخر نخست وزیری وی در دولت موقت و آغاز انقلاب است و دورهی دوم، از حدود 1360 تا پایان حیات وی قابل بررسی است.
در این مقال تلاش بر این است که با ارایهی شاهد مثالهایی در قالب دو دورهی زمانی مدعای مطرح شده اثبات شده و خواننده را در معرض قضاوتی منصفانه قرار بدهد
در بخشی از کتاب می خوانیم :
" بنده ماشینِ سواری نازکنارنجی هستم که باید روی جادههای آسفالت و راه هموار حرکت کنم و شما هم باید این راه را برایم هموار کنید.» این جملات را مهندس مهدی بازرگان در اولین سخنرانی خود پس از انتصاب به نخستوزیری دولت موقت ایراد کرد. با گذشت 34 سال از این واقعه، آنچه خواندن و شنیدن کلمات و جملات مذکور به ذهن متبادر میسازد این است که چگونه رئیس دولتی که برآمده از انقلاب، منصوب به انقلابیون و مأمور پیشبرد و تثبیت انقلاب بود از راهی هموار و جادهای صاف برای حرکت سخن میگوید؛ در حالی که تلاطم، طبیعتِ پیمودن چنین راهی است. این سؤال و سؤالاتی از این قبیل اساس انتخاب یا انتصاب بازرگان را برای ریاست دولت موقت با چالشی جدی روبهرو ساخته است."
این کتاب فهرست ندارد.
راهنمای نقد و نظر برای کتاب:
برداشت شما از محتوای کتاب چیست؟ مانند یک کارشناس نظر دهید. به نظرات کوتاه مثل خوب عالی و...چین تعلق نمی گیرد