نام کتاب : نحوه اجرای احکام داوری بر پایه کنوانسیون ایکسید
نویسنده : رضا حمامی
ناشر : قانون یار
تعداد صفحات : 108 صفحه
شابک : 978-622-6055-04-8
تاریخ انتشار : 1396
رده بندی دیویی : 522/341
دسته بندی : حقوق بین الملل
نوع کتاب : Epub
قیمت نسخه الکترونیک : 18000 تومان
معرفی کتاب
" نحوه اجرای احکام داوری بر پایه کنوانسیون ایکسید"
کتاب حاضر اثری از رضا حمامی (دانش آموخته کارشناسی ارشد حقوق تجارت بین الملل دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان) دکتر مهدی ذوالفقاری (عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان) دکتر غلامرضا یزدانی (عضو هیئت علمی دانشگاه علوم اسلامی رضوی ) و ویراستاری محمد قطبیان می باشد که توسط انتشارات قانون یار منتشر شده است.
مرکز حلوفصل اختلافات سرمایهگذاری (ایکسید) یک نهاد داوری پیشرو در زمینه رسیدگی به اختلافات دولت ـ سرمایهگذار خارجی است. ازاینرو، رویه داوری ایکسید در حوزههای مختلف شکلی و ماهوی از اهمیت زیادی برخوردار است. هرچند عبارت سرمایهگذاری، هم در عنوان «مرکز» و هم در «کنوانسیون حلوفصل اختلافات سرمایهگذاری بین دولتها و اتباع دولتهای دیگر» به چشم میخورد، این مفهوم درکنوانسیون واشنگتن تعریف نشده است. فقدان چنین تعریفی، ریشه اختلافنظرهای تفسیری در رویه ایکسید بوده و تلاشهای صورتگرفته برای تفوق بر این اختلافات تاکنون نتیجهبخش نبوده است. رویکردهای تفسیری عینی و ذهنی متفاوت نسبت به مفهوم سرمایهگذاری در بند 1 ماده 25 و نگاههای متفاوت نسبت به این مفهوم از منظر کنوانسیون و اسناد اعلام رضایت شامل معاهدات دوجانبه و چندجانبه سرمایهگذاری، موجب شده است که با گذشت نزدیک به نیمقرن از زمان تصویب این کنوانسیون، هنوز امکان ارائه تعریف واحد یا استخراج معیارهای موردقبول عام برای معرفی این مفهوم فراهم نشود. ارائه راهحلی در این زمینه، دغدغه بسیاری از صاحبنظران حقوق بینالملل سرمایهگذاری است.
در بخشی از این کتاب میخوانیم:
" ماده 55 کنوانسیون ایکسید در بسط تفسیر و تقسیم مقررات داخلی کشور محل اجرای حکم ابراز می دارد که عضویت در کنوانسیون ایکسید و رضایت با داوری آن را نمی توان به منزله ی انصراف ضمنی از مصونیت اجرای تفسیر کرد . در نتیجه دادگاه های محل اجرای احکام صادره از سوی دیوان های ایکسید احکام مذبور را باید بر اساس کنواسیون شناسایی و بر اساس قوانین داخلی خود به ویژه با توجه به مقررات مربوط به مصونیت اجرای دولت به مورد اجرا بگذارند . بدین ترتیب استقلال نظام داوری ایکسید از مداخله محاکم ملی به مرحله اجرای احکام گسترش نمی یابد . در نتیجه دولتی که محاکم آن با استناد به مصونیت اجرای از اجرای حکم ایکسید خوداری کنند ناقص ماده 54 نمی باشد و مشمول تدابیر پیش بینی شده در مواد 27 ( احیای حمایت دیپلماتیک ) 46 ( طرح دعوا علیه دولت ممتنع از اجرای حکم ) نخواهد داشت."
فهرست مطالب
فصل اول
کليات
فصل دوم
مفهوم و شرایط لازم برای شناسایی آرای داوری
فصل سوم
موانع اجرای آرای داوری
راهنمای نقد و نظر برای کتاب:
برداشت شما از محتوای کتاب چیست؟ مانند یک کارشناس نظر دهید. به نظرات کوتاه مثل خوب عالی و...چین تعلق نمی گیرد