دانلود کتاب چه کسی پنیر مرا جابه جا کرد؟
نویسنده: اسپنسر جانسون
ناشر : شادن پژواک
نویسنده: اسپنسر جانسون
ناشر : شادن پژواک
نام کتاب : چه کسی پنیر مرا جابه جا کرد؟
نویسنده : اسپنسر جانسون
ناشر : شادن پژواک
مترجم : فریبا سبزچمنی
تعداد صفحات : 49 صفحه
تاریخ انتشار : 1394
"چه کسی پنیر مرا جابه جا کرد؟" / شیوه ای شگفت انگیز برای تغییر در کار و زندگی
کتاب حاضر با عنوان اصلی (Who moved my cheese) اثری از اسپنسر جانسون (Spencer Johnson) می باشد که با ترجمه ای از فریبا سبزچمنی، توسط انتشارات شادن پژواک منتشر شده است.
در این داستان، چهار موجود خیالی به تصویر کشیده شده اند. دو آدم کوچولو با نامهای هِم و هاو و دو موش با نامهای اسنیف و اسکاری که هر یک ابعاد پیچیده و ساده ما را فازغ از سن، جنسیت، نژاد و ملیت نشان میدهند. گاهی ما ممکن است مانند اسنیف عمل کنیم، او خیلی سریع تغییر می کند، یا مانند اسکاری باشیم که خیلی زود وارد عمل می شود. شاید مثل هم باشیم که تغییرات را انکار می کند و زمانی که احساس کند تغییرات منجر به اتفاق بدی می شوند، در برابر آن مقاومت دارد یا مانند هاو که وقتی فکر میکند تغییرات منجربه نتیجه خوبی می شوند سریع خود را با آن سازگار میکند.
ما از هر بعد وجودی خود که استفاده کنیم، اشتراکاتی با دیگران داریم و نیاز داریم تا راه خود را در این پیچ و خم پیدا کنیم، موفق بشویم زمانهای تغییر را بشناسیم.
این کتاب وقت زیادی نمیخواهد، ولی تآثیرش بسیار عمیق است. همانطور که داستان را میخوانید، متوجه وجود سه بخش در داستان می شوید.
بخش اول یک گردهمایی است. چند تا همکلاسی قدیمی دور هم جمع شدهاند و در مورد اتفاقاتی که در زندگیشان میافتد صحبت میکنند.
بخش دوم خود داستان «چه کسی پنیر مرا جابجا کرد؟» است. که در واقع بخش اصلی کتاب میباشد.
بخش سوم، قسمت بحث و گفتگو در مورد داستان است در این قسمت عدهای در مورد داستان بحث میکنند و از آموختههای خود از این داستان سخن میگویند. و اینکه چگونه میخواهند به طور کاربردی از آن در زندگی و حرفة خود بهره گیرند. بعضی از شنوندگان این برنامه، فقط قسمت داستان را میخوانند و نتیجه را خودشان بررسی میکنند و دیگر به بخش بحث و گفتگو (بخش سوم) توجهی نمیکنند. عدهای دیگر از کلّ کتاب استفاده میکنند تا بتوانند از داستان به طور کاربردی تری در مسائل زندگیش استفاده کنند.
در بخشی از این کتاب می خوانیم :
"مدتی موفق به یافتن پنیری نشدند. تا سرانجام به قسمتی از هزار توی رسیدند که تا آن لحظه آنجا را ندیده بودند. آنجا ایستگاه پنیر N بود.
آنچه را میدیدند نمیتوانستند باور کنند، زیرا که آنجا بزرگترین انبار پنیری بود که تا آن روز دیده بودند.
در تمام طول این مدت، هِم و هاو سرگرم بررسی وضعیت در ایستگاه C بودند. کم کم از آثار بی غذایی رنج میبردند و ناامید و عصبانی بودند و همدیگر را به خاطر موقعیتی که درش قرار گرفته بودند سرزنش میکردند.
گاهی اوقات هاو به دوستانش یعنی اسنیف و اسکاری فکر میکرد و خیلی دوست داشت بداند که آیا آنها توانستهاند پنیر جدیدی پیدا کنند یا خیر!
هاو خوب میدانست که دویدن و جستجو کردن در هزارتوی، مستلزم متحمل شدن زحمات بسیار زیادی است، اما این را هم میدانست که بالاخره آنها به نتیجه میرسند و این وضعیت برای آنها زیاد طول نمیکشد.
بعضی وقتها، هاو تصور میکرد که اسنیف و اسکاری پنیر تازهای پیدا کردهاند و از خوردن آن لذت میبردند.
هاو حتی با خود میگفت: چقدر خوب میشد اگر من هم در این هزارتوی به راه بیفتم و پنیر تازهای را جستجو کنم. او حتی میتوانست مزه پنیر جدید را زیر زبانش حس کند.
هر چه تصویر خود را در حال یافتن پنیر جدید و لذت بردن از آن در ذهنش واضحتر میدید، انگیزهاش برای تغییر کردن و ترک ایستگاه پنیر C یعنی همان ایستگاه خالی، بیشتر میشد. "
چه کسی پنیر مرا جا به جا کرد؟
پیش گفتار
مقدمه
گردهمایی دوستانه
داستان
نتیجه گیری
کتاب چه کسی پنیر مرا جابجا کرد یا چه کسی پنیر مرا دزدید اثر اسپنسر جانسون است و در ژانر خودیاری یا انگیزشی دسته بندی می شود. نویسنده تلاش کرده است در قالب داستان روشی برای ایجاد تنوع در زندگی و تغییر در آن پیشنهاد نماید. جانسون برای نشان دادن درون انسان ها دست به خلق 4 شخصیت خیالی شامل 2 موش با اسم اسکوری و اسنیف و 2 آدم کوچولو با اسم هاو و هم زده است.
این 4 نفر به نوعی نشان دهنده رفتار و درونیات آدم ها در شرایط مختلف هستند. اسنیف نماد کسی است که سریع تغییرات به وجود آمده را حس می کند یا به اصطلاح بو می کشد. اسکوری در مقابل در برابر تغییرات سریع واکنش نشان داده و وارد عمل می شود. هم دست به انکار تغییرات می زند و در مقابل آن مقاومت می کند. هاو در برابر تغییرات به وجود آمده خود را وفق می دهد.
در کتاب چه کسی پنیر مرا جابجا کرد، پنیر نماد تمام آرزوهایی است که افراد دارند. به طور مثال می توان پیدا کردن شغل مناسب، ایجاد یک رابطه مطلوب و به دست آوردن موقعیت اجتماعی مناسب را در این داستان به عنوان پنیر فرض کرد. در این حالت کتاب به شما یاد می دهد به چه روش هایی می توانید به اهداف خود دست یابید یا با شرایط به وجود آمده کنار بیایید.
در این داستان آدم کوچولوها و موش ها داخل کانالی پر پیچ و خم زندگی می کنند و برای به دست آورد پنیر تلاش می کنند. در این صورت می توان این دالان پر پیچ و خم را نماد جامعه، خانواده، مدرسه یا محل کار دانست که در برابر رسیدن به اهداف در آن چالش هایی برای شما ایجاد می شود.
در پنیر مرا چه کسی جابجا کرد، چالش های مختلفی در برابر این 4 نفر که در پی به دست آورد پنیر هستند به وجود می آید. در زمان به وجود آمدن چالش ها هر بار فقط یکی از این افراد واکنش مناسبی نشان می دهد. بعد از موفقیت این فرد درس های حاصل از این موقعیت را روی دیواره این کانال ها می نویسد. خواننده با اطلاع از این درس ها می تواند روش های مناسبی را برای رسیدن به اهداف خود یاد بگیرد.
چه کسی پنیر مرا جابجا کرد با استفاده از روش تمثیلی سعی می کند مطالب پیچیده و ساده درون انسان ها را به شکل ساده تری بیان کند. استفاده از روش تمثیلی در ادبیات فارسی نیز رواج داشته است که از آن جمله می توان به کلیله و دمنه و مرزبان نامه اشاره کرد. این روش علاوه بر اینکه باعث جذابیت بیشتر داستان می شود می تواند در فهم بهتر مفاهیم پیچیده به خوانندگان کمک کند.
این کتاب موشکافی و تعلل بیش از اندازه را مورد نقد قرار داده و اعلام می کند که در برابر تغییر شرایط سریع واکنش نشان دهید. به زبان ساده تر می گوید که اگر در یک گوشه هر روز پنیری می یافتید و امروز نمی یابید سریع پنیری را در گوشه دیگر جستجو کنید. شاید بتوان این موضوع را مورد تردید قرار داد و گفت که انسانیت آدمی اقتضا می کند که در صورت تغییر شرایط به تفکر عمیق درباره علل و عوامل به وجود آمدن تغییر می پردازد.
نویسنده: سعید گلمحمدی
برداشت شما از محتوای کتاب چیست؟ مانند یک کارشناس نظر دهید. به نظرات کوتاه مثل خوب عالی و...چین تعلق نمی گیرد
متن کتاب بسیار ساده ولی پر مفهوم بود. با خوندن این کتاب متوجه توانایی های زیادی در زندگیتون می شید و سعی میکنید تغییری در زندگیتون ایجاد کنید .(حداقل برای من اینطور بود). بهترین جمله کتاب این بود : (( اگر نمی ترسیدی، چه کار می کردی؟))
1399-03-04
خواندن این کتاب را به همه توصیه میکنم مخصوصا به کسانی که از تغییر موقعیت ها در زندگی ترس دارند
1400-12-16