دانلود کتاب مباحثی پیرامون حقوق بشر
نویسنده: امیررضا عنایتی
ناشر : بینش آزادگان
نویسنده: امیررضا عنایتی
ناشر : بینش آزادگان
نام کتاب : مباحثی پیرامون حقوق بشر
نویسنده : امیررضا عنایتی
ناشر : بینش آزادگان
تعداد صفحات : 208 صفحه
شابک : 964-7722-28-1
تاریخ انتشار : 1385
رده بندی دیویی : 297/4834
دسته بندی : کلام و عقاید, کتابهای اسلامی
نوع کتاب : Epub
قیمت نسخه الکترونیک : 15000 تومان
"مباحثی پیرامون حقوق بشر"
کتاب حاضر اثری از امیررضا عنایتی می باشد که توسط انتشارات بینش آزادگان منتشر شده است.
طبيعي است که هر انسان خردمند و آزاده اي، خواهان شناخت و آشنايي با حقوق واقعي خود است و مي خواهد بداند اين حقوق چيست، و بـه چه علّتي، در چه جهتي و به چه وسيله اي و توسط چه كسي، تصويب مي شود ؟
در عصري که شعار «حقوق بشر» رايج زبانها، و آرمان بين المللي است، و عمدتاً کارها با اين معيار تکذيب يا تصديق مي شود. بشر و خصوصاً جامعة ما – که بطور مداوم به نقض حقوق جهاني بشر متّهم مي شود – نيازمند بررسي وآشنايي کامل و جامع با اين مسئله است. يعني ما بايد بدانيم حقوقي که به نقض آن متّهم مي شويم چيست؟ اين حقوق چيست که حتي در مواردي چند – به گفتة غرب – با دين ما نيز تعارض دارد و موازين شرعي، مغاير حقوق بشر قلمداد مي گــردد؟ اين حقــوق، از چه منشــأي صادر مي شود که با خداپرستي تضاد دارد؟
اين پرسش هايي است که قطعاً امروزه در ذهن هر مسلمان معتقدي مطرح مي شود؛ و همگان خواهان روشن شدن اين مطالب هستند .
هدف نگارندة اين اثر نيز جز اين نيست که، اين مسئله بطور صريح تبيين شود، و حقوق بشر از ديدگاه اسلامي و مادّي مورد ارزيابي قرار گيرد؛ تا روشن شود تفاوت ميان دو ديدگاه چه اندازه است؛ و کدام يک راه صواب پيموده و حقوق واقعي را به بشر عرضه مي دارد.
بشر امروز به رغم پيشرفت هاي چشم گير علمي و توان فني، با انبوهي از مسائل مبهم مواجه است که با گسترش تبليغات و فعاليت هاي اطلاعـــاتي و فرهنــــگي زمام داران جهان، حجم اين ابهامات رو به افزايش است و هر روز چالش هاي جديد بين المللي ايجاد مي گردد. که بيش ازپيش افکار عمومي را دچار سرگرداني مي کند.
بسياري از مسائل مطرح شده با حقوق بشر مرتبط است يا مارک و برچسب حقوق بشر و نظم نوين دارند. لذا آشنايي با حقوق بشر و تجزيه و تحليل اين مسئله، مي تواند بسياري از ابهامات بشر معاصر را رفع نمايد. و ضمناً راهي گشوده شود تا بشر، با حقوق واقعي خود بيشتر آشنا شود و راه سعادت و تکامل خويش را بيابد.
در بخشی از این کتاب می خوانیم:
"«تکيه گاه اين اعلاميه «مقام ذاتي انسان»است، شرافت و حيثيت ذاتي انسان است. ازنظراين اعلاميه، انسان به واسطه يک نوع کرامت و شرافت مخصوص به خود، داراي يک سلسله حقوق و آزاديهايي شده است که ساير جانداران به واسطه فقدان آن حيثيت و شرافت وکرامت ذاتي، از آن حقوق وآزاديها بي بهره اند. نقطه قوت اين اعلاميه همين است.
اينجاست که بار ديگربا يک مسئلة فلسفي کهن مواجه مي شويم ، يعني همان ارزيابي انسان، مقام و شرافت او نسبت به ساير مخلوقات و شخصيت قابل احترام انسان. اكنون بايد بپرسيم آن حيثيت ذاتي انسان که منشاء حقوقي براي انسان گشته است، و او را از حيواناتي چون اسب و... متمايز ساخته چيست؟ و همين جاست که يک تناقض واضح ميان اساس اعلاميه حقوق بشر از يک طرف و ارزيابي انسان در فلسفه غرب از طرف ديگر نمايان مي گردد."
این کتاب فهرست ندارد.
راهنمای نقد و نظر برای کتاب:
برداشت شما از محتوای کتاب چیست؟ مانند یک کارشناس نظر دهید. به نظرات کوتاه مثل خوب عالی و...چین تعلق نمی گیرد