×

جستجو

×

دسته بندی ها

×
توجـه
برای استفاده از نسخه ویندوزی به رمز عبور نیاز دارید درصورتیکه رمزعبور ندارید بعدازنصب، بر روی لینک " رمز عبور را فراموش کرده ام" کلیک کنید.
دانلود نسخه ویندوز
توقف فروش
به درخواست ناشر، فروش کتاب متوقف شده است
×
دانلود رایگان اپلیکیشن کتابچین
برای دریافت لینک دانلود شماره همراه خود را وارد کنید
دانلود رایگان نسخه ویندوز
دانلود نسخه ویندوز
×
دانلود رایگان اپلیکیشن کتابچین
برای مطالعه نمونه کتاب، ابتدا اپلیکیشن کتابچین را نصب نمایید.
دانلود رایگان نسخه ویندوز
دانلود نسخه ویندوز
دانلود رایگان نسخه ios
دانلود از اپ استور
کمدی الهی (برزخ)

دانلود کتاب کمدی الهی (برزخ)

کمدی الهی (برزخ)
برای دانلود این کتاب و مطالعه هزاران عنوان کتاب دیگر، اپلیکیشن کتابچین را رایگان دانلود کنید.
توقف فروش
به درخواست ناشر، فروش کتاب متوقف شده است
%

با کد 1ketabchin در اولین خرید 50 درصد تخفیف بگیرید

جزئیات
فهرست
نقد و بررسی

نام کتاب : کمدی الهی (برزخ)

نویسنده : دانته آلیگیری

ناشر : متن دیگر

مترجم : مرتضی اسدخواه

تعداد صفحات : 405 صفحه

شابک : 978-600-970-946-5

تاریخ انتشار : 1395

رده بندی دیویی : 1/851

دسته بندی : ادبیات جهان, شعر فارسی, شعر خارجی

نوع کتاب : Epub

قیمت نسخه الکترونیک : 19100 تومان


معرفی کتاب

"کمدی الهی (برزخ)"
کتاب حاضر با عنوان اصلی (The pine comedy) اثری از دانته آلیگیری (Dante Alighieri) می باشد که با ترجمه ای از مرتضی اسدخواه، توسط انتشارات متن دیگر منتشر شده است.

کمدی الهی سه گانه ایست از دانته آلیگیری شاعر و نویسنده ی ایتالیایی که طی 13 سال آن را نوشته است. این کمدی ها سفری خیالی دانته به دوزخ، بهشت و برزخ می باشد. کمدی الهی از اولین کتاب های ادبیات ایتالیا می باشد.

شاعران پس از پشت سرگذاشتن ظلمت و تاریکی در سپیده‌دم روز یکشنبه عید پاک یعنی دهم آوریل سال 1300 بر جزیره برزخ پا می‌گذارند. جزیره برزخ، که آن سوی کره زمین و درست مقابل نیم‌کره خاکی و مسکون است، به ترتیب شامل ساحل برزخ، برزخ مقدماتی و برزخ اصلی است که پس از پیمودن راه به بهشت زمینی، واقع در نوک کوه ختم می‌شود. سفر شاعران در برزخ آغاز می‌شود که برخلاف دوزخ در روشنی و هوای پاک و به سمت بالا صورت می‌گیرد.
در بخشی از این کتاب می خوانیم:
" ای مرد توسکانی، تعجب نکن از اینکه مرا گریان ببینی چراکه من اوگولین د آتسو و گویدو دا پراتا را که با ما زندگی کرد و نیز فدریکو تینوزو و پیروانش و خاندان تراورساری و آناستاجی را، که هم‌اکنون بی‌وارث مانده‌اند، به یاد می‌آورم.25 به یاد می‌آورم، این بانوان و شوالیه‌ها، آن دل خوشی‌ها و مشقت‌هایی که به ما عشق و ادب را نوید می‌داد، در آن دیاری که دلها به معصیت سوق پیدا کرده بودند. "
 

فهرست مطالب



فصل اول: ساحل جزيره برزخ، كاتن
فصل دوم: فرشته قايقران و جمعيت ارواح
فصل سوم: برزخ مقدماتي، تكفيرشدگان
فصل چهارم: برزخ مقدماتي، دير توبه‌كنندگان
فصل پنجم: برزخ مقدماتي، دير توبه‌كنندگان و مرگ رقت‌بار
فصل ششم: برزخ مقدماتي، دير توبه‌كنندگان و مرگ رقت‌بار
فصل هفتم: برزخ مقدماتي، دره حكمرانان سهل‌انگار
فصل هشتم: برزخ مقدماتي، دره حكمرانان سهل‌انگار
فصل نهم: دروازه‌ي برزخ اصلي، فرشته‌ي نگهبان
فصل دهم: برزخ اصلي، طبقه اول: مغروران
فصل يازدهم: برزخ اصلي، طبقه اول: مغروران
فصل دوازدهم: برزخ اصلي، طبقه اول: مغروران
فصل سيزدهم: برزخ اصلي، طبقه دوم: حسودان
فصل چهاردهم: برزخ اصلي، طبقه دوم: حسودان
فصل پانزدهم: برزخ اصلي، طبقه دوم: حسودان، طبقه سوم: خشمگينان
فصل شانزدهم: برزخ اصلي، طبقه سوم: خشمگينان
فصل هفدهم: برزخ اصلي، طبقه سوم: خشمگينان
فصل هجدهم: برزخ اصلي، طبقه چهارم: كاهلان
فصل نوزدهم: برزخ اصلي، طبقه چهارم: كاهلان، طبقه پنجم: خسيسان و آزمندان و اسرافكاران
فصل بيستم: برزخ اصلي، طبقه پنجم: خسيسان و آزمندان و اسرافكاران
فصل بيست و يكم: برزخ اصلي، طبقه پنجم: خسيسان و آزمندان و اسرافكاران
فصل بيست و دوم: برزخ اصلي، طبقه ششم: شكم‌پرستان
فصل بيست و سوم: برزخ اصلي، طبقه ششم: شكم‌پرستان
فصل بيست و چهارم: برزخ اصلي، طبقه ششم: شكم‌پرستان
فصل بيست و پنجم: برزخ اصلي، طبقه هفتم: شهوترانان
فصل بيست و ششم: برزخ اصلي، طبقه هفتم: شهوترانان
فصل بيست و هفتم: برزخ اصلي، طبقه هفتم: شهوترانان
فصل بيست و هشتم: بهشت زميني، ماتيلدا
فصل بيست و نهم: بهشت زميني، گردونه
فصل سي‌ام: بهشت زميني، بئاتريس
فصل سي و يكم: بهشت زميني، ندامت دانته، لته
فصل سي و دوم: بهشت زميني، درخت اسرارآميز
فصل سي و سوم: بهشت زميني، انوئه

مجموعه کمدی الهی روایت سفری خیالی است که در آن مسافر از منتهای حقارت و پستی به حد اعلای جلال و سعادت می‌رسد و از سرمنشا همه شرارت‌ها گذر می‌کند و به منبع همه پاکی‌ها می‌رسد. جدا از صورت ظاهری، جنبه فلسفی عمیقی در این مجموعه نهفته است که به گفته خالق آن باید از ورای الفاظ و با دیده بصیرت به راز پنهان آن پی برد.

 

تصویر منتسب به دانته آلیگیری

 

دانته آلیگیری شاعر ایتالیایی متولد قرن سیزده میلادی، این مجموعه را به صورت قسمت‌های سه گانه دوزخ، برزخ و بهشت در قالب صد سرود به نظم درآورده است. هر یک از قسمت‌های این سه گانه شامل سی و سه سرود می‌شوند. در ابتدای قسمت دوزخ، یک سرود اضافی وجود دارد که می توان آن را به عنوان مقدمه‌ای برای همه مجموعه کمدی الهی قلمداد کرد. دانته در این سفرنامه خیالی، خود مظهر انسان است که همراه با راهنمای خود ویرژیل (شاعر رومی پیش از دانته) ، تا انتهای جهنم و برزخ را طی مسیر می‌کند. ویرژیل نماد عقل در این سفر پرماجرا است که با راهنمایی‌هایش دانته را از طبقات مختلف دوزخ و سپس برزخ عبور می‌دهد.

قسمت اول این سفر مربوط به دوزخ است که در تاریکی زیر زمین طی می‌شود. در توصیفی که دانته داشته است، دوزخ شامل طبقات متعددی می‌شود که گناهکاران به تناسب گناه خود کفاره می‌بینند و در رنج و عذاب به سر می‌برند. دوزخ از زیر قشر زمین آغاز شده و به نقطه مرکزی کره خاکی پایان می‌پذیرد که همان طبقه آخر است و در آن‌جا شیطان قرار دارد.

بعد از عبور از دوزخ، دانته و راهنمایش ویرژیل از آن سوی کره زمین سر در می‌آورند و وارد مرحله دوم سفر یعنی برزخ می‌شوند. برزخی که دانته توصیف کرده است، حد فاصل بین گناه و پاکی است که انسان پشیمان از گناه، با توبه می‌تواند آلودگی‌های خود را بزداید و راهی منزل سوم سفر یعنی بهشت شود.

در مرحله دوزخ، انسان زشتی و تلخی گناه را درک می‌کند و از این بابت رنج می‌برد و این رنج و عذاب با گذر از هر طبقه دوزخ شدیدتر می‌شود. اما در مرحله دوم که مرحله پشیمانی و توبه است، وی دوران گناهکاری را پشت سر گذاشته و روی به زدودن آلودگی گناه می‌برد و هر چه در این مسیر جلوتر رود، سنگینی بار گناه را کمتر احساس می‌کند تا بدان‌جا که در بهشت زمینی، که منزلگاه آخر برزخ است، با نوشیدن آب جویبار فراموشی، می‌تواند حتی خاطره گناه را از یاد ببرد و آماده سیر در مرحله بهشت آسمانی شود که مرحله تقدس و طهارت کامل است.

عالم برزخ دانته شامل سه قسمت مجزای زیر است.

  • برزخ مقدماتی
  • طبقات هفتگانه برزخ
  • بهشت زمینی

 

نمایی از برزخ توصیف شده توسط دانته

 

در برزخ مقدماتی، ارواحی سرگردان هستند که پیش از مرگ توبه نموده‌اند و از دوزخ ابدی رهایی یافته‌اند. با این وجود، به دلیل توبه دیرهنگام، مدتی نسبتا طولانی به تناسب مدت زمان گناهکاری و توبه نکردن در دوران زندگانی زمینی، در این‌جا به سر می‌برند تا حق ورود به برزخ اصلی را بیابند تا بتوانند دوران واقعی کفاره گناهان خویش را بگذرانند. 

بعد از طی برزخ مقدماتی، دانته و ویرژیل از در کوچک برزخ اصلی عبور می‌کنند و وارد طبقات هفتگانه برزخ می‌شوند. ورودی مرحله برزخ، برخلاف دروازه عریض جهنم، دری کوچک است. مفهوم این اختلاف ابعاد این است که در گناه و خطا همیشه به روی انسان باز است و به آسانی می‌توان مرتکب خطا و گناه شد. اما گذر از در صفای باطن و سعادت دشوار است و برای گذر از آن، انسان باید خویشتن‌دار باشد و از تمایلات نفسانی دوری جوید.

در طبقات هفتگانه برزخ، دانته و ویرژیل با هفت طبقه از گناهکاران مواجه می‌شوند که هر یک از آن‌ها در طبقه‌ای معین به کیفر گناه خود مجازات می‌شوند. این گناهان تقریبا همان گناهانی هستند که در طبقات مختلف دوزخ موجب عذاب ابدی دوزخیان شده است. گناهکاران برزخی برخلاف گناهکاران دوزخی، پیش از مرگ از گناه توبه کرده‌اند و از بارگاه خداوند طلب عفو نموده‌اند و از این جهت توانسته‌اند وارد مرحله برزخ شوند. 

آخرین منزلگاه سفر برزخ دانته، بهشت زمینی است که در قله کوه برزخ قرار دارد و دانته پس از عبور از آتش سوزان طبقه هفتم برزخ به آن‌جا می‌رسد. در این بهشت، دانته برای اولین بار با بئاتریس، محبوبه آسمان‌نشین خویش ملاقات می‌کند. محبوبه‌ای که نماد عشق است و مظهر حقیقتی است که از راه ایمان متجلی می‌شود و عقل و ادراک انسان بدون یاری دل نمی‌تواند به آن دست یابد. به همین دلیل، پس از پدیدار شدن بئاتریس، ویرژیل یعنی نماد عقل بشری، از ادامه مسیر سر باز می‌زند و به تبعیدگاه ابدی خود یعنی طبقه اول دوزخ باز می‌گردد. این یکی از زیباترین اشارات نمادین مجموعه کمدی الهی است و مفهوم آن این است که عقل و منطق انسان فقط تا آن‌جا توانایی دارد که وی را از وادی گمراهی به سلامت عبور دهد و ماهیت خیر و شر را به او بفهماند و او را به بهشت زمینی یعنی به آسودگی روح رهنمون شود. ولی از آن‌جا به بعد، دیگر کاری از دست عقل بر نمی‌آید و عشق همه‌کاره است و عقل نامحرم را در آن‌جا جایی نیست. این مفهوم را می‌توان به بهترین شکل از زبان حافظ شنید.

در ازل پرتو حسنت ز تجلی دم زد                              عشق پیدا شد و آتش به همه عالم زد

عقل می‌خواست کزان شعله چراغ افروزد                      برق غیرت بدرخشید و جهان بر هم زد

مدعی خواست که آید به تماشاگه راز                           دست غیب آمد و بر سینه نامحرم زد

 

%

با کد 1ketabchin در اولین خرید 50 درصد تخفیف بگیرید

توقف فروش
به درخواست ناشر، فروش کتاب متوقف شده است

نظرات کاربران

×
راهنمای نقد و نظر برای کتاب:

برداشت شما از محتوای کتاب چیست؟ مانند یک کارشناس نظر دهید. به نظرات کوتاه مثل خوب عالی و...چین تعلق نمی گیرد

*امتیاز دهید
Captcha
پاک کردن
برچسب ها