×

جستجو

×

دسته بندی ها

×
توجـه
برای استفاده از نسخه ویندوزی به رمز عبور نیاز دارید درصورتیکه رمزعبور ندارید بعدازنصب، بر روی لینک " رمز عبور را فراموش کرده ام" کلیک کنید.
دانلود نسخه ویندوز

دانلود کتاب از اپلیکیشن کتابچین

×
دانلود رایگان اپلیکیشن کتابچین
برای دریافت لینک دانلود شماره همراه خود را وارد کنید
دانلود رایگان نسخه ویندوز
دانلود نسخه ویندوز
×
دانلود رایگان اپلیکیشن کتابچین
برای مطالعه نمونه کتاب، ابتدا اپلیکیشن کتابچین را نصب نمایید.
دانلود رایگان نسخه ویندوز
دانلود نسخه ویندوز
دانلود رایگان نسخه ios
دانلود از اپ استور
جاناتان مرغ دریایی

دانلود کتاب جاناتان مرغ دریایی

جاناتان مرغ دریایی
برای دانلود این کتاب و مطالعه هزاران عنوان کتاب دیگر، اپلیکیشن کتابچین را رایگان دانلود کنید.
%

با کد 1ketabchin در اولین خرید 50 درصد تخفیف بگیرید

جزئیات
فهرست
نقد و بررسی

نام کتاب : جاناتان مرغ دریایی

نویسنده : ریچارد باخ

ناشر : گیوا

مترجم : محمدصدیق سپهری نیا

تعداد صفحات : 64 صفحه

شابک : 978-600-451-669-3

تاریخ انتشار : 1398

رده بندی دیویی : 54/813

دسته بندی : رمان های خارجی, موفقیت و انگیزشی, داستان های کوتاه, داستان های آموزنده

نوع کتاب : Epub

قیمت پشت جلد : 13000 تومان

قیمت نسخه الکترونیک : 6000 تومان


معرفی کتاب

" جاناتان مرغ دریایی "

کتاب جاناتان مرغ دریایی با عنوان اصلی (Jonathan livingston seagull) اثری از ریچارد باخ (Richard Bach) با ترجمه محمدصدیق سپهری نیا از انتشارات گیوا منتشر شده است.

کتاب روایتِ جاناتان، یک مرغ دریایی است که مانند سایر مرغان دریایی فکر نمی کند و علاقه ی خاصی به یادگیری هنر پرواز و تکنیک های پرواز در سرعت های بالا دارد. اما به دلیل این علاقه به نوعی از سوی سایر مرغان دریایی طرد می شود. مرغی دریایی که نمی‌خواهد همانند بقیه زندگی کند. زندگی برای او چیزی فراتر از خوردن و خوابیدن است. او زندگی و کمال مطلوب را در پرواز می‌بیند. داستانی به ظاهر کوتاه، اما با مفاهیمی گسترده و اشاره‌هایی عالی به بهشت و جهنم و تناسخ و دانایی و... داستانی که ما را با معنای واقعی زندگی آشنا می‌سازد و البته با ترجمه‌ای بسیار عالی و روان. این کتاب در واقع برای تمام کسانی است که رویاهای خود را دنبال می کنند و بخاطر نظر و عقیده دیگران دست از هدفشان نمی کشند.

 

در بخشی از متن رمان جاناتان مرغ دریایی می خوانیم :

"-‌ می‌خواهم بدانم که بعد از این چه خواهد شد؟ ما رهسپار کدام دیار هستیم؟ اصلاً جایی به نام بهشت وجود دارد؟

- نه جاناتان! چنین جایی وجود ندارد. بهشت، نه مکان خاصی و نه زمان خاصی‌ست. بهشت؛ یعنی رسیدن به کمال مطلوب.

چیانگ، لحظه‌ای خاموش ماند و بعد گفت: تو بسیار تیزبال هستی، این‌طور نیست؟

جاناتان شوکه شد، اما از اینکه مورد توجه مرغ پیر قرار گرفته بود، به خود می‌بالید و گفت: من سرعت را دوست دارم.

-‌ جاناتان! زمانی‌که به کمال سرعت برسی، به بهشت رسیده‌ای و کمال سرعت، هزار کیلومتر یا میلیون کیلومتر در ساعت نیست. حتی پرواز با سرعت نور، کمال سرعت نیست، زیرا اعداد در هر رقمی که باشند محدود هستند. این را بدان که تکامل، هیچ حد و مرزی ندارد. پسرم! کمال سرعت؛ یعنی آنجا بودن."

 

فهرست مطالب

این کتاب فهرست ندارد.

نقد رمان جاناتان مرغ دریایی

معرفی اجمالی رمان

کتاب جاناتان مرغ دریایی (Jonathan Livingston Seagul) به قلم ریچارد باخ (Richard David Bach) در سال 1970 منتشر شد. داستان روایت مرغی دریایی است که دلباخته آموختن بلند پروازیست به همین دلیل از محل زندگی خود رانده می شود. او در تبعید به تمرین ادامه می دهد تا اینکه روزی دو مرغ نورانی را در آسمان می بیند آنها هدایتگر او به آسمان بالاتر هستند. در ادامه داستان جاناتان نیز مانند آن دو مرغ راهنما نورانی می شود و با جنبه ای جدید از زندگی آشنا می شود که به کمک آن بتواند بر محدودیت های زندگیش غلبه کند. او باز می گردد تا جهان بینی جدیدش را به دیگر مرغان سرزمینش که از آن رانده شده بیاموزد. در این کتاب ما همراه با جاناتان، رسیدن به کمال را خواهیم آموخت.

 

کوتاه از زندگی و اندیشه ریچارد باخ

ریچارد باخ در سال 1963 متولد شد او از نوادگان موسیقیدان بزرگ آلمانی یوهان سباستین باخ است. ریچارد باخ علاوه بر نویسندگی خلبان هواپیماهای سبک نمایشی بود. شخصیت و جهان بینی کلی باخ را می توان از روند زندگی، فعالیت ها، آثار و علایق او دریافت. جهان بینی او به تعبیری غربی – مسیحی است. عشق او به پرواز، از او شخصیتی محدود ناپذیر و رهایی طلب ساخته است. او تا جایی که بتواند خود را مقید به هیچ قیدی نمی کند و با هرگونه محدودیتی مخالف است، در این کتاب نیز بازتاب اندیشه او را می بینیم." جاناتان گفت تنها قانون حقیقی، قانونی است که ما را به آزادی برساند قانون دیگری وجود ندارد." باخ خود را پایبند به اصولی می داند که آزادی را با آنها جستجو نماید: وجدان، اخلاق، حقیقت جویی، خودباوری و عشق ورزی اصولی است که باخ برای خود پذیرفته است و به آنها معتقد است. خلبان بودن باخ باعث شده است که پرواز جزء جدایی ناپذیر آثارش باشد که با گرایش فطری به کمال گرایی شخصیت های داستانش گره می خورد.

اعتقاد باخ به توانایی انسان، برای غلبه بر تقدیر و سرنوشت و رقم زدن آن به دست خود شخص و بهره گیری از توانایی بالقوه که فرد را از حصار زمان و مکان رها می کند و او را تبدیل به همان انسان اسطوره ای می کندکه آرزوی همیشگی بشر است، به خوبی در آثار او به خصوص جاناتان مرغ دریایی مشهود است. به گفته باخ:" آرزویی در سر نمی شکفد جز آنکه توان برآوردنش نیز به تو ارزانی شده باشد. آرزومند را اما کوشش ها باید." در کتاب جاناتان مرغ دریایی هم می خوانیم که شخصیت اصلی داستان به جرم کمال گرایی از قبیله خود تبعید می شود اما دست از آرمان و آرزویش بر نمی دارد.

ریچارد باخ

نقد رمان

در طول تاریخ کتاب های زیادی با درون مایه کمال گرایی نوشته شده است که اکثر آنها قابل می باشد. ما آثار بزرگی مانند منطق الطیر عطار و رسالت الطیر ابن سینا را داریم که داستان پرندگانی را روایت می کنند که به سمت آزادی و کمال در حرکت می باشند. رسالت الطیر ابن سینا به زبان عربی نوشته شده است که با مقدمه ای در شرح دوستان مخلص و دعوت به رهایی از اندوه آغاز می شود. می توان گفت تمثیل روح به مرغ در کتاب رسالت الطیر آغازگر ورود آن به شعر و ادبیات فارسی بوده است. این نشانگر آن است که انسان هایی با اندیشه های یکسان در هر دوره تاریخ وقتی به خلق اثری می پردازند درست است که بیان آنها متفاوت است اما در انتها هدف آنها یکسان بوده است.

 

مسیر کمال در جاناتان مرغ دریایی و رسالت الطیر

قهرمان هر دو داستان پرنده ای است و پرواز مسیر مشترک آنها برای رسیدن به کمال است. به گفته یونگ: " پرنده یکی از نمادهایی است که به واقع مناسب ترین نماد برای تعالی است و بیانگر ویژگی خاص مکاشفه ای می باشد که ترجمان یک واسطه است." درون مایه این آثار باور به حقیقتی معنوی که در عین حال آرمانی است که زبان سمبلی در آن پلی میان جهان واقعی و دنیای ماوراء الطبیعه شده است. در هر دو اثر درباره اسارت روح در بدن سخن می گویند اما به دلیل خلق شدن این داستان ها در مکان های مختلف دارای تفاوت های عمیقی است. ابن سینا با اندیشه اسلامی و شرقی در قرن چهارم در کتاب خود به بیان این موضوع می پردازد در حالی که باخ در فضایی دیگر با اندیشه غربی و مسیحی در قرن بیستم به خلق اثرش می پردازد. محور تعالی در نزد باخ اتکا به خود فرد است، جاناتان در هر مسیری به نیروی خود اتکا می کند در حالی که در رسالت الطیر ابن سینا همواره نیروی یاری گر و الهی بخش جدا نشدنی داستان است و این نشات گرفته از اندیشه شرق و اسلامی ابن سیناست.

 

سیمرغ یا مرغ بزرگ

دیگر اثری که می توان کتاب باخ را با آن مقایسه کرد منطق الطیر عطار است. بدون شک می توان گفت هنگام شکل گیری جاناتان نویسنده تحت تاثیر اندیشه عطار بوده است. در واقع خلق این کتاب بر اساس باورهای غربی باخ است اما رگ ها و لایه هایی پنهان از عرفان شرق در آن نیز وجود دارد. اگر بخواهیم اصلی ترین نماد در این دو کتاب را مورد بررسی قرار دهیم باید بگویم سیمرغ در منطق الطیر عطار نماد حقیقت است که در کتاب جاناتان مرغ دریایی از آن با نام مرغ بزرگ یاد شده است. در منطق الطیر برای رسیدن به سیمرغ باید از هفت وادی عشق که طلب، عشق، معرفت، استغنا، توحید، حیرت، فقر و در نهایت فنا تا به آن حقیقت که باخ هم در داستانش آن را هدف نهایی می داند یعنی روح متعالی، آزادی و کمال دست یابد.

سیمرغ یا مرغ بزرگ

هر سفر الگویی

سفر هر قهرمان اساطیری دارای الگویی ثابت است. ابتدا او باید از زندگی خود جدا شود و به مکانی ناآشنا سفر کند و سپس روح خود را جلا بخشد و با دانش و نگاه جدید خود به محل زندگی اش باز گردد. این الگو در داستان جاناتان مرغ دریایی به خوبی مشهود است.

جاناتان عاشق پرواز است و هزاران پرسش در ذهن دارد او باور دارد که غیر از این زندگی کسالت باری که دارد دلیل دیگری برای زیستن وجود دارد. همین امر باعث شد او تصمیم به پرواز در اوج بگیرد و با سرپیچی از قانون همیشگی و حاکم بر زندگی پرندگان از سرزمین خود تبعید شود و این سر آغاز قدم گذاشتن او در مسیر کمال است. همراه شدن با آن دو مرغ نورانی که به جلا بخشیدن روح او منجر می شود و در نهایت بازگشت از این سفر و انتقال تجربیات و آموختن آنچه در این مسیر دیده است به دیگر پرندگان، همان الگوی سفرهای اساطیری را برای ما به تصویر می کشد.

 

عالمی دیگر

قسمت دوم سفر جاناتان با توصیف عالم دیگر است که او همراه با آن دو پرنده نورانی به کشف آن می رود. باخ این عالم را به صورت عالم پس از مرگ توصیف کرده است و اعتقاد دارد همان تلاش ها در سطحی گسترده تر و بدون محدودیت و موانع گذشته ادامه دارد و افق جدیدی از عالم را به روی جاناتان باز می کند. دیگر اعتقاد او از این عالم آن است که مرگ باعث توقف انسان در کشف حقیقت نمی شود و بلکه دامنه عمل انسان را بازتر می کند و توقف نهایی برای آن وجود ندارد.

 

بازگشت

بخش سوم داستان بازگشت جاناتان از سفری طولانی با هدف هدایت سایر پرندگان است. در واقع بخش دیگری از رسیدن به کمال را آغاز می کند که شامل تلاش، تمرین و تکرار آن چیزی است که در سفر به عالم دیگر آموخته است. مرغان دیگر به او می پیوندند و زیباترین قسمت این داستان تلاش آن مرغی است که نمی تواند پرواز کند اما با پذیرش آموخته های جاناتان در انتها او هم پرواز می کند؛ اما این نقطه اوج در انتهای داستان به درک نادرست مرغان می انجامد که جاناتان را خدای می پندارند و باعث سفر بی بازگشت جاناتان به آسمان دیگر می شوند.

 

اقتباس های سینمایی

فیلم سینمایی جاناتان مرغ دریایی به کارگردانی هال بارتلت در سال 1973 تولید شده است که فیلمنامه او اقتباسی از رمان ریچارد باخ می باشد. این فیلم توانست در سال 1974 در دو بخش از اسکار کاندید بهترین تدوین و فیلم برداری شود اما متاسفانه موفق به کسب جایزه نشد؛ اما به دلیل کمبود امکانات در سال 1973 فیلم آنطور که باب میل ریچارد باخ بود تولید نشد و همین باعث شد که او از استودیو فیلم سازی به جرم سهل انگاری شکایت کند.

جاناتان مرغ دریایی

ویکی پدیا جاناتان مرغ دریایی

https://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%AC%D8%A7%D9%86%D8%A7%D8%AA%D8%A7%D9%86_%D9%85%D8%B1%D8%BA_%D8%AF%D8%B1%DB%8C%D8%A7%DB%8C%DB%8C

 

من در نابودی درختان نقشی نخواهم داشت!

خواندن بعضی از کتاب ها را باید مانند دارو برای تمام افراد تجویز کرد. در انتها من هم به عنوان یک دوست پیشنهاد می کنم خواندن کتاب جاناتان مرغ دریایی به قلم ریچارد باخ به ترجمه محمدصدیق سپهرنیا که توسط انتشارات گیوا منتشر شده است را در سایت کتابچین از دست ندهید. کسانی هم که به کتاب های صوتی علاقه دارند می توانند این کتاب را در سایت کتابچین با سه خوانش مختلف گوش دهند. با این کار هم به قطع نشدن درختان کمک می کنید و هم نگاهتان به دنیای پیرامونتان عوض خواهد شد.

 

 

به قلم مینو مرتضایی

%

با کد 1ketabchin در اولین خرید 50 درصد تخفیف بگیرید

کتاب های دیگر انتشارات گیوا

ویدئوهای مرتبط با کتاب

تریلر فیلمهای ساخته شده از این کتاب

نظرات کاربران

×
راهنمای نقد و نظر برای کتاب:

برداشت شما از محتوای کتاب چیست؟ مانند یک کارشناس نظر دهید. به نظرات کوتاه مثل خوب عالی و...چین تعلق نمی گیرد

*امتیاز دهید
Captcha
پاک کردن
فرشته

خوب بود

1400-12-05

علی اکبر امیری

خیلی اثربخش بود

1400-11-17

izedmehr

قضیه ی پرواز چیزه خَیلی خوبیه ولی برای تو غذا نمیشه، خودت هم می دونی. یادت باشه دلیل پرواز کردن غذا خوردنه

1400-05-23

ناهید محمدی

متفاوت بودن را با این کتاب تجربه کنین

1400-04-14

sadat

کتاب با ارزشی هست واقعا باید چند بار خوندش

1400-03-18

مجید حسنی تاج زاده

عالی بود با داداشم باهم خوندیمش

1400-03-15

اصغر نوروزی

با خوندن این کتاب سطح فکریتونو بالا ببرین

1400-03-10

سیامک کارزار

کتابی برای خود باوری

1400-03-03

یگانه شهمرادی

خیلی عالی بود. این کتاب به من انگیزه داد تا زمانهایی که نظرم منطبق با نظر بقیه نیست، مخالفت خودمو بگم. شاید همیشه نتونم مسیر رو مطابق میل خودم عوض کنم، اما حداقل می دونم که تلاش خودمو کردم و بعدا حسرت نمی خورم.

1400-02-26

raiien

این کتاب کتاب خوبی است ولی سریع از هر اتفاقی نویسنده می گذرد

1399-03-27

برچسب ها