دانلود کتاب گلستان سعدی - ویژه دانش آموزان
نویسنده: معصومه امیرزاده گشوئیه
ناشر : عارف کامل
نویسنده: معصومه امیرزاده گشوئیه
ناشر : عارف کامل
نام کتاب : گلستان سعدی - ویژه دانش آموزان
نویسنده : معصومه امیرزاده گشوئیه
ناشر : عارف کامل
تعداد صفحات : 416 صفحه
شابک : 978-964-8723-95-3
تاریخ انتشار : 1395
رده بندی دیویی : 8فا8/831
دسته بندی : کتابهای دانش آموزی, شعر فارسی, شعر عروضی
نوع کتاب : PDF
قیمت نسخه الکترونیک : 25000 تومان
"گلستان سعدی" / ویژه دانش آموزان
کتاب حاضر اثری به کوشش معصومه امیرزاده می باشد که توسط انتشارات عارف کامل منتشر شده است.
کتاب پیش رو برای اولین بار ویژه دانش آموزان ارائه شده است. این نسخه که به تصحیح استاد محمدعلی فروغی در اختیار دانش آموزان قرار گرفته است این امکان را به دانش آموزان می دهد که با مراجعه به بخش توضیحات کتاب معانی کلمات و ابیات و ضرب المثل های عربی، ابیات پیچیده فارسی و انواع تلمیح و اشارات سعدی را دریابند.
در بخشی از این کتاب می خوانیم:
" حالی که من این سخن بگفتم، عنان طاقت درویش از دست تحمل برفت. تیغ زبان برکشید و اسب فصاحت در میدان وقاحت جهانید و بر من دوانید و گفت: چندان مبالغه در وصف ایشان بکردی و سخن های پریشان بگفتی که وهم تصور کند که تریاقند، یا کلید خزانه ارزاق."
این کتاب فهرست ندارد.
اصل کتاب گلستان همان طور که مشخص است متعلق به سعدی ‘سخنور و شاعر’ و حکیم سرشناس شیرازی است که این نسخه از آن برای استفاده دانش آموزان به دست خانم معصومه امیرزاده گشوئیه تهیه و توسط انتشارات عارف کامل عرضه شده است. از ویژگی های ممتاز این نسخه این است که دشواری های زبانی و نثر منحصربه فرد سعدی را بنا به سطح دانش و درک دانش آموزان با توضیحاتی برای ابیات و معانی و کلمات عربی، آسان و خواندی کرده است.
کتاب گلستان سعدی در حدود سال 656 و بعد از کتاب بوستان نوشته شده است.
ویژگی های منحصربه فرد این کتاب:
هشت (بخش) باب گلستان: نام هر باب خود دعوت کننده به خواندن کتاب هست. با دیدن هریک از این سرفصل ها می خواهیم بدانیم سعدی چه چیزی از آن زمان و تجربه های ناب خود با ما در میان می گذارد:
نثر موزون و مسجع در قرون پیش از سعدی رایج بوده است، اما آنچه سعدی به رشته تحریر درآورده به عنوان سبک سهل و ممتنع شناخته می شوند که در عین سادگی دارای ویژگی های ادبی نیز هست که این امر باعث جذابیت و محبوبیت کتاب های وی در میان مردم عادی هم شده است.
به نظر بسیار از سعدی شناسان و افراد پژوهش گر تأثیر نوع کلام سعدی بر فارسی امروزی انکارناپذیر است. خود او در زمان حیات هم شهرت کسب کرده بود و آثار و تألیفاتش جای جای این کره خاکی را درنوردیده است و کتاب های سعدی اولین آثار زبان فارسی هستند که به زبان های اروپایی ترجمه شده اند. ازاین رو می توان گفت نوشته های سعدی معرف زبان فارسی به دنیا بوده اند و هستند.
این تأثیر تا بدان حد بوده است که شاعران و سخنوران معاصر سعدی نیز از وی الهام گرفته و پیروی می کردند مانند: همام تبریزی و نزاری قهستانی. و این پیروی و الهام حتی تا هند هم رفته بود و شاعرانی را تحت تأثیر قرار داده بود تا بدان حد که با یکی از آن ها یعنی امیر حسن دهلوی لقب سعدی هند داده اند.
در ادبیات معاصر می توان از پروین اعتصامی نام برد که از سبک سعدی پیروی کرده است.
گفتیم که آثار سعدی اولین کارهای ترجمه شده از نویسندگان زبان فارسی به زبان های اروپایی است. طنز و انتقاد رایج در نوشته های وی سبب شده بود که روشنفکران آن زمان به نوعی این دقت در اوضاع اجتماعی از زبان سعدی را مناسب حال و روزگار خود بیابند.
تأثیر در فرانسه:
ولتر فیلسوف اجتماعی معروف تحت تأثیر گلستان سعدی مطالبی نوشته است. یا ژان دو لا فونتن یکی از سرشناس ترین نویسندگان مطالب حکایتی زمان خود بدون کوچک ترین تغییر از حکایت های بیان شده در گلستان سعدی استفاده کرده است.
جالب تر شاید این باشد که ویکتور هوگو نیز از وی الهام گرفته است و یا حتی آندره ژید.
یا مثلاً دانشمند علم ریاضی کارنو، نام سعدی را برای نام دوم فرزند خود استفاده می کند که نام او این گونه بیان شده است: نیکولا سعدی کارنو، دانشمند علم ترمودینامیک و نوهٔ وی ماری فرانسوا سعدی کارنو، رئیس جمهور فرانسه در سال های ۱۸۸۷ تا ۱۸۹۴.
تأثیر در آلمان:
در آلمان هم همین گونه بوده است نویسندگان و متفکرین زیادی از سعدی درس گرفته اند. قسمتی از اشعار گوته شاعر معروف آلمانی متأثر و اقتباس شده از گلستان و بوستان سعدی است.
تأثیر در آمریکا:
در قرن نوزدهم میلادی رالف والدو امرسون، شاعر و ادیب آمریکایی مقالات متعددی درباره سعدی می نویسد و توصیه های اخلاق سعدی را قوانین اخلاقی نام نهاده بود.
الهام های سعدی را در آثار پوشکین از نویسندگان دوره نوین روسیه و ایوان بونین برنده جایزه ادبی نوبل می تواند دید.
شاید بتوانید حدس بزنید که کدام ابیات هستند. در اینجا ترجمه انگلیسی آن هم آورده شده است که دانش آموزان علاقه مند وزن رعایت شده در این ترجمه راهم ببینند:
بنی آدم اعضای یکدیگرند
که در آفرينش ز یک گوهرند
چو عضوى به درد آورَد روزگار
دگر عضوها را نمانَد قرار
تو کز محنت دیگران بی غمی
نشاید که نامت نهند آدمی
Human beings are members of a whole,
In creation of one essence and soul.
If one member is afflicted with pain,
Other members uneasy will remain.
If you have no sympathy for human pain,
The name of human you cannot retain.
سعدی که در مدرسه نظامیه بغداد تحصیل کرده و واعظ بوده است با نکته بینی های ظریفی حکایت هایی را نوشته است که نشانگر همین موضع است:
اندرون از طعام خالی دار
عابدی را حکایت کنند که شبی ده من طعام بخوردی و تا سحر ختمی در نماز بکردی. صاحب دلی شنید و گفت: اگر نیم نانی بخوردی و بخفتی، بسیار از این فاضل تر بودی.
اندرون از طعام خالی دار تا درو نور معرفت بینی
تهی از حکمتی به علت آن که پری از طعام تا بینی
شاید با خواندن این حکایت جلب باشد که بخواهیم بندانیم اگر سعدی در این روزگار که عادات غذایی و پرخوری فزونی یافته است، زندگی می کرد چه می گفت!
.
ابومحمّد مُشرف الدین مُصلِح بن عبدالله بن مشرّف نام کامل سعدی شیرازی است. وی در حدود سال 606 هجری قمری به دنیا آمد و پس از تحصیل و سفرهای طولانی به شیراز برمی گردد و در حدود سال 690 قمری هم از دنیا می رود و آرام گاه او در منطقه سعدیه شهر شیراز قرار دارد.
وقایع و حقایق تاریخی بسیاری در زمان سعدی روی داده است:
بعلاوه بوستان و گلستان در کتاب کلیات سعدی بقیه آثار هم آورده شده اند که عبارت هستند از: ترجیعات، مراثی، قصاید، ، ملمعات و مثلثات،، رباعیات، صاحبیه، و مفردات
ناگفته پیداست که موسیقی و تئاتر و دیگر هنرها بی تأثیر از این ستاد سخن فارسی نبوده اند.
ادبیات نوین و ادبیات کودکان هم بی تأثیر از آثار سعدی نیستند.
برای حسن ختام این نوشته دو نثر آهنگین آورده می شود که می توانید نکات گفته شده درباره سبک و اخلاق آثار سعدی را خود در آن ها ببینید:
اگر نکته مبهمی در این دو قطعه می بینید می توانید با مراجعه به کتاب گلستان ویژه دانش آموزان که در سایت و اپلیکیشن کتابچین عرضه شده است، از آن کمک بگیرید.
https://fa.wikipedia.org/wiki/%DA%AF%D9%84%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D9%86_%D8%B3%D8%B9%D8%AF%DB%8C
برداشت شما از محتوای کتاب چیست؟ مانند یک کارشناس نظر دهید. به نظرات کوتاه مثل خوب عالی و...چین تعلق نمی گیرد
کلا آثار سعدی خیلی دلنشین و زیبا است اما معمولا درک آنها کمی سخت است. در این کتاب گلستان سعدی که را که شامل حکایت ها و داستان های مختلف است به زبان ساده برای دانش آموزان نوشته است.
1400-10-14
کتابی بسیار آموزنده. نکاتی که لازمه پیشبرد زندگی انسان هست را به طور کامل و با نثری روان بیان فرمودند.
1401-10-12