×

جستجو

×

دسته بندی ها

×
توجـه
برای استفاده از نسخه ویندوزی به رمز عبور نیاز دارید درصورتیکه رمزعبور ندارید بعدازنصب، بر روی لینک " رمز عبور را فراموش کرده ام" کلیک کنید.
دانلود نسخه ویندوز

دانلود کتاب از اپلیکیشن کتابچین

×
دانلود رایگان اپلیکیشن کتابچین
برای دریافت لینک دانلود شماره همراه خود را وارد کنید
دانلود رایگان نسخه ویندوز
دانلود نسخه ویندوز
×
دانلود رایگان اپلیکیشن کتابچین
برای مطالعه نمونه کتاب، ابتدا اپلیکیشن کتابچین را نصب نمایید.
دانلود رایگان نسخه ویندوز
دانلود نسخه ویندوز
دانلود رایگان نسخه ios
دانلود از اپ استور
ابله

دانلود کتاب ابله

ابله
برای دانلود این کتاب و مطالعه هزاران عنوان کتاب دیگر، اپلیکیشن کتابچین را رایگان دانلود کنید.
%

با کد 1ketabchin در اولین خرید 50 درصد تخفیف بگیرید

با کتاب ابله در این ویدئو آشنا شوید

جزئیات
فهرست
نقد و بررسی

نام کتاب : ابله

نویسنده : فئودور داستایوفسکی

ناشر : روزگار

مترجم : نسرین مجیدی

تعداد صفحات : 920 صفحه

شابک : 978-964-374-276-8

تاریخ انتشار : 1391

رده بندی دیویی : 891/733

دسته بندی : رمان های خارجی, داستان و رمان های عاشقانه

نوع کتاب : Epub

قیمت نسخه الکترونیک : 165000 تومان

معرفی کتاب ابله را رایگان بشنوید


معرفی کتاب

"ابله" / با یادداشتی از والتر بنیامین

این کتاب با عنوان اصلی (The idiot) شاهکاری از مشهورترین نویسنده روسی فئودور داستایوفسکی (Fyodor Dostoyevsky) می باشد که با ترجمه ای از نسرین مجیدی توسط انتشارات روزگار منتشر شده و نسخه حاضر چاپ سوم آن می باشد .

ابله از معروف ترین کتابهای داستایفسکی می باشد که در سال 1868 به زبان روسی منتشر شد و 9 سال بعد یعنی در سال 1887 به انگلیسی ترجمه شد. این رمان بیش از هر چیز میخواهد ثابت کند که داشتن صداقت در زمانی که دروغ کاملا فراگیر است یک عمل پوچ محسوب می شود. رمان ابله در زمانی که داستایوفسکی زنده بود خیلی مورد توجه قرار نگرفت. بعدها بود که منتقدین این اثر را به عنوان یکی از شاهکارهای بزرگ داستایفسکی قلمداد کردند. برخی از لحظاتی که از زبان شخصیت اصلی داستان روایت میشود (مانند توصیف زندگی یک شخص محکوم به اعدام) تجربیاتی است که خود داستایوفسکی از سر گذرانده است.

نقش اصلی این رمان  فردی بسیار با محبت و مهربان به نام «پرنس لی یو نیکلایویچ میشکین» است. پرنس آخرین فرد زنده از یک خاندان بزرگ و اصیل است. وی از یک موسسه روانی در سوئیس که برای معالجه صرع در آنجا بستری بوده به میهن برگشته است. اما درگیر یک رابطه عاشقانه جنجالی و رسوا کننده می شود. این رابطه موجب می‌شود تا .....

در بخشی از این کتاب میخوانیم:
"وقتی کسی را با شکنجه می کشند رنج و درد زخم ها جسمانی است. و این عذاب جسمانی آدم را از عذاب روحی غافل می کند، به طوری که تنها عذابی که می کشد از همان زخم هاست تا بمیرد. حال آنکه چه بسا درد بزرگ، رنجی که به راستی تحمل ناپذیر است از زخم نیست بلکه در اینست که می دانی و به یقین می دانی که یک ساعت دیگر، بعد ده دقیقه دیگر، بعد نیم دقیقه دیگر، بعد همین حالا، در همین آن روحت از تنت جدا می شود و دیگر انسان نیستی و ابدا چون و چرایی هم ندارد. بزرگ ترین درد همین است که چون و چرایی ندارد."

فهرست مطالب

این کتاب فهرست ندارد.

نقد و بررسی رمان ابله

 

خلاصه داستان

آخرین بازمانده یک خاندان با اصل و نصب که دچار حملات عصبی شبیه صرع می شود به صورتی که اورا شبیه یک ابله درمی آورد. این حملات تا حدی پیش می رود که یکی از دوستان پدر پرنس که فردی ثروتمند است تصمیم میگیرد پرنس را برای معالجه به سوییس نزد پزشک ببرد تا دوره درمان خود را آغاز نماید.

پرنس بعداز اینکه متوجه می شود حالش بهتر شده و بهبودی نسبی پیدا کرده و توانایی سفر کردن دارد تصمیم میگیرد به روسیه برگردد.در سفر به روسیه در قطار همسفری پیدا میکند که در ادامه با این همسفر داستانهای زیادی خواهد داشت.

در روسیه او هیچ خویشاوند و دوستی ندارد به جز خانم ژنرال که نسبت دوری با او دارد پس تصمیم میگیرد نزد خانم ژنرال برود و در یک زمان مناسب ژنرال و خانمش را دیدار میکند و با چرب زبانی و شیرین زبانی ارتباط خوبی با آنها برقرار می کند.

پرنس که انسان ساده و بدور از تجمل است حال با بازگشت به روسیه وارد دنیایی از اشرافی گری و پول پرستی شده دنیایی که آدم های آن به پول بهای زیادی می دهند و این با روحیات پرنس سازگار نیست.

پرنس شخصیتی دارد که حقیقت را بیان میکند، همگان را دوست دارد و اگر به مال و منالی می رسد بازهم از کمک به دیگران دریغ نمی کند. در زندگیش سعی میکند باعث رنجش کسی نشود و به طور خلاصه بهترین فردی باشد که می تواند باشد.

دیگران با اینکه در ظاهر و پیش روی او تحسینش میکنند و کارهای اورا درست برمیشمارند ولی در پشت سرش اورا شخصی ابله خطاب میکنند.

 

آشنایی با نویسنده کتاب

فئودور میخایلوویچ داستایوفسکی در سال 1821 متولد شد و در سال 1881 دارفانی را وداع گفت. او نویسنده ، فیلسوف، مقاله نویس و روزنامه نگار روسی است. ادبیات داستایوفسکی حول محور روانشناسی انسان در شرایط سخت سیاسی، اجتماعی و روحی روسیه ی قرن نوزدهم میچرخد و با موضوعات فلسفی و مذهبی همراه شده. از آثار برجسته او می توان به: جنایات و مکافات، ابله، برادران کارامازوف و شیاطین اشاره کرد. مجموعه کارهای او 12 رمان، 4 رمان کوتاه و 16 داستان کوتاه را شامل می شود. بسیاری از منتقدین او را از مهمترین رمان نویسان روانشناس جهان برشمرده اند. رمان نوشته هایی از زیر زمین که در سال 1864 به رشته تحریر درآمده است، اولین اثر اگزیستانسیالیم (پوچ گرایی) داستایوفسکی شناخته می شود.

شکسپیر، پوشکین، گوگول، چارلز دیکنز و هگل از جمله فیلسوفان و داستان نویسانی هستند که داستا یوفسکی تحت تاثیر قلم آنها بود. همچنین او بر نویسندگانی چون ژان پل سارتر، نیچه و آنتوان چخوف تاثیر گذاشت. آثار او به 170 زبان ترجمه شده است.

از آثار داستا یوفسکی که می توانید آنها را در کتابچین مطالعه نمائید می توان به موارد زیر اشاره کرد:

 

فئودور داستایوفسکی

 

 

آغاز ابله

داستایوفسکی ابله را در سال 1867 زمانی شروع کرد که به همراه همسر دومش آنا، برای فرار از طلبکاران به خارج از روسیه پناه برده بود او در آن زمان به شدت درگیر اعتیاد بود، اعتیاد او به مواد مخدر نبود بلکه او خود را گرفتار قمار کرده بود و نمی توانس آن را کنار بگذارد.او آنقدر بازی میکرد تا موجودیش به صفر می رسید و همه آنرا می باخت.

آنها دچار فقر شدید بودند و برای گذراندن زندگی و به دست آوردن مایحتاج مجبور بودند وام بگیرند یا وسائلشان را به گرو بگذارند.

در این مدت پنج بار از محل زندگیشان بیرون شدند و مجبور بودند بین شهرهای سوئیس و ایتالیا در تردد باشند و این تا پایان یافتن رمان یعنی سال 1869 ادامه داشت، سایه بدبختی دست از سر داستایوفسکی و خانواده اش بر نمی داشت و ضربه مهلک تری نیز به او وارد کرد، اولین فرزندش درحالی که فقط سه ماه بیشتر نداشت از دنیا رفت و او خود را در مرگ دخترش مقصر می دانست و خود را سرزنش می کرد.

 

نقد و بررسی رمان

بسیاری از ادبا و بسیاری از خوانندگان حرفه ای کتاب، کتاب جنایت و مکافات داستایفسکی را شاهکار او می دانند. پس چرا در اینجا این عنوان را به ابله داده شده است؟ پاسخ این سوال را به طبع می توان در ادامه این نقد بیابید اما به طور خلاصه باید عرض کنم که کتاب ابله به خاطر دیده گسترده، جریان داشتن احساس، دیالوگ های شاهکار و داستانی جذاب آن ویژگی های کلی است که توانسته آن را در صدر کارهای داستایفسکی قرار دهد. البته ذکر این نکته ضروری است که ادبیات یک تفسیر به رای است و به طور قطع نمی توان بین آثار مختلف رتبه بندی کرد. از این رو اگر شما طرفدار کتاب هایی مانند جنایت و مکافات یا خاطرات خانه مردگان هستید بر من خورده نگیرید.

 

سبک شناسی

معمولا برای ورود به یک نقد بهتر است از سبک نوشتار آن سخن گفت. چرا که سبک به نوعی مشخص کننده چهارچوب کلی کتاب است و به ما نشان می دهد با چه نوع کتابی در ارتباط هستیم.

داستایفسکی معمولا در تمام کتاب ها و نوشته هایش از یک نوع سبک خاصی در نوشتن پیروی می کند. البته می توان کتاب خاطرات خانه مردگان را از این دسته کتاب ها جدا کرد. داستایفسکی دوست دارد داستان را به شیوه عجیبی مبهم شروع کند و این ابهام در شروع معمولا مخاطب و خواننده را فریب می دهد که داستان هنوز شروع نشده است. این اتفاق به نویسنده این فرصت را می دهد که فضا را در حین داستان تشریح کند و رفته رفته ما فضا را روشن می کند.

کتاب فوق نیز دور از این سبک نوشته نشده است. در ابله، فضاسازی به شکل جالبی رخ داده است. معمولا در قسم فضاسازی و شناساندن فضا به مخاطب دو نوع گرایش وجود دارد. عده ای مانند مارکز معتقد هستند هر چیزی در داستان مهم است و باید آن را شرح داد و عده ای دیگر دوست دارند تصور فضا را بر اختیار خود خواننده بگذارند؛ اما داستایوفسکی در کتاب هایش که نمود کامل آن در ابله می باشد، مخلوطی از این دو گرایش را تحویل مخاطب می دهد. گاهی چنان در جزئیات ریز میشود که آدمی می تواند آن را ببیند و گاهی آنقدر سریع از داستان می گذرد که شما ناچار به استفاده از قوه تخیلتان می شوید؛ اما این اتفاق ها و این تغییر سبک در ابله خیلی ریز و نامشخص انجام میگیرد؛ یعنی شما تقریبا در حین داستان متوجه این امر نخواهید شد.

یکی از عواملی که فضاسازی در این کتاب، بسیار خوب انجام شده این است که محدوده حرکت داستان کم است و در چند فضای محدود انجام می گیرد. از این رو خواننده رفته رفته با ویژگی های جدید آن فضا آشنا می شود و از نصف داستان به بعد تقریبا می تواند آن مکان ها را بشناسد و آن را کامل ببیند.این یکی از بزرگ ترین اتفاقاتی است که در کتاب ابله نمود پیدا می کند. این ویژگی گرچه در سایر کتاب های داستایوفسکی به عنوان یک سبک کلی دیده می شود؛ اما اینطور به نظر می آید که در کتاب فوق به کمال رسیده است. از این رو می توان به نوعی ابله را از این نظر بر کتاب جنایت و مکافات ارجحیت داد.

مورد دیگر در سبک شناسی ابله می تواند مورد توجه قرار بگیرد دیالوگ نویسی هایی است که داستایفسکی استفاده می کند. من تا این جا می توانم با قاطعیت بگویم که داستایفسکی برترین و بهترین دیالوگ نویس تاریخ ادبیات می باشد. دیالوگ ها در ابله بسیار هوشمندانه چیده شده است. دقیقا در جایی که باید باشد. از طرف دیگر داستایفسکی را مانند یک شعبده باز می دانند. همانطور که میدانید یک شعبده باز با یک دستش شما را مشغول می کند و با دست دیگر که حواس شما به آن نیست کار اصلی را انجام می دهد. داستایفسکی این شعبده بازی را در دیالوگ ها و شخصیت پردازی ها اجرا می کند.

 

تبدیل نقطه ضعف به قوت

نکته مهم در کتاب های داستایوفسکی که معمولا با دید ضعف به آن نگاه می کنند این است که داستان کلی داستایفسکی معمولا خیلی ساده و یک خطی می باشد. اگر از شما بپرسند داستان جنایت و مکافات چیست، فکر می کنم تنها پنج خط ساده را به عنوان جواب خواهید گفت. واقعیت هم همین است؛ اما داستایفسکی توانسته این ضعف را به گونه ای عجیب تبدیل به بزرگترین نقطه قوتش در محتوا داستان ها بکند. این یعنی داستایفسکی به نوعی نشان می دهد داستان کوچک و تقریبا ساده را می تواند به کتابی 1000 صفحه ای تبدیل کند. این به نوعی معجزه داستایفسکی می باشد؛ اما جالب تر می دانید چیست؟ این است که ابله حتی در قسمت داستان نیز به نوعی قوی می باشد، حداقل قوی تر از سایر کتاب های داستایفسکی.

 

عشق، جامعه، انسان و خدا

داستایفسکی در ابله عشق را در کنار جامعه و جامعه را در کنار انسان و انسان را در کنار خدا قرار می دهد. در حقیقت ابله، داستان زندگی عاقلی در بین جماعت ابلهی است که خود را عاقل می دانند. وقتی از عنوان ابله در داستان استفاده شده است یعنی شما نباید انتظار هیچ عقل و منطقی از او داشته باشید و این یعنی وجود احساس در کل داستان. از طرف دیگر احساس یک ابله قابل پیش بینی نیست؛ بنابراین یک احساس غیرقابل برنامه ریزی در کل داستان جریان دارد. اتفاقی که حتی خود داستایوفسکی در کتاب های دیگرش با آن مقابله می کند. به طور مثال کتاب جنایت و مکافات یک کتاب پر از استدلال و منطق و بررسی روانشناسانه است.

بنابراین در درون مایه نیز ابله را می توان از نظر احساس برتر از بقیه کتاب های داستایوفسکی و البته بهتر از بسیاری از کتاب ها ورمان های دیگر دانست.

مورد آخر که با گفتن آن سعی می کنم بحث را جمع کنم این نکته است که جامعه در ابله بسیار نقش مهمی را بازی می کند. گرچه این اتفاق در تمام کتاب های داستایوفسکی می افتد اما نکته قابل اعتنا این است که جامعه در این کتاب جزء نقش های اول و تاثیر گذار است. به نوعی تنها یک عامل و کمک کننده نمی باشد بلکه خود در ابله یک شخصیت مجزا و جدا در اختیار دارد.

 

واکاوی شخصیت اصلی داستان

شاید بتوان گفت داستایوفسکی میخواسته شخصیت اصلی داستان را نماد پاکی ها، خوبی ها و خصلتهای زیبای انسانی نشان دهد، خصایصی که در جامعه آنروز داستا به فراموشی سپرده شده بوده و ویژگی های مثل تجمل گرایی، پول پرستی و... جای آنها راگرفته اند.شخصیت اول داستان یعنی "میشکین" انسانی صبور و با محبت است، دروغ نمیگوید، به کسی آسیبی نمی رساند، مردم را قضاوت نمی کند و...اما این رفتارهای او توسط بقیه افراد هرچند تحسین می شود اما از نظر آنها میشکین شخصی ابله و نادان است.داستا یوفسکی در ابله سعی داشته از میشکین شخصیتی مسیح گونه به نمایش بگذارد.

در دنیایی که میشکین به آن وارد شده جای ارزش ها و نا ارزشها جا بجا شده، پول و زیبایی ارزش شناخته می شوند، کسی دارای جایگاه والا و مقام عالی هست که دارای پول و ثروت و مکنت باشد و اینکه این ثروت از کجا آمده مهم نیست، چنین کسی از زنان زیبا نیز بهره مند خواهد شد یعنی زیبایی ها برای ثروتمندان است.

میشکین که به نوعی رسالت مسیح گونه دارد تا ارزشها را برگرداند سعی خود را می کند تا بر اطرافیان خود تاثیر گذار باشد و این برای او دارای اهمیت بالایی است و این درگیری ذهنی او را به جنون می رساند.

تعریف عشق از زبان اطرافیان میشیکین تفاوت بسیاری با تعریف آن از نظر میشیکین دارد، عشق دیگران کاملا دنیوی و عشق او ترکیبی می باشد بهتر است این قسمت را خودتان با مطالعه کتاب درک کنید.

محوریت اصلی کتاب دردو رنج است، دردی که شخصیست و دردهایی که دیگران دارند اما بقیه صلاح را بر این می دانند خود را آغشته رنج بقیه نکنند.

به طور کلی می توان گفت داستا یوفسکی در ابله به دنبال نمایش یک انسان ایده آل بوده و شخصیت میشیکین را نماد یک انسان کامل می داند و در یک جمله می خواهد بگوید نجات افراد جامعه کاری بسیار دشوار و شاید بتوان گفت نشدنیست مگر کسانیکه هنوز سنشان کم است و شخصیت وجودی آنها کامل شکل نگرفته و قابلیت درک و پرورش خصایص انسان کامل را دارند.

 

کتاب ابله

 

صفحه ویکی پدیای رمان ابله

https://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%A7%D8%A8%D9%84%D9%87

 

اقتباس های سینمایی

از رمان ابله تاکنون بیش از 10 بار اقتباس سینمایی صورت گرفته که در اینجا به معرفی دو مورد آن می پردازیم.

یکی از معروفترین آثار اقتباس شده که در سال 1951 تولید شده فیلم Hakuchi می باشد این فیلم یک درام ژاپنی هست که کارگردانی آن را آکیر کوروساوا به عهده داشته است.مدت زمان آن 166 دقیقه و به شیوه سیاه سفید تولید شده است.

اقتباس دوم مربوط می شود به یک فیلم روسی به کارگردانی ایوان پیریف که در سال 1958منتشر شده است.مدت زمان آن 116 دقیقه می باشد و به زبان روسی اکران شد.

توجه شما را به گزیده ای از کتاب جلب می کنم:

خوب اگر مرا کتک بزنی یعنی مرا از خود نرانده ای. مرا کتک بزن، با کتک زدن من به هم نزدیک تر می شویم. خوب بالاخره رسیدیم.

در حقیقت به ایستگاه رسیده بودند. گرچه راگوژین گفته بود که پنهانی به این سفر آمده اما تعداد بسیاری انتظارش را می کشیدند. استقبال کنندگانش فریاد می زدند و کلاه های شان را تکان می دادند.

راگوژین با لبخندی پیروزمندانه و تقریباً حاکی از بد خواهی ناگهان به سوی شاهزداه برگشت و گفت: «می گویم زالیوژف هم به استقبال من آمده، شاهزاده نمی دانم چرا از شما خوشم آمده است. شاید برای این است که در چنین موقعیتی شما را دیده ام، گرچه با او هم (اشاره به لبدف) در این سفر آشنا شدم اما اصلاً از او خوشم نمی آید. شاهزاده، به دیدن ما بیا. این گترها را از پایت در می آورم، یک کت پوست درجه یک و یک جلیقه سفید یا هر چه که بخواهی به تو می دهم و جیب هایت را پر از پول می کنم و... بعد به دیدن ناستازیا فیلیپوونا می رویم می خواهی با من بیایی این طور نیست؟»

رمان ابله نوشته داستایوفسکی با ترجمه نسرین مجیدی توسط انتشارات روزگار منتشر شده که می توانید آن را در کتابچین مطالعه نمائید.

 

%

با کد 1ketabchin در اولین خرید 50 درصد تخفیف بگیرید

ویدئوهای مرتبط با کتاب

تریلر فیلمهای ساخته شده از این کتاب

نظرات کاربران

×
راهنمای نقد و نظر برای کتاب:

برداشت شما از محتوای کتاب چیست؟ مانند یک کارشناس نظر دهید. به نظرات کوتاه مثل خوب عالی و...چین تعلق نمی گیرد

*امتیاز دهید
Captcha
پاک کردن
بهرام

کتاب بسیار پر دانش و زیباییست متشکرم دوستت عزیزم

1401-10-06

siamaki

خیلی عالی بود. دوسش داشتم

1400-10-11

محمدرضا

نوع نگاه دقیق نویسنده به شخصیت ها و رفتارهایشان باعث میشد سرنوشتشان برایم جالب باشد و تا آخر کتاب را بخوانم. جدا از سیر کلی داستان که اتفاقات غیر قابل پیش بینی را در خودش گنجانده بود، توجه به روابط انسان ها و توجیهاتی که برای کارهایشان داشتند جالب بود. خواندنش خالی از لطف نیست.

1400-09-17

سعیدبایری یار

عالی

1400-08-28

مرجانه بلوکی

همه فقط مینویسن عالی بود خوب بود یا مضخرف بود ارزش نداشت...خوب یکم توضیح بدید براساس کمنتهای شما ملت تصمیم میگیرن اینو بخونن یا نه

1400-07-12

سارا بلوچیان

تو بحث روانشناسی هست عالیه

1400-07-10

حامد لک

کتاب های داستا یوفسکی یکم طولانی هستش اگه حوصله رمان های درازو ندارین نخونین چون وسطش رها خواهید کرد

1400-06-31

جمشید

داستا یوفسکی عالیه هرچی نوشته بخونین بدون لحظه ای درنگ

1400-06-29

الهه دشتبانی

از نظر من همه کتابای داستایوفسکی زیبا و خواندنی هستن. پیشنهاد می کنم بخونیدش.حتما لذت می برید.

1400-06-28

سعید ولدی

چقدر اسم های روسی بود توش...من که گیج شدم از کتاب چیزی نفهمیدم فکر میکنم ترجمه مشکل داره وگرنه داستا یوفسکی که شاهکاره

1400-06-27

محمدرضا کامیار

صوتیشم بزارین لطفا

1400-05-27

ابوالفضل لشکری

کتاب خاصی نبود

1400-04-16

نهال شاکری

ابتدای رمان پرهیجان شروع میشه ولی آخرش همش سخنرانی بود که اصلا حوصلشونو نداشتم با شخصیت اصلی ارتباط خوبی برقرار کردم

1400-04-06

kamal leylaei

یکم خوندنش سخته یعنی هی خسته میشی ازش ولی به خودم میگفتم شاهکاره داستایوفسکیه باید بخونیش و اخر کتاب خوشحال بودم که ولش نکردم واقعا قشنگ بود

1400-03-25

جواد کرامتی

داستان اولش خیلی جالب بود که پرنس را بخاطر صداقتش ابله و نادان میخوانند

1400-03-12

منصور حصاری

خیلی طولانی هست 900 و خورده ای صفحه

1400-03-11

siamak

واقعا لذت بردم از خواندن این رمان. چقدر اعجاب انگیز بود.

1400-03-05

احسان سالم زاده

آقا تخفیف بزارین روش قیمتش بالاست

1400-02-27

mahyar panahi

یکی از بهترین آثار داستایوفسکی که با اسمهای زیادی پر شده بود ..اون پرنس اول کتابو خیلی دوس دارم

1400-01-21

حسین سبحانی

خیلی عالی بود و دوست داشتمش. 5 ستاره تقدیم به شما

1399-12-19

سهیل سرلک

یک شاهکاره واقعی

1399-12-06

رضا بهداریان

داستان ابله یک داستان پر فراز و نشیب و پراتفاق نیست ولی همذات پنداری با کارکترها شمارو تا آخر داستان میکشونه

1399-11-29

آقشام نوروری

عالی

1399-10-23

برچسب ها