دانلود کتاب واکاوی تطبیقی شروط قراردادهای لیسانس در نظام حقوقی
دانلود کتاب واکاوی تطبیقی شروط قراردادهای لیسانس در نظام حقوقی نوشته نرگس ساکی از انتشارات قانون یار. این را با 1سوم قیمت نسخه چاپی در اپلیکیشن کتابخوان کتابچین بخوانید.
کتاب واکاوی تطبیقی شروط قراردادهای لیسانس در نظام حقوقی
" واکاوی تطبیقی شروط قراردادهای لیسانس در نظام حقوقی"
کتاب حاضر اثری از نرگس ساکی وکیل دادگستری و مشاور حقوقی و نظارت فنی محسن فاضلی می باشد که توسط انتشارات قانون یار منتشر شده است.
حقوق مالکیت فکری شاخه ای از علم حقوق است که مجموع قوانین و مقرراتی را برای حمایت از اموال غیرمادی که ساخته ذهن بشر است مشخص میکند. بدون وجود این حمایت ها از ابداعات اشخاص، حق آنها ممکن است توسط افراد سودجو به راحتی و با کمترین هزینه مورد نقض قرار گیرد، که پیامد این امر بی رغبتی فرد مبتکر و عدم سرمایه گذاری در این نوع فعالیت ها و در نهایت عدم پیشرفت و توسعه جامعه است. پدیدآورنده اثر فکری که دارای حق انحصاری است می تواند به طرق مختلف از این حق بهره برداری کند که یکی از آنها انعقاد قرارداد لیسانس(مجوز بهره برداری) است. در این بین سوالاتی پیش خواهد آمد. شناخت شروط قرارداد لیسانس و اینکه درج چه شروطی در این قرارداد با مقررات حقوق رقابت سازگاری دارد و چه شروطی مغایر با این مقررات است. آیا ملاک هایی که در قانون مدنی برای شروط ضمن عقد احصا شده است، در قراردهای مربوط به مالکیت فکری از جمله قرارداد لیسانس قابل اعمال است؟ همچنین آشنایی با ضمانت اجرای این شروط و اینکه آیا بطلان این شروط تأثیری بر اصل قرارداد دارد یا نه. این کتاب برای نیل به این اهداف علاوه بر بررسی دکترین و مقررات موضوعه حسب مورد به بررسی قراردادها و دعاوی مطروحه توجه و اشاره خواهد شد.
در بخشی از این کتاب میخوانیم: " در حقوق آمریکا، در تعیین نرخ حق امتیاز، هیچ محدودیتی وجود ندارد و آنچه که طرفین توافق می کنند محترم است، دیوان عالی آمریکا به صراحت اعلام کرده است که دارنده فناوری میتواند تا آنجا که مایل است از وضعیت انحصاری خود سود ببرد وحق الامتیاز را به میزان دلخواه تعیین کند، در پرونده دیگر نیز تعیین حق الامتیاز زیاد را بیشتر به سود رقابت دانسته تا ضد رقابتی، زیرا کسب منفعت بیشتر انگیزه را برای سرمایهگذاری و ابداع بیشتر میکند و این محدودیت در صورتی که به تثبیت قیمت نینجامد با مانع رقابتی روبهرو نیست. در اتحادیه اروپا طبق بند 156 اصول راهنما، اصل اولیه آن است که طرفین قرارداد، اعم از آنکه رقیب باشند یا خیر، می توانند بدون نگرانی از اعمال ماده (1) 81، در خصوص حق امتیاز توافق کنند. اما باید به این نکته توجه داشت که تعیین حق امتیاز گزاف ممکن است با قواعد رقابتی و به خصوص مفاد ماده 82، در مغایرت قرار گیرد. این ماده، دارندگان موقعیت مسلط در بازار را از تحمیل مستقیم یا غیر مستقیم بهای ناعادلانه خرید یا فروش منع می کند."
برداشت شما از محتوای کتاب چیست؟ مطالعه کتاب را به دیگران توصیه میکنید؟ چرا و به چه کسانی؟ کدام بخش از کتاب نظر شما را جلب کرد؟ مانند یک کارشناس نظر دهید.