×

جستجو

×

دسته بندی ها

×
توجـه
برای استفاده از نسخه ویندوزی به رمز عبور نیاز دارید درصورتیکه رمزعبور ندارید بعدازنصب، بر روی لینک " رمز عبور را فراموش کرده ام" کلیک کنید.
دانلود نسخه ویندوز

دانلود کتاب از اپلیکیشن کتابچین

×
دانلود رایگان اپلیکیشن کتابچین
برای دریافت لینک دانلود شماره همراه خود را وارد کنید
دانلود رایگان نسخه ویندوز
دانلود نسخه ویندوز
×
دانلود رایگان اپلیکیشن کتابچین
برای مطالعه نمونه کتاب، ابتدا اپلیکیشن کتابچین را نصب نمایید.
دانلود رایگان نسخه ویندوز
دانلود نسخه ویندوز
دانلود رایگان نسخه ios
دانلود از اپ استور
گتسبی بزرگ

دانلود کتاب گتسبی بزرگ

گتسبی بزرگ
برای دانلود این کتاب و مطالعه هزاران عنوان کتاب دیگر، اپلیکیشن کتابچین را رایگان دانلود کنید.
%

با کد 1ketabchin در اولین خرید 50 درصد تخفیف بگیرید

جزئیات
فهرست
نقد و بررسی

نام کتاب : گتسبی بزرگ

نویسنده : اف. اسکات فیتزجرالد

ناشر : سفیرقلم

مترجم : نفیسه رنجبران

تعداد صفحات : 176 صفحه

شابک : 978-600-7435-65-6

تاریخ انتشار : 1396

رده بندی دیویی : 813/54

دسته بندی : رمان های خارجی, داستان های آموزنده

نوع کتاب : Epub

قیمت نسخه الکترونیک : 20000 تومان


معرفی کتاب

"گتسبی بزرگ"
کتاب گتسبی بزرگ با عنوان اصلی (The Great Gatsby) اثری از اسکات فیتز جرالد (Scott Fitzgerald) می باشد که با ترجمه ای از نفیسه رنجبران توسط انتشارات سفیر قلم منتشر شده است.
بی شک «گتسبی بزرگ»  یکی از برترین رمانهای قرن بیستم است. گتسبی بزرگ به ظاهر داستانی در مورد عشق بی حاصل یک مرد به زن است. ولی موضوع اصلی رمان گستره ای عظیم تر را در برمی گیرد. اسکات فیتز جرالد دراین کتاب موضعات مختلفی از قبیل عدالت، قدرت، صلح، خیانت، رویای آمریکایی را به نقد کشیده است. اما در واقع به هیچکدام از آنها به اندازه ی طبقه بندی اجتماعی و سبک زندگی در دهه 1920 نپرداخته است.
فیترجرالد، رمان خود را به گروه‌های مختلف تقسیم می‌کند و هر گروه باید با مشکل خودش کنار بیاید و این تذکر مهم را به مخاطب یادآور می‌شود که دنیا جای بسیار متزلزلی است. در کتاب گتسبی بزرگ، بزرگ ترین حمله ی فیتزجرالد متوجه ی ثروتمندان است. او، در کتاب خود به دو قشر ثروتمند اشاره می‌کند. قشر اول یا همان قشر دارای ثروت قدیمی که افرادش دارای ثروت خانوادگی از دیرباز هستند و به تفریحاتشان می‌رسند. قشر ثروتمند دوم، قشر گتسبی یا همان دارای ثروت جدید است که منبع ثروتمند شدن اعضای این قشر، قطعاً پول قدیمی و ثروت خانوادگی نیست و با قشر اول اختلاف شدیدی دارند.
این کتاب در سال هایی ابتدایی چاپ، فروش چندانی نداشت و در طول 15 سال آخر عمر فیتز جرالد تنها  25هزار جلد از رمان گتسبی بزرگ به فروش رسید؛ اما بلافاصله پس از جنگ جهانی دوم تجدید چاپ شد و طرفداران زیادی پیدا کرد و در سال 1998 عنوان بهترین رمان آمریکایی در قرن بیستم و دومین رمان برتر انگلیسی را به خود گرفت. هم اکنون این اثر از بزرگ ترین رمان های آمریکایی به حساب می آید و در سراسر جهان در دانشگاه ها به عنوان کتابی استاندارد در رشته  ادبیات آمریکا تدریس می شود.

در بخشی از این کتاب می خوانیم :
"لبخندی از روی فهم و درک زد چیزی بیش از فهم و درک. یکی از آن لبخندهایی بود که اطمینانی ابدی در آن نهفته بود؛ از آن‌هایی که فقط چهار یا پنج بار در زندگی میبینی. آن لبخند، برای یک لحظه با تمام دنیای بیرونی رو در رو شد؛ یا دست‌کم اینطور به نظر می‌رسید؛ و بعد با تعصبی غیرقابل باور، بر تو متمرکز می‌شد. آن لبخند، همان قدر تو را می‌فهمید که توقع‌اش را داشتی. همان‌قدر تو را باور می‌کرد که می‌خواستی. و همان‌قدراطمینان به تو می‌بخشید که می‌خواستی. دقیقاً در همان ثانیه، لبخند محو شد و من داشتم به مردی جوان و برازنده، با گردنی ستبر، نگاه می‌کردم که سی‌ و ‌یک یا سی ‌و دو ساله بود و تشریفات ماهرانه‌ی سخن گفتن‌اش اصلاً پوچ و مضحک نبود، اما اندکی بیش از آن مضحک به نظر می‌رسید. کمی پیش از آنکه خود را معرفی کند، شدیداً احساس می‌کردم که با دقت فراوان کلمات‌اش را انتخاب می‌کند."

فهرست مطالب


مقدمه‏ی ‏‏مترجم
بار دیگر به زلدا   
فصل اول   
فصل دوم   
فصل سوم   
فصل چهارم   
فصل پنجم   
فصل ششم   
فصل هفتم   
فصل هشتم   
فصل نهم   
 

نقد و بررسی رمان گتسبی بزرگ

اثر

اسکات فیتزجرالد

 

درباره رمان گتسبی بزرگ

رمان «گتسبی بزرگ» که عنوان اصلی آن «The Great Gatsby» است، در تاریخ 10 آوریل سال 1925 در آمریکا به چاپ رسید؛ اما جالب است که بدانید این کتاب در این کشور نوشته نشده است. این رمان که در ابتدا با وجود سرشناس بودن نسبی نویسنده اش نتوانست مورد توجه قرار گیرد بزرگترین اثر نویسنده شهیر ادبیات قرن 20 آمریکا- اسکات فیتز جرالد است (Scott Fitzgerald) . بعدها پس از مرگ با تلاش دوست نویسنده این کتاب مورد توجه قرار گرفت و طی جنگ جهانی دوم کتاب سربازان شد. این رمانِ ترسیم کننده رویاهای پر زرق و برق امریکایی، در ایران ترجمه های گوناگونی دارد که ترجمه حاضر به همت خانم نفیسه رنجبران صورت گرفته و نشر سفیرقلم آن را روانه بازار کتاب کرده است.

نویسنده رمان گتسبی بزرگ که پیش از این کتاب جایگاهی در دنیای نویسندگی حرفه ای آن زمان برای خود به دست آورده بود مانند بسیاری از نویسندگان از زندگی و تجربه های خود الهام می گیرد و ناکامی ها و حرف های خود را در قالب داستان بیان می کند. تراژدی گتسبی بزرگ در ابتدا برخلاف انتظار فیتزجرالد که فکر می کرد بازار خوبی خواهد داشت در سال اول تنها 20000 نسخه به فروش رفت. نکاتی درباره این چاپ و نشر این کتاب وجود دارد که جالب هستند:

  • اسکات فیتزجرالد و همسرش که او هم سعی می کرد جایگاهی مانند شوهر خود داشته باشد و دوست و ویراستار کارهایش، بارها برای اسم کتاب مشورت کردند و حتی نسخه هایی آزمایشی کتاب با نام های دیگر چاپ شده بودند. در آخرین لحظات قبل از چاپ نویسنده قصد تغییر نام داشت که دیر شده بود.
  • کتاب بعدها در جنگ جهانی دوم توسط مقامات انتخاب شد تا قسمتی از برنامه خدمات به سربازان باشد و تا سال 1945 کتاب گتسبی بزرگ به تعداد 123000 جلد بین نیروهای آمریکایی توزیع شد.
  • این رمان تصویری از دوران جاز محسوب می شود -عبارتی که خود فیتزجرالد با کتابی از داستانهای کوتاه آن را رایج کرد- دورانی که با آغاز ولنگاری، تظاهر، زرق وبرق و خوشی های جسمانی و بی اخلاقی و عدم تعهد شناخته می شود.
  • در نگاه اول چه در فیلم و چه در داستان شاید نتوان حملات تند و تیز انتقادی را در این اثر دید، اما رفته رفته با آمدن شخصیت های گوناگون و رفتارها و اتفاقات می توان بدان پی برد.
  • این کتاب را می توان آینه ای از آن دوران دانست که خود نویسنده هم گرفتارش بود.
  • انتخاب لحن و پوشیده داشتن انتقادها سبکی است که در آن روزها همه خواننده ها متوجه آن نمی شدند و نویسندگان آن دوره با زیرکی از این فرصت استفاده می کردند، هم کتاب خود را می فروختند و هم حرف خود را درباره اجتماع می زدند.

.

گستبی بزرگ

 

خلاصه داستان

این رمان شرح حال شکست عشقی یک فرد عادی در زمان جنگ است. با برگشتن او تلاش های ساختگی آشکار و پنهانی برای جبران مافات صورت می گیرد.

آیا ثروت و مهمانی می تواند آنچه را که جی گتسبی بزرگ می خواهد به او ببخشد؟

گذشته گتسبی در هاله ای از ابهام است هیچ کسی به درستی نمی داند که ثروت افسانه ای اش را از کجا آورده، مهم هم نیست؛ آنچه دیگران توقع دارند ولخرجی ها و بخور بخورهای مهمانی هایش است. حرف و حدیث های زیادی در مورد او هست: که بوده و به کجا رسیده است؛ اما یک امر بر همه روشن است و واقعیت هم دارد- عشق نافرجامش به دختری ظاهر دوست اما زیبا. نمادی از همان اجتماعی که نویسنده می خواهد نقدش کند.

 

مهمانی های مجلل ابزار جلب توجه و فرار از واقعیت

بدون خواندن داستان سخت است که بتوان فهمید آیا مهمانی های مجلل و برزو به پاش های گتسبی می تواند راه حلی باشد یا نه؟ تا چه حد می توانند ثمر داشته باشند؟

این همه تجمل و دورهمی هایی که همه، هم باطن و هم ظاهرش را می دانند، راه حلی است برای ساختن آینده یا فقط راه فراری است از سرخوردگی؟

 

خانه و موزه اسکات فیتزجرالد و نمونه امضایش

 

جملاتی از کتاب گتسبی بزرگ

"همه آدم ها برای خود حداقل یک فضیلت و برتری قائل هستند، فضیلت من هم چنین است: یکی از صادق ترین افرادی که در تمام عمرم توانستم بشناسم."

"جی گتسبی به معجزه نور سبز ایمان عجیبی داشت، به آینده ای مملو از سرخوشی و مسرت که هر سال از ما بیشتر دور می شود. این آینده از دست ما گریخته است اما چه باک که فردا تندتر دنبالش هپخواهیم دوید و دوستی ها و محبت هایمان را دوچندان خواهیم کرد."

"الکل نخوردن در جمع مستهای حرفه ای و بی فکر خیلی خوب است. می توان زبان خود را نگه داشت و از همه مهم تر می توان هر نوع رفتار و حرکت غیرعادی و ریزی را از چشم دیگران دور نگه داشت طوری که انگار کور مادرزاد هستند."

"عادت من این است که انچه را در مورد دیگران قضاوت میکنم و می اندیشم رو نکنم و همین ویژگی توانسته است که باطن واقعی و پنهان خیلی از افراد را برایم رو کند."

 

درباره نویسنده

اسکات فیتز جرالد با نام کامل - Francis Scott Key Fitzgerald – فیلم نامه و رمان نویس و نویسنده آمریکایی که با رمان گتسبی بزرگ بعد از مرگش به شهرتی جهانی رسید.

اسکات فیتز جرالد

 

  1. او که در خانواده ای تقریبا سطح بالا متولد می شود به علت مشغولیت به نویسندگی از دانشگاه بیرون می آید و به ارتش می رود.
  2. بعد از آن در سال 1918 با زلدا دختری از خانواده سطح بالا آشنا می شود و کارشان به عشق و عاشقی و ازدواج می رسد. رابطه ای که تا اخر مملو از تضاد و کشمکش است.
  3. فیتزجرالد در اروپا با ارنست همینگوی ملاقات می کند و دوستی این دو نویسنده شکل می گیرد. زلدا از رابطه این دو بسیار ناراحت است.
  4. با شروع دوران رکود بزرگ در آمریکا بسیاری آثار این نویسنده را نمایشی و به دور از واقعیت زندگی مردم می دانند.

 

بیماری و مرگ اسکات فیتز جرالد

در 20 دسامبر 1940 وی به هماره دوستش در تاتری شرکت می کند. در بازگشت فیتزجرالد احساس کسالت می کند و مشکلی در راه رفتن پیدا می کند. روز بعد درحالی که یاداشتی می نویسد از روی صندلی می افتد و بر اثر حمله قلبی از دنیا می رود.

 

آثار دیگر نویسنده

از میان آثار متعدد نمایش نامه، فیلم نامه و داستان های کوتاه و بلند این تعداد کتاب از فیتزجرالد به فارسی منتشر شده است و یا رد ایران شناخته شده اند:

  • این سوی بهشت سال 1920
  • زیبا اما ملعون سال 1922
  • چه لطیف است شب سال 1934
  • رویاهای زمستان سال 1922
  • بازگشت به بابل سال 1931
  • آخرین قارون
  • ماجرای شکفت انگیز بجامین باتن سال 1921

 

ایده اصلی داستان گتسبی بزرگ

داستان مردی دلزده از بی وفایی دیگران که برای بیغم جلوه دادن خود و جلب توجه دوباره محبوب دست به نمایش ثروت و خوشگذرانی های فریبنده می زند. رویای امریکایی که در اخر با انچه رخ می دهد حقیقتش مشخص می شود. داستانی از قربانی شدن زندگی افراد در سایه جنگ و به نوعی جنگ زده شدن زندگی افراد که میتوانست بسیار بهتر و با اعتماد و محبت توام باشد. قانون نانوشته تظاهر و فریب، قانون جنگلی پنهان در دل شهرها و جمعیت های آن زمان و یا همه زمان ها.

آیا زندگی همین است؟ آیا باید خود را در امور دنیوی غرق کرد تا شکست های که به نوعی تجربه های زندگی هستند از ذهنمان دور شوند و خاطره شان آزار دهنده نباشد؟

زندگی چیست؟ چه باید کرد؟

 

شخصیتهای داستان گسبی بزرگ

شخصیت های داستان

این رمان پرفروش ادبی دارای شخصیت هایی معرف جامعه امریکاست:

  • نیک کاراوی (Nick Carraway) راوی داستان که همسایه تلخ زبان گتسبی است.
  • جی گتسبی (Jay Gatsby) جوان خود ساخته ای که میلیونر است و داستان حول احساسات و تجربیات وی می گردد.
  • دیزی بوکانن (Daisy Buchanan) شخصیت دوم و انگیزه بیشتر کارها و تصمیمات گتسبی

 

افتخارات رمان گتسبی بزرگ

این کتابِ چند وجهی دست مایه بسیاری از فیلم ها، مجموعه های تلویزیونی و نمایش نامه ها بوده است و باعث شد تا نام فیتزجرالد به شهرت جهانی برسد.

هنوز هم این کتاب در صدر محبوبیت است و هیچ فرد آشنا با ادبیات انگلیسی زبان نیست که آن را نشناسد.

 

آثار ساخته شده بر اساس گتسبی بزرگ

 

آثار هنری ساخته شده بر اساس این رمان

  • نمایش و تاتر های زیادی بر اساس این کتاب بر روی صحنه رفته است:

در سال 1926 که به صورت دوره ای در شهرهای امریکا به نمایش در آمد تا سال 2006، 2009، 2010 و 2013 که اقتباس های جدیدی از آن ساخته شد.

  • بازی کامپیوتری: برای اولین بار در 2010 بازی کامپیوتری با نام ماجراهای به یادماندی: گتسبی بزرگ روانه بازار شد و در سال 2011 و 2013 نمونه های دیگری از این بازها عرضه شدند.
  • فیلم های سینمایی: در سال 1926 اولین فیلم سینمایی بر اساس این کتاب و با همین نام ساخته شد. سال 1949 و 1974 نیز این کتاب داستان فیلمها شد. در این میان فیلم سینمایی سال 2013 از همه معروفتر است
  • در ادبیات: شاید باعث تعجب شود که دنباله این داستان را د نویسنده دیگر در سال 2007 و 2014 به رشته تحریر در آورده اند.
  • اپرا: در سال 1999 بر اساس گتسبی بزرگ یک اپرا ساخته شد.
  • تلویزیون: در سال 1955، 1958 و 2000 مجموعه داستانی تلوزیونی با همین نام تهیه شده است.

 

کتاب گتسبی بزرگ

ویکی پدیای رمان گتسبی بزرگ

https://fa.wikipedia.org/wiki/%DA%AF%D8%AA%D8%B3%D8%A8%DB%8C_%D8%A8%D8%B2%D8%B1%DA%AF

 

ترجمه و کتاب صوتی گتسبی بزرگ را می توانید از سایت و اپلیکیشن کتابچین تهیه و استفاده کنید. مطالعه کتاب های الکترونیکی راهی برای حفظ طبیعت و همچنین داشتن یک کتابخانه همراه است. امید است که بتوانید با دیدگاهی جدید به نقد و خواندن کتاب ها بپردازید.

 

 

به قلم سهیل پارس آباد

%

با کد 1ketabchin در اولین خرید 50 درصد تخفیف بگیرید

کتاب های دیگر انتشارات سفیرقلم

ویدئوهای مرتبط با کتاب

تریلر فیلمهای ساخته شده از این کتاب

نظرات کاربران

×
راهنمای نقد و نظر برای کتاب:

برداشت شما از محتوای کتاب چیست؟ مانند یک کارشناس نظر دهید. به نظرات کوتاه مثل خوب عالی و...چین تعلق نمی گیرد

*امتیاز دهید
Captcha
پاک کردن
سعیده مرادخانی

چون کتاب خودم را نیز بین کتاب های مرتبط قرار داده حتما در لیست کتاب هایی که باید بخوانم قرار می دهم.

1403-04-19

Rasha Fl

این کتاب عشق ابدی منه

1401-04-31

محمدرضا

این کتاب برای من نشان دهنده این بود که انسان های هستند که برای عشق و وفاداری هیچ ارزشی قائل نیستند. کتابی زیبا و روان از عشق و بی وفایی و خیانت.

1400-09-23

سیدعلیرضا

به نظر من داستان و ماجرای جوانمردی و مهربانی است تقریبا یک موضوعی شبیه زندگی خود فیتزجرالد است و همینطور یکی از کتابهایی است که هرکسی قبل از مرگ باید آن را مطالعه کند این داستان ، به انتقاد از طبقه مرفه و ثروتمند آمریکایی می پردازد که شخصیت های آن در جامعه امریکای پس از جنگ جهانی اول نشو و نمو کرده اند و آرزوی خروج از آمریکا را داشته اند چون وضعیت شان روز به روز دارد بد و بدتر می گردد. این رمان میگوید جهان مانند یک ميهمانى پرسروصدا است که شروعش خوب و پایانش بد و نافرجام است مانند زندگی یک تبه کار که شاید شروعی خوب داشته باشد ولی دست طبیعت دور گردنش خواهد افتاد. این رمان، داستان ثروتمندان بدبختى در نیویورک است که به یکدیگر چسبیده و در زمان ناراحتی در کنار هم نیستند. نویسنده با پولداران امریکا نشست و برخاست داشته لذا در این داستان میخواسته آنان را نقد کند. به هر روی خواندن این رمان خالی از لطف نیست

1400-08-29

ناهید اصلانی

به نظر من که کتاب خوبی بود قلم قوی نویسنده گیرا بود با دیدن فیلمش پکیجش کامل میشه

1400-06-30

مانی زوجی

داستان مرد ثروتمندی که خیانت و بی وفایی دورشو پر کرده عالی بود

1400-06-30

مجید ملایی

یک تراژدی اندوهناک ...قشنگه بخونین و فیلمشم ببینین

1400-06-28

الهه دشتبانی

کتاب خیلی خوبی بود. البته من فیلمشو بیشتر دوست دارم و پیشنهاد میکنم قبل از خوندن کتاب فیلمشو ببینید.

1400-06-28

سعید

قلمش عالی بود بقیه کتابای فیتزجرالد و گذاشتم تو لیست که بخونم

1400-06-23

آرتا سوادکوهی

اول کتاب بعد فیلم

1400-04-26

z.soheili

عالی و سرگرم کنندست

1400-04-15

milad-mesbah

یه رمان آمریکایی با متریال عشق و خیانت

1400-04-10

فراز احمدی

توصیه میکنم فیلمشو ببینین بعدش خیلی جذابه

1400-03-18

سميه حسنی

به نظرم از بقیه ترجمه ها بهتر بود

1400-03-15

اعظم قاسمی

کتاب جالبی نیست

1400-03-15

روجا

فیلمشم دیده بودم. ولی خوندن کتاب یه حس فوق العاده ی دیگه ای داره. چون خودت میتونی کارگردان بشی و همه صحنه ها رو اونجوری که خودت میخوای تصور کنی.

1400-02-15

برچسب ها