دانلود کتاب تئاتر شورایی
نویسنده: پونه پارسایی
ناشر : کیان افراز
نویسنده: پونه پارسایی
ناشر : کیان افراز
نام کتاب : تئاتر شورایی
نویسنده : پونه پارسایی
ناشر : کیان افراز
تعداد صفحات : 174 صفحه
شابک : 978-600-8854-08-1
تاریخ انتشار : 1396
رده بندی دیویی : 792/
دسته بندی : علوم اجتماعی، فرهنگ و سبک زندگی, هنر تئاتر
نوع کتاب : Epub
قیمت نسخه الکترونیک : 20700 تومان
"تئاتر شورایی" / با نگاهی به عدالت اجتماعی، روان درمانی و فلسفه علم
کتاب حاضر اثری از پونه پارسایی می باشد که توسط انتشارات کیان افزار منتشر شده است.
اگر فرض شود که هنر تئاتر از دیرباز، نقشی تأثیرگذار در فرهنگ جوامع بشری داشته و دارد، ایجاد فضایی بر پایهی حقوقی نسبتاً مشابه، در یک فضای نمایشی بین اجراگران و تماشاگران، میتواند به مثابهی تمرینی باشد جهت فهم بهتر پدیدههایی چون حقوق بشر و عدالت، چون دیگر شرایط براساس جملهی معروفی که میگوید: «حق با کسی است که میکروفون بهدست دارد. » پیش نرفته و میکروفون در دستان هر آن کس که خواسته باشد، قرار میگیرد. جامعهای کوچک که نمونهای است از دنیایی تعاملی و پلورالیزم، جهت رسیدن به عدالت.
ارائهی تحلیلی دقیق که نتیجهی آن نگرشی جامعتر نسبت به اهداف و چرایی پیدایش چنین شیوههای اجرایی است، میتواند به ضرورت وجود چنین فرایندهای نمایشی در جامعه منجر شده و امید آن رود که بهتدریج، تئاترهای مردمی در سطح اجتماع گسترش یابد.
در فصل اول به تعاریف و بیان ویژگیهای تئاتر کاربردی که تئاتر سرکوبشدگان نیز زیرمجموعهای از آن است و ارائهی تشریح مفاهیم اصولی این مقوله پرداخته میشود.
در فصل دوم به تفضیل به معرفی آگوستو بوال، اهداف وی و ارائهی شیوههای ابداعی وی پرداخته میشود. فصل سوم به بررسی تئاتر سرکوبشدگان در چهار شاخهی مختلف همچون حوزهی درام با رویکردی به کاتارسیس، عدالت اجتماعی، رواندرمانی و فلسفهی علم پرداخته میشود. در حوزهی درام، اگر به سیر تاریخی ارتباط مخاطب و بازیگران توجه شود، این روند از ارسطو تا برشت در یک طبقهبندی قرار میگیرد. اما برشت با تئوریها و اهداف خود و با تأکید بر موضوع کاتارسیس، این ارتباط را صرفاً از ارتباطی روانی و حسی وارد مرحلهی جدیدی کرده و نیاز به تأثیری ذهنی را نیز برای مخاطب لحاظ میکند. باید توجه داشت که هرچند مفهوم این ارتباط و درونمایهی آن دچار تحول گشت، اما از لحاظ ساختاری، همچنان پردهی جداکنندهی تماشاگران و بازیگران بهچشم میخورد. این روند ادامه دارد تا زمانی که آگوستو بوال داعیهی خود را بیان کرد. حال باید دید این ادعا چه تفاوتی با آنچه برشت عنوان کرده دارد؟ تفاوت نگرش بوال، برشت و ارسطو در چیست؟ کاتارسیس از دید بوال چگونه توصیف میشود؟ به اعتقاد وی، تفکیک فضای بازیگران و تماشاگران، سرکوبی نامرئی از طرف گروه اجرایی است و نتیجهای جز انفعال تماشاگران ندارد. تأثیر منجر به تغییر نمیشود و تغییر ممکن نمیگردد، مگر با ورود تماشاگران به فضای نمایشی و اهدای حق بازیگری برای آنان، تا بتوانند آن ذهن پویا و تحلیلکننده مورد نظر برشت را بهطور عملی مورد ارزیابی قرار داده و تغییر را تمرین کنند.
در بخشی از این کتاب می خوانیم :
" مفهوم تئاتر مردمی به قرن 18 برمیگردد و از آن بهعنوان تئاتری که در تضاد با تئاتر درباری است یاد می شود. هرچند تئاترهایی که در قرون وسطی و پس از آن اجرا می شدند، مانند کمدیا دلارته و نمایش های عروسکی که از نهادهای درباری خارج شده و به سطح اجتماع آمده بود، نیز مفهومی مردمی داشتند. تئاترهای مردمی از طرفی، اندکاندک با موضوعات طنز یا گروتسک، جهت سرگرمی بهکار گرفته شد و از جهت دیگر، در تقابل با فرهنگ تفریحی، از اواخر قرن نوزدهم، اغلب واژه ای همراه با نگرشی ایدئولوژیک بوده است. امروزه نیز مفهوم تئاتر مردمی، تئاتری است برای بیان انتقادهای اجتماعی، اقتصادی که عموماً برای طبقهی کارگر و فرودست اجرا می شود. "
پیشگفتار
فصل اول: کلیات
تئاتر کاربردی
درام یا تئاتر کاربردی
خاستگاه درام کاربردی
پائولو فریره
درام کاربردی در حوزهی شهروندی و اجتماع
پدیدار شناسی اجتماع در درام کاربردی
مفهوم کنشگر
تئاتر مردمی
مشارکت از دیدگاه جامعهشناسی
دیدگاه روانشناختی مشارکت
مفهوم سرمایهی اجتماعی در مشارکت و ارتباط با تئاتر کاربردی
بررسی موانع مشارکت اجتماعی در یک جامعه
موانع فرهنگی مشارکت
فصل دوم: آگوستو بوال و اجرا
واژهنامهی توصیفی تئاتر سرکوبشدگان
زندگینامهی آگوستو بوال
اصول اجرایی آگوستو بوال
هفت شیوهی اجرایی تئاتر شورایی
نمایشنامهنویسی یا دراماتوژری همزمان
تئاتر مجادله
تئاتر مجسمه
تئاتر روزنامه
تئاتر نامرئی
تئاتر قانونگذار
تکنیک رنگینکمان آرزو
پلیس درسر
درهم تنیدگی
متاکسیس
خلق همانندیها
درامپردازی در تئاتر سرکوبشدگان
وحدتهای سهگانه
طرح داستانی یا شخصیت
قانون کشمکش
نظام ژوکر در شیوههای اجرایی آگوستو بوال
فصل سوم: تئاتر سرکوبشدگان و بررسی مقایسهای آن با حوزههای کاتارسیس ارسطویی و برشت، عدالت اجتماعی، رواندرمانی و فلسفهی علم
کاتارسیس
نظام تراژیک جبری ارسطو از دیدگاه بوال
برتولت برشت
بوال و عدالت اجتماعی
عدالت در معنای سازمانی
بوال و فلسفهی علم
معنای علم
سایکو درام
کاتارسیس در سایکو درام
نتیجهگیری
منابع و مأخذ
راهنمای نقد و نظر برای کتاب:
برداشت شما از محتوای کتاب چیست؟ مانند یک کارشناس نظر دهید. به نظرات کوتاه مثل خوب عالی و...چین تعلق نمی گیرد