دانلود کتاب مجموعه آثار ابوسعید ابوالخیر
نویسنده: ابوسعید ابوالخیر
ناشر : کتابچین
نویسنده: ابوسعید ابوالخیر
ناشر : کتابچین
"مجموعه آثار ابوسعید ابوالخیر"
ابوسعید فضل الله بن احمد بن محمد بن ابراهیم میهنی که معروف است به شیخ ابوسعید ابوالخیر در سال ۳۵۷ هجری قمری در شهر میهنه که منطقه ای بین سرخس و ابیورد و امروزه شهری در ترکمنستان است،چشم به جهان گشود.
وی سالهای زیادی را در مرو و همچنین سرخس به یادگیری و آموختن فقه و حدیث گذراند تا اینکه طی یک اتفاق مهم در زندگی اش آموزشش را رها کرد و به جمع عارفان صوفی مسلک پیوست.او پس از فراگیری علوم مرتبط به زادگاه خود میهنه برگشت ،ابو سعید هفت سال را در ریاضت به سر برد و بعد از مدتی که حدودا در چهل سالگی اش بود به نیشابور رهسپار شد.در همین دوران و در طول همین سفر بود که بزرگان اهل علم و شرع با وی سر ناسازگاری گذاشتند و شروع به مخالفت با او کردند اما چندی بعد ورق برگشت و همه با ابوالخیر همسو و هم جهت شدند.
ابو سعید عارف و شاعر نامدار عصر خویش بود ،او بین عارفان منزلتی بسیار برجسته و بالا دارد و نام او با عرفان و شعر در هم آمیخته است. به صورتی که در قسمت مهمی از شعر پارسی نام او را در کنار مولوی و خیام میگذارند، با توجه به اینکه ابو سعید اشعار چندان زیادی هم ندارد. حتی در مورد افکار عرفانی اش در بالاترین سطح دانشمندان قرار میگیرد،در حقیقت از دوران خردسالی نبوغ و استعداد وی بر کسانی که آگاهی های زیادی داشتند پنهان نبود.
اسرار التوحید فی مقامات شیخ ابی سعید،رساله حالات و سخنان شیخ ابوسعید و سخنان منظوم ابوسعید ابوالخیر نمونه ای از کتاب هایی هستند که بر اساس سخنان وی جمع آوری شده اند.
ابوسعید در روز پنجشنبه چهارمین روز از ماه شعبان در سال ۴۴۰ قمری در حالی که هشتاد و سه سال عمر داشت در میهنه دار فانی را وداع گفت.
کتاب حاضر قسمتی از مجموعه آثار وی میباشد.
در بخشی از این کتاب میخوانیم:
آن آتش سوزنده که عشقش لقب است
در پیکر کفر و دین چو سوزنده تب است
ایمان دگر و کیش محبت دگرست
پیغمبر عشق نه عجم و نه عرب است...
این کتاب فهرست ندارد.
برداشت شما از محتوای کتاب چیست؟ مانند یک کارشناس نظر دهید. به نظرات کوتاه مثل خوب عالی و...چین تعلق نمی گیرد
تازه میخواهم کتاب رابخونم وقتی مطالعه شد نظرخودم را میگویــم
1402-02-22
اول باید بخوانم و بعد نظر بدهم .
1402-02-20
عالی فقط عشق خدا بوده دیگه هیچ .
1402-05-30