دانلود کتاب سازمان یابی فضایی و روابط شهر و روستا
نویسنده: عیسی ابراهیم زاده
ناشر : صحرا شرق کیمیا
نویسنده: عیسی ابراهیم زاده
ناشر : صحرا شرق کیمیا
نام کتاب : سازمان یابی فضایی و روابط شهر و روستا
نویسنده : عیسی ابراهیم زاده
ناشر : صحرا شرق کیمیا
تعداد صفحات : 285 صفحه
شابک : 978-600-106-183-7
تاریخ انتشار : 1391
رده بندی دیویی : 307/760955
دسته بندی : علوم اجتماعی، فرهنگ و سبک زندگی, جغرافیا و زمین شناسی, مهندسی عمران
نوع کتاب : PDF
قیمت نسخه الکترونیک : 11000 تومان
"سازمان یابی فضایی و روابط شهر و روستا"
کتاب حاضر اثری از دکتر عیسی ابراهیم زاده می باشد که توسط انتشارات صحرا شرق منتشر شده است.
رویکرد این پژوهش آن است که در پس زمینه ی این تحقیق بتوان به وضوح نشان داد که نمی توان بدون دست یافتن به یک خط فکری مشخص و دیدگاهی بارز ونیز بدون نقد و تحلیل از نگاه تاریخ نگاری معاصر به خوبی جریانات و تعامل ها را آنگونه که در این کتاب به دفعات خاطرنشان شده است، بازشناخت و کاری بنیادی کاربردی انجام داد، زیرا وقتی که جمعیت شهری ایران طی یک دهه دو برابر می گردد و برخی شهرها مثل زاهدان در دو دهه بیش از چهار برابر جمعیت آن افزایش می یابد، آیا می توان از دیدگاه ها و تقابل های استراتژیک سخن نگفت و به تحلیل جغرافیایی صرف پرداخت!
در این پژوهش ها چگونگی جریان های اقتصادی و مهاجرت و تعمیم نظریاتی چون نظریه سرمایه داری بهره بری با توجه به حجم مالکی تهای روستایی و انتقال ارزش افزوده ی آن بحث و بررسی شده و به خوبی نیز بدان پرداخته اند؛ لیکن مسئله ران تهای نفتی و نظام شبه سرمایه داری و حجم شهرنشینی متأخر، چنانکه باید در آن ها کمتر مورد توجه و تحلیل قرار گرفته است.
مطالب این کتاب در شش فصل تهیه و تنظیم گردیده است که در فصل اول آن تعاریف، مفاهیم و مبانی نظری تعاملات فضایی- مکانی و روابط شهر و روستا مورد مطالعه و تحلیل و بررسی قرار گرفته است. در فصل دوم بنیان های جغرافیایی و تحولات روابط شهر و روستا در ایران و سیستان ارایه شده است. فصل سوم کتاب حاوی تحلیل کارکردهای اقتصادی در روابط شهر و روستا در ایران و سیستان می باشد. در فصل چهارم نقش تجارت و بازرگانی در روابط شهر و روستا در ایران با تاکید بر سیستان تحلیل گردیده است. فصل پنجم این کتاب در برگیرنده تحلیل نقش عوامل اجتماعی، فرهنگی در روابط شهر و روستا در ایران با تاکید بر سیستان بوده و بالاخره در فصل ششم رهیافت ها و راهبردهای راهگشا در توسعه روابط شهری و روستایی ارایه گردیده است.
در بخشی از این کتاب می خوانیم:
"در دورة مغولان به علت حملات وحشیانة آنان به ایران و قتل و عام گستردة مردم، جمعیت کاهش شدید و ناگهانی یافت و از طرفی شهرها و روستاها نیز ویران گردید. این امر باعث شد که کارکردهای اقتصادی، اجتماعی در اغلب نواحی کشور به کلی با رکود مواجه گردد، که آنهم نتیجة انحطاط و رکود شهرنشینی از یکسو و سقوط و انحطاط کشاورزی و باغداری و فعالی تهای روستایی از سوی دیگر بود. مغولان به سبب تخریب انهار و تأسیسات آبیاری و کمبود دام هایی که در امر زراعت مورد استفاده قرار می گرفتند و همچنین غارت محصولات و دسترنج روستاییان با اخذ بیش از سی نوع مالیات از آنها (پیگولوسکایا، 1354 : 364 )، و نیز غارت ثروت و دارایی اعیان و اشراف شهرها، هر گونه زمینه توسعه و تحول شهری و روستایی را از کشور سلب کرده بود."
فصل اول: مفاهیم و مبانی نظری تعاملات فضایی – مکانی و روابط شهر و روستا
فصل دوم: بنیان های جغرافیایی و تحولات روابط شهر و روستا رد ایران و سیستان
فصل سوم: کارکردهای اقتصادی و روابط شهر و روستا در ایران با تاکید برسیستان
فصل چهارم: نقش تجارت و بازرگانی در روابط شهر و روستا
فصل پنجم: نقش عوامل اجتماعی، فرهنگی در روابط شهرو روستا
فصل ششم: رهیافت های متدولوژیک و راهبردهای توسعه ای در روابط شهری – روستایی
منابع
فهرست جدول ها و شکل ها
برداشت شما از محتوای کتاب چیست؟ مانند یک کارشناس نظر دهید. به نظرات کوتاه مثل خوب عالی و...چین تعلق نمی گیرد
خوف بود
1402-01-22
عنانوین به توضیحات بیشتری دارد
1402-01-22