دانلود کتاب دارالمجانین
نویسنده: محمدعلی جمال زاده
ناشر : کتابچین
نویسنده: محمدعلی جمال زاده
ناشر : کتابچین
نام کتاب : دارالمجانین
نویسنده : محمدعلی جمال زاده
ناشر : کتابچین
تعداد صفحات : 119 صفحه
تاریخ انتشار : 1343
"دارالمجانین"
کتاب حاضر اثری از سید محمدعلی جمالزاده می باشد.
جمالزاده از نویسندگان و مترجمان معاصر ایرانی بود. جمالزاده را پدر داستان کوتاه زبان فارسی و آغازگر سبک واقع گرایی می دانند. اولین داستانی که از او به چاپ رسید با نام یکی بود یکی نبود ، در سال 1300 در برلین منتشر شد. او همچنین در سال 1965 نامزد جایزه نوبل ادبیات شد. داستان های جمالزاده ساده، طنزآمیز و آکنده از ضرب المثل ها و اصطلاحات عامیانه می باشد. وی سرانجام در سن 105 سالگی در سوئیس درگذشت. داستان کتاب درمورد پسریتیمی است که در خانه عموی خود زندگی میکند و عاشق دختر عموی خود می شود اما با مخالفت پدر دختر روبرو می شود که نتیجه آن اخراج پسر از خانه می باشد، در این اثنا اتفاقاتی می افتد که پسر مجبور می شود خود را به دیوانگی بزند و بهتر میبیند که در دیوانه خانه بستری شود و...
در بخشی از این کتاب می خوانیم :
"حال رحیم نیز بجا آمده بود و با مسرت خاطر و جبهه گشاده از ما پذیرایی نمود. مخصوصا از ملاقات دکتر گرچه شش هفت سالی از من و رحیم مسن تر بود ولی از همان مدرسه با ما رفیق شده بود خیلی خوشحال شد و بنای بلبل زبانی را گذاشت و میلغی ما را خندانید. اول به یاد ایام مدرسه شر و ور بافتیم ولی همین که بیانات دکتر جسته جسته رنگ تحقیقات طبی به خود گرفت رحیم یکه ای خورده غش غش خنده را سر داد و گفت لابد محمود باز خودشیرینی کرده گفته که من دیوانه شده ام و برای تحقیق کیفیت جنون من اینطور مجهز و مکمل رسیده اید."
این کتاب فهرست ندارد.
داستان در موردجوانی است که پس از فوت پدرش عاشق دختر عمویش ،بلقیس می شود ولی عمو مخالف این ازدواج است.
محمود که دوستی به نام رحیم داشته که بخاطر عشقش به ریاضی و غرق شدنش در اعداد و ریاضیات دیوانه شده و او را نزد دکتر همایون از دوستان راوی به دارالمجانین می برند.محمود در آنجا با هدایت علی آشنا می شود که به راوی (محمود) ثابت می کند جنون بر عقل تفوق دارد و راوی تصمیم می گیرد خود را به دیوانگی بزند و برای این منظور یکی از کتاب های همایون را می گیرد که شاید در آینده از آن استفاده کند و سرانجام با دیوانه بازی به دارالمجانین می رود و یک سال روز های آرام و بی تکلفی را می گذراند.و در آنجا به این نتبجه می رسد که آدم های داخل و خارج دارالمجانین همه دیوانه هستند.
شخصیت پردازی در دارالمجانین به صورت تیپ گونه و سطحی هستند که در یک یا چند صفت خلاصه می شوند.نویسنده ابتدا این صفات را ردیف می کنددر ادامه برای اثبات آن صفات شروع به مدرک در آوردن و شرح چند پاراگراف یا صفحه می پردازد.
رویکرد نویسنده در مورد شخصیت ها:آشنا کردن خواننده با تیپ ها به صورت سهل انگارانه است هر کدام از این تیپ ها فصلی را به خود اختصاص می دهد.یعنی هر یک مداد رنگی جداگانه ای هستند برای کشیدن هر تکه از یک تابلو( داستان) که نویسنده به صورت دلخواه گوشه ای را رنگ می زند.
پدر: مردی که بعد از مرگ زنش هم و غمش بزرگ کردن پسرش می شود و بعد به سمت قمار بازی می رود و زیر بار قرض رفته و خانه اش به گرو می رود و برای اینکه زیربار ذلت نرود خودکشی می کند و با نوشتن نامه ای باقی اموال و پسرش را به برادرش می سپارد.
عمو: که دختری به نام بلقیس دارد که زنش را طلاق داده .فرد متمول و خسیس بوده که جان به عزرائیل نمی دهد و می خواهد دخترش را به یک نفر لاابالی بدهد.
بلقیس: دختری زیبا که از هر انگشتش هنر می ریزد .طبق متن بالقیس بلبلی است که برگ گل در منقار دارد.رفتاری دارد که یک دنیا شرم و حیا از آن می بارد که این توصیفات از زبان شاه باجی خانوم در موردش گفته می شود.
شاه باجی خانوم:مادر رحیم ومحرم راز بالقیس می باشد.نمونه ای از زنان چاق پرگوی و خرافات دوست، خوش قلب و مهربان و دست و دلباز می باشد.
رحیم:تنها شخصیت منحصر به فرد دارالمجانین می باشد. او حسابدار و پسر عموی راوی است که با او صمیمی هستند که اینقدر عاشق ریاضی است که گنجایش مغزش را ارقام پر می کنند این توجه باعث می شود که او را به دارالمجانین بفرستند
هدایتعلی: جوانی مودب و باهوش که در اثرزیاده روی در مطالعه دچار اختلال حواس شده است
راوی: که محمود نام دارد به دلیل اینکه در سال وبا به دنیا آمده و مادرش مرده قدم محمود را نحس می دانند. که در مدرسه طب شروع به درس خواندن می کند .بعد از مرگ پدرش به خانه عمویش نقل مکان می دهد و در همانجا عاشق دختر عمویش می شود.بعداز آنکه متوجه می شود عمویش به این وصلت راضی نیس از آنجا می رود و بعد از آن بیشتر اوقاتش را به فکر کردن بالقیس، کتاب خواندن و پرسه زدندر جارالمجانین می گذراند.او در بحث ها مثل یک ادم دگم با کم ترین انعطاف در تغییر دادن عقیده اش نمایان می شود.
روال طرح این داستان: دارالجانین عرصه ای است تا نویسنده دیدگاهش را درباره عقل و جنون، مال اندوزی، صرف و نحو زبان،خودکشی و... بنویسد.
شیوه نثر دارالمجانین: نثری نو و دور از تکلف های ادبی وتوصیفاتش سطحی و کلیشه ای بوده است و نثر به صورت حکایت می باشد.
به قلم: نفیسه علیزاده
برداشت شما از محتوای کتاب چیست؟ مانند یک کارشناس نظر دهید. به نظرات کوتاه مثل خوب عالی و...چین تعلق نمی گیرد
عالی بود
1402-06-17
عالی
1401-11-26
جمال زاده از نویسندگان خوب ایرانی است
1400-08-22
فوق العاده بود. اونقدری جذبش شدم که تا چند روز بهش فکر میکردم.
1400-07-04
خیلی داستان جالب و جذب کننده ای داره پیشنهاد میکنم شما هم بخونید
1399-09-15
سلام دوستان چطور میتوان شخصی سازی صفحه پس زمینه و صفحات را به جای اینکه عمودی عوض شود افقی کرد و همین طور فونت را درشت کرد به علاوه فاصله بین خطوط را افزایش داد ممنون
پشتیبان سایت
سلام امکان تغییر نوع فونت و فاصله بین خطوط در کتب با فرمت ایپاپ وجود دارد. در کتابهای با فرمت پی دی اف، در قسمت تنظیمات ریدر، امکان انتخاب حالت مطالعه عمودی یا افقی و تنظیم نور پس زمینه وجود دارد.1399-07-23
ممنون
1399-04-16
خیلی کتاب خوب و جذابیه
1399-04-15
ضمن تشکر بخاطر قرار دادن این کتاب سراسر زیبایی خواستم خدمت اون دسته از خوانندگانی که هنوز این کتاب بسیار زیبا و فوق العاده را نخونده ان عرض کنم که از نظر من هر ایرانی باید همه کتابهای استاد عاایقدر زنده یاد محمد علی جمالزاده را برای یک بارم که شده مطالعه کند،بخصوص کباب غاز و همین دارالمجانین و سحرای محشرش را،
1399-03-20
بسیار ازاین شاهکار ایرانی اموختم.وازشمامتشکرم که این اثررا به رایگان دراختیارماگذاشتید
1402-10-26