دانلود کتاب تاریخ 13 هزار ساله ی ایران (جلد اول)
نویسنده: رستم کوشان
ناشر : آوای آرامش
نویسنده: رستم کوشان
ناشر : آوای آرامش
نام کتاب : تاریخ 13 هزار ساله ی ایران (جلد اول)
نویسنده : رستم کوشان
ناشر : آوای آرامش
تعداد صفحات : 375 صفحه
شابک : 978-600-7615-95-9
تاریخ انتشار : 1396
رده بندی دیویی : 81فا /26
دسته بندی : تاریخ کهن و باستان, تاریخ ایران, تاریخ اسلام, شعر فارسی
نوع کتاب : PDF
قیمت نسخه الکترونیک : 30000 تومان
" تاریخ 13 هزارساله ی ایران " / جلد اول
در کتاب حاضر که توسط انتشارات آوای آرامش منتشر شده است، نویسنده کتاب، رستم کوشان روایت تاریخ 13 هزارساله ی افتخار آفرین ایران را در قالب شعر و در چهل و یک هزار بیت ودر پنج جلد به نظم درآورده است.
تاریخ سیزده هزار ساله ی ایران با بهره گیری از نخستین بخش ایرانیان در سپیده دم تاریخ سرزمین جاوید به کوشندگی "ماژیران"، "هرتزولد" و "گیرشمن" با ترجمهی ذبیح اللّه منصوری و کتاب پنج جلدی تاریخ ده هزار ساله ی ایران با تألیف عبدالعظیم رضایی در قالب شعر آغاز و در انقراض قاجاریان با چهل و یک هزار و چهارصد بیت به نظم کشیده شد.
نظم این کتاب در ابتدا با بحر متقارب (شاهنامه ای) تا انتهای ساسانیان پیش رفته و وقتی که به تاریخ اسلام می رسد نگارنده مجبور به تغییر وزن اشعار خود می شود زیرا بحر متقارب پاسخگوی شفاف نام های عربی بود. ناچار نظم خود را با بحر رمل ثمن ادامه می دهد.
چون در ایران ملکوک الطویفی آغاز شده بود، سلسله ها را به گونه ی سال شماری آغاز کرد. یعنی رخدادهای هر سال قمری را با وجود حاکمان متعّدد در ایران پهناور و عربستان از قبیل ظهور و شهادت امامان معصوم و جلوس و مرگ خلفای اموی و عباسی و شاهان ایران با در نظر گرفتن تقدم زمانی ایشان در ماه های دوازده گانه ی سال شماره بندی کرد. کار بسیار سختی بود ولی با شکیبایی نظم را پیش برد. بویژه آغاز هر سلسله ی نوخاسته را در دل رخدادهای هر سال جا داد.
این نگارنده اگر مانند نگارش استاد عبدالعظیم رضایی (نگارش جداگانه ی هر سلسله) نظم تاریخ را پیش می برد، رخدادهای زنجیره ها به تکرار مکرر می انجامید. یعنی یک رویداد در بین مثلاً سامانیان و صفاریان دوبار تکرار می شد.
البته این کدگزاری ها بیشترین وقت نگارنده را به خود اختصاص داد، تا تاریخ به گونه ی سال شماری نگاشته شود. پس و پیش کردن اولویّت ها دقت عمل می طلبید تا موردی از قلم نیفتد. وقتگیر بود و موجب طولانی شدن کار منظومه گردید. بویژه از زمان افشاریان، زندیه و قاجار، سال شماری به ماهشماری و در زمان محمدعلی شاه قاجار و نهضت ستارخان به روزشماری رسید. یعنی وقایع یک روز در تهران، تبریز، اصفهان و عشایر بختیاری پشت سرهم به نظم کشیده شدند.
پس از پایان رخدادهای تاریخ سیزده هزار ساله، زندگی نامه ی شعرا، علما، موّرخان و نویسندگان معروف ایران از تاریخ ده هزار ساله ی استد عبدالعظیم رضایی، دایره المعارف زرّین و اعلام فرهنگ معین با اولویت تاریخ فوتشان از اوایل سالهای قمری به تعداد سیصد و پنجاه و دو نفر منظوم شدند. کوشان با نگارش زندگی نامه ی خود، شماره بی نهایت آخر را به خود اختصاص میداد که در انتهای جلد آخر به گونه منثور وجود دارد.
در بخشی از کتاب می خوانیم :
" در آن فصل بارن، جوان شاه، رود پدر را یکی یار در کار بود
به دل بود خواهان، در آن روزگار که آسان کند بر پدر کاروبار
بناگاه اندیشهاش جان گرفت یکی چرخ دوّار سامان گرفت
یکی سینی تخت را از سفال به یک تختهای سنگ داد اتّصال
سپس از پدر شد چنین خواستار که گِل را دهد روی سینی قرار
بچرخاند پس سینیِ گرد را پدر نیز با چرخ شد همنوا
مدوّر شد آن ظرف صاف و قرین شد آن در جهان اختراعی نوین "
این کتاب فهرست ندارد.
برداشت شما از محتوای کتاب چیست؟ مانند یک کارشناس نظر دهید. به نظرات کوتاه مثل خوب عالی و...چین تعلق نمی گیرد
بسیار عالی و آموزنده بود مرسی از نویسندش
1402-02-30